Beauty Fashion

Herfst en winter musthaves 2012

10 oktober 2012


Nu de herfst volop begonnen is en de temperaturen flink gaan dalen is het tijd om een paar kleine veranderingen door te voeren in je beautyroutine om de extra droge huid, handen en weerbarstige statische haren in bedwang te houden. Vandaag wil ik jullie verschillende tips geven en daarbij enkele van mijn favoriete producten voor deze koude wintermaanden.

Haar
Naast een wat meer verzorgende shampoo en conditioner en regelmatiger een haarmasker nemen, ben ik vooral in de wintermaanden fan van een goede haarolie zoals de Kérastase Elixir Ultime. Ik breng hiervan een kleine hoeveelheid in op handdoekdroog haar en tegen de tijd dat mijn haar droog is voelt het niet alleen heerlijk zacht en heeft het een mooie glans, maar wordt het ook veel minder snel pluizig of statisch. Nog een geweldige tip: de SexyHair Weatherproof spray. Eerst een beetje sceptisch, maar na enkele keren testen al verslaafd: je sprayt het over je haar en je zal merken dat het niet meer zo snel zal opspringen met vochtig weer. Top!

Gezicht
Om de dode huidcellen vaarwel te zeggen en een stralende huid te behouden ben ik groot liefhebber van AHA/BHA/LHA producten zoals de Etat Pur citric acid 3000mg die ik een paar keer in de week ’s avonds gebruik onder mijn nachtcrème. Ik sta dan op met een superzachte huid! De andere avonden gebruik ik graag een huidolie onder mijn nachtcrème zoals de LOOkX Moisture Oil, enkele druppeltjes zijn voldoende en geven mijn huid net wat meer voeding, iets wat ze hard nodig heeft in de koude seizoenen.

Ben ik wat laks geweest in mijn routine dan merk ik dat gelijk aan schrale en droge plekjes op mijn gezicht. Voor die periodes is de comforting cream echt een uitkomst: geeft direct een verzachtend gevoel en mijn huid wordt al snel veel rustiger. Om de lippen de hele winter zacht door te laten komen weet ik nu al dat de nieuwe Vichy NutriExtra extraordinary lip balm een favoriet gaat worden. Na slechts enkele keren gebruik merk ik al een enorm verschil

Lichaam
Ook mijn lichaam kan wel een oppepper en wat extra voeding gebruiken in de koudere maanden. Vaak wordt mijn huid dan namelijk wat doffer en voelt deze nog droger aan dan normaal. Een goede scrub om de dode huidcellen te verwijderen (en om daarna een verzorgend product beter op te kunnen nemen) zoals de Decubal Body Scrub kan dan echt niet missen. Na het douchen gebruik ik dan graag een olieproduct zoals de hannah Body Oil op mijn nog vochtige huid: 1 omdat het dan sneller intrekt en 2 omdat het zo zuiniger in gebruik is.

Ook mijn voeten sla ik in de wintermaanden niet over. Ze zitten de hele dag opgesloten in sokken en warme schoenen/sloffen dus ’s nachts verwen ik ze graag met een lekkere voetcrème zoals de Hansaplast repair & care. Zo hoef ik tegen de tijd dat het sandaaltjesweer wordt ook geen zorgen te maken voor droge hielen, kloven etc. Mijn handen smeer ik het hele jaar door meerdere keren per dag in, maar voor de wintermaanden vind ik een wat voedendere en verwarmende variant wel aangenaam. De Weleda duindoorn handcrème is op dit moment mijn favoriet.

Als laatste kan als musthave voor de herfst en winter ook zeker mijn Brrr shawl niet missen. Het is een supergrote comfy colshawl in een dikkere structuur waar je schouders, nek en hoofd  (je kan hem ook dragen als soort van capuchon) zeker warm van worden en blijven. Heerlijk om in te kruipen, ook op de thuiswerkdagen!

Verander jij jouw routine wat zodra de koudere seizoenen beginnen? En wat zijn jouw absolute musthaves voor de herfst en winter?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 1 november 2012 at 08:32

  Goede tips! Ik ben benieuwd, dat haarproduct van Kérastase: krijg je daar geen ‘vettig’ haar van als je dat in je haren verdeelt?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 november 2012 at 08:41

   Ik heb hier zelf geen last van. Ik gebruik een kleine hoeveelheid in de puntjes en lengtes op handdoekdroog haar en krijg er zacht, glanzend maar ook ‘bouncy’ haar van zonder dat het sneller vet wordt :)

 • Avatar van Safira
  Reply Safira 15 oktober 2012 at 11:29

  Momenteel ook bezig met producten van AHA/BHA/LHA. Werkt heel goed inderdaad!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 oktober 2012 at 12:21

   Nu ben ik wel heel benieuwd welke producten/merken jij gebruikt? Ik leer graag wat nieuws kennen :)

   • Avatar van Safira
    Reply Safira 15 oktober 2012 at 13:27

    Ik heb het een tijdje geleden gelezen en daarna producten gevonden van Paula’s Choice. Mijn huid is helemaal opgeknapt! :)

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 15 oktober 2012 at 13:30

     Paula’s Choice heeft ook zeker fijne producten. Fijn dat je huid zo is opgeknapt! :)

 • Avatar van debby
  Reply debby 14 oktober 2012 at 10:06

  Ik verander zeker mijn routine en merk ook dat mijn lijf dat nodig heeft. Ik pak crèmes die wat voedender zijn en dit geldt ook voor de bodylotion.

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 12 oktober 2012 at 17:02

  Die srub van Decubal staat hoog op mijn verlanglijstje.. En die colsjaal lijkt me ook heerlijk. Ik ben gek op colsjaals, heb ze zo ongeveer in alle kleuren van de regenboog.. :-)
  In de herfst-winter gebruik ik wel wat vaker bodybutters (liefst van de Body Shop) en producten met een olie erin. Net wat voedender voor de huid. (pure argan van de Tuinen is momenteel favoriet) Ook handcreme gebruik ik dan de hele dag door. (eentje van Zarqa, die kan ik echt niet missen)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 oktober 2012 at 17:23

   Pure arganolie is ook echt heerlijk, ben er gek op voor huid en haar :))

 • Avatar van Anne
  Reply Anne 11 oktober 2012 at 16:04

  Wat een geweldige sjaal! (Ik had nog nooit van dat merk gehoord trouwens..)
  Zelf ben ik ook helemaal verslaafd aan de Nutriextra Lippenbalsem!
  En handcrème, ook ‘hand’-ig in de winter. Maar daar heb ik geen favoriet, zolang het maar snel intrekt én lekker ruikt haha.

 • Avatar van Liesbeth (candyandtreats)
  Reply Liesbeth (candyandtreats) 10 oktober 2012 at 16:15

  Die sjaal ziet er echt heerlijke uit!
  Ik verander niet superveel in mijn routine, behalve dat ik sowieso naar andere, warmere geuren grijp, meer dessertgeuren als vanilla, marshmallows en noten enzo.
  In mijn routine veranderen alleen mijn handcrème en nachtcrème naar rijkere varianten zodat mijn huid herstelt. En ik ga wat vaker een serum gebruiken en een haarmasker of -olie.
  Maar die voetcrème, daar moet ik denk ik nog wat meer aandacht voor hebben :-)

  <3

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 oktober 2012 at 16:27

   Oeh ja, vanille! Dat vind ik ook zo’n heerlijke geur voor de winter :))

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 10 oktober 2012 at 15:01

  De Weleda duindoorn handcrème lijkt mij erg fijn.
  Liefs, xxx

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 oktober 2012 at 16:28

   De Duindoornproducten zijn sowieso heerlijk, echt eens proberen als je bij De Tuinen o.i.d. bent :)

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 10 oktober 2012 at 12:09

  Wat een fijne producten! Ik ben ook helemaal gek op de Duindoorn geur van Weleda, al heb ik er dan een bodylotion van. Die Brrr sjaal is echt fantastisch!

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 10 oktober 2012 at 11:10

  Ik pas zeker wel wat aan, ik merk dat m’n gezichtshuid al op hol begint te slaan door de weersverandering haha. En bodylotions en -butters gebruik ik in de zomer eigenlijk niet.. Maar kan ik nu ook wel weer gebruiken!

 • Avatar van Emma
  Reply Emma 10 oktober 2012 at 10:33

  Die Weleda Duindoorn Handcrème hoort ook bij mijn favorieten :D! Echt een zalige geur!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 oktober 2012 at 16:29

   Jaaa, ik vind de Weleda Duindoorn geur ook superlekker :)

 • Avatar van pretty beauty land
  Reply pretty beauty land 10 oktober 2012 at 09:46

  lekker veel bodybutters!!! :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 oktober 2012 at 16:30

   Welke bodybutters zijn jouw favoriet? Heb je hier een bepaalde voorkeur van een merk in, of bodybutters in het algemeen? :)

 • Avatar van Esther
  Reply Esther 10 oktober 2012 at 09:29

  Mijn bodybutters komen weer sterk in gebruik en een wat vettere voedende nachtcremé pak ik erbij.

 • Avatar van ValleyDoll
  Reply ValleyDoll 10 oktober 2012 at 09:10

  Ooh fijne producten allemaal ! Ik gebruik graag dikke bodylotions enzo in de winter, echt het gevoel hebben dat producten voedend zijn. En een dikke sjaal :d !

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 10 oktober 2012 at 07:14

  Is het de Maximaal sjaal van Brrr?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 oktober 2012 at 09:28

   Nee, het is de ‘gebreide omhelzing’ :)

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 10 oktober 2012 at 06:52

  Die sjaal vind ik wel een van de belangrijkste dingen hoor haha!
  Maar ook een voedend serum voor de winter, voor je huid, en haarolie indeed!

 • Avatar van Lifesplash
  Reply Lifesplash 10 oktober 2012 at 06:36

  Haha, toevallig zitten er producten bij die ik ook graag gebruik! Leuk om te zien joh. Ik verander sowieso van routine. Ik vind het bijvoorbeeld vooral fijn om shea butter op mijn huid te smeren. Gewoon, pure shea butter. Dat doet mijn huid altijd wonderen!
  Of body butters, die komen ook weer uit de kast… mmm. :D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 oktober 2012 at 09:29

   Pure shea butter is inderdaad ook een heerlijk product voor de koudere maanden <3

 • Avatar van Make Up For Women
  Reply Make Up For Women 10 oktober 2012 at 06:33

  Oohh zoveel producten die ik (nog) niet in huis heb;)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.