Beauty

The Body Shop | Scents of the World ‘Indian Night Jasmine’

16 september 2012


Nieuw in het assortiment van The Body Shop zijn de Scents of the world die in 5 geuren verkrijgbaar zijn. Elke geur is verkrijgbaar in een eau de toilette, parfumolie, bodyspray, douchegel en bodylotion. Ik heb hier zelf de Indian Night Jasmine eau de toilette van, maar wil graag over alle geuren wat meer vertellen. Natuurlijk zie je verderop ook mijn mening over deze nieuwe geur van The Body Shop. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en een review.

De complete collectie bestaat uit de volgende geuren:

Atlas Mountain Rose
Een stralende en dauwachtige geur. Amber en muskus vermengen zich met citrusnoten, exotische kruiden en ranonkelstruikextracten uit Marokko. Deze geur is geïnspireerd door de zonsopgang in de Rozenvallei in Marokko. Top: een verkwikkende mix van citrus en zwartebessen knoppen. Hart: rozen en exotische kruiden. Basis: amber en muskus.

Madagascan Vanilla
Een sensuele en warme geur, een heerlijk Oosterse combinatie met noten van amber, frangipani en vanille uit Madagaskar. De Madagascan Vanilla Flower geur is geïnspireerd door een zonnige dag in tropisch Madagaskar. Top: een verslavend lekkere mix van anijs en bergamot. Hart: frangipani. Basis: vanille en amber.

Amazonian Wild Lily
Een tintelende en frisse geur van bloemige en aquatische noten. Deze geur is geïnspireerd door de frisheid van de jungle na een regenbuitje en bevat natuurlijk extract van witte lelies. Top: een frisse mix van jungle bladeren en groene papaja. Hart: wilde lelie uit de amazone en witte orchidee. Basis: houtachtige geurnoten en witte iris.

Japanese Cherry Blossom
Een romantische, betoverende geur die geïnspireerd is door een lentedag in Kyoto. Deze geur is een combinatie van bloemige noten en noten van hinoki-hout en bevat natuurlijk extract van Japanse kersenbloesem. Top: een subtiele mix van Fuji appels en magnolia. Hart: sterjasmijn en Japanse kersenbloesem. Basis: sandelhout en hinoki-hout.

Als 5e geur is er Indian Night Jasmine, een verleidelijke en vrouwelijke geur die geïnspireerd is door een maanverlichte nacht in een tuin in het Mogolrijk. Noten van sandelhout en viooltjesblaadjes komen samen met sinaasappelbloesem en jasmijn uit India.

Top: een sensuele mix van neroli jasmijn en bloemblaadjes van viooltjes
Hart: sinaasappelbloesem en magnolia
Basis: sandelhout en muskus.

Darkness falls on a Mughal garden. In the moonlight, the night-blooming jasmine opens and releases its hypnotic scent. We capture this unique moment in this seductive, feminine fragrance, which contains jasmine extract and Community Fair Trade organic alcohol made from sugarcane.”

Dit is de eerste geurcollectie van The Body Shop die volledig biologisch vervaardigd is en de alcohol erin is afkomstig van suikerriet waar de boeren in Ecuador een Fair Trade prijs voor krijgen. De verpakking past bij het Indiase thema qua kleuren en opdruk, de flacon doet verder heel strak aan. Weinig poespas waardoor alle aandacht uit kan gaan naar de geur.

De geur is comfortabel en warm, heel vrouwelijk en totaal niet zoet. Ik ben sowieso wel een liefhebber van jasmijn en de muskus en sandelhout geven deze nog meer warmte mee. Ik ben er gek op en spray dan ook rijkelijk als ik in de bui ervoor ben. De geur blijft door de warmte bij mij redelijk lang hangen voor een eau de toilette en dat is zeker een pluspunt. Het is ook een geur waarbij ik erg veel complimentjes krijg als ik hem draag, zeker een geur om eens te gaan besnuffelen dus!
De prijzen van alle producten uit deze collectie:
– eau de toilette 50ml, €22,00
– parfumolie 15ml, €11,00
– bodyspray 100ml, €12,00
– douchegel 250ml, €9,00
– bodylotion 250ml, €12,00.

Ik ben zelf nog heel benieuwd geworden naar de andere geuren en door mijn positieve ervaring met deze Indian Night Jasmine denk ik dat er snel eentje bij zal komen… Welke van de bovenstaande geuren spreekt jou het meest aan?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 17 september 2012 at 11:14

  Ze klinken allemaal erg lekker, ik denk dat ik eerst maar eens ga ruiken.

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 17 september 2012 at 09:06

  Deze geur klinkt heerlijk! Snel even ruiken bij de TBS!

 • Avatar van jana
  Reply jana 16 september 2012 at 18:04

  Deze geur lijkt me heerlijk :D x

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 16 september 2012 at 17:57

  Ik wil de bodyspray gaan proberen. Zag ze van de week al in de winkel.
  Liefs, xxx

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 september 2012 at 08:34

   Ik ben zelf ook gek op de bodysprays van The Body Shop en heb er een heleboel van al (en denk binnenkort nog wat meer met deze nieuwe geuren haha).

 • Avatar van stacey
  Reply stacey 16 september 2012 at 14:34

  Ziet er lekker uit :) Moet toch wel weer een keer bij The Body Shop kijken…

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 16 september 2012 at 13:58

  Die is zó lekker! Ik heb hem geroken in de shop en men, wat wilde ik die graag hebben! Probleem is alleen dat ik de laatste tijd al een beetje veel parfums heb geshopt haha! Maar misschien ga ik hem toch gewoon halen…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 september 2012 at 08:35

   Haha! Heel herkenbaar om te lezen als parfumfreak ♥

 • Avatar van Selina
  Reply Selina 16 september 2012 at 12:18

  Dat klinkt erg goed! Wanneer ik weer in de buurt ben van TBS ga ik direct even snuffelen :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 september 2012 at 08:36

   Ik ben benieuwd welke van de geuren je dan het meest aan gaat spreken :)

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 16 september 2012 at 12:08

  Ik zou er graag een proberen, maar als ik eerlijk ben zou ik niet kunnen kiezen! Ze lijken me allemaal heerlijk!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 september 2012 at 08:36

   Ik ben bang dat ik zelf ook overstag ga voor meerdere als ik er eenmaal ga snuffelen haha ^^

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 16 september 2012 at 10:08

  oeh, deze geuren klinken echt heerlijk. Dat wordt een shoptripje binnenkort, als ik weer goed hersteld ben. Kan wel een nieuwe geur gebruiken ♥

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 september 2012 at 08:37

   Ik wens je een spoedig herstel :)

 • Avatar van MySuperSweetLife
  Reply MySuperSweetLife 16 september 2012 at 09:12

  Ze lijken me allemaal zo lekker!
  Liefs

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 16 september 2012 at 01:56

  Ze lijken me heerlijk. Ik vind het altijd lastig om een geur lekker te vinden nav tekst over de soort geur (noten).. ik ga dus altijd eerst zelf snuffelen in de winkel om te kijken welke mij het meeste aanspreekt. Maar ik denk dat ik Indian Night Jasmine het lekkerst zal vinden omdat de geurnoten mij wel erg bekend klinken en het meeste aanspreken denk ik. Ik moet mij eens wat meer verdiepen in geurnoten haha, want ik vind het vaak nog lastig om geurnoten te herkennen en er een herinnering bij te hebben. Zou wel eens een cursus willen volgen om alle soorten geurnoten echt te kunnen herkennen, een reukproeverij zeg maar =) Wat ik zo fijn vind van TBS, deze producten kosten niet zo heel erg veel geld, je krijgt een mooi en fijn product voor een eerlijke prijs én er zit een verhaal achter (fairtrade).

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 september 2012 at 08:38

   Het is ook heel erg lastig om een geur over te brengen via een artikel. Maar als je als lezer weet welke geurnoten je in je favoriete parfums hebt zitten dan kan je al redelijk snel voor jezelf bedenken of een geur uit een artikel je zal aanspreken of niet. Misschien eens leuk om te kijken hoe je favoriete geuren opgebouwd zijn?

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 16 september 2012 at 00:47

  Hij lijkt me heerlijk. Ik ben gek op jasmijn dus ga zeker eens snuffelen in de winkel ^^

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 september 2012 at 08:39

   Ahhh nog een jasmijnliefhebber! Het is denk ik echt zo’n hate-it-or-love-it geur, òf je vindt het heerlijk of je gruwelt ervan. Krijg er vaak enorm wisselende reacties op..

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.