Beauty Eten & drinken Media

Inge de Munnik | Eet je mooi in 28 dagen

2 oktober 2012


Zoals je weet ben ik geïnteresseerd in beautyfood en schrijf ik dan ook over ingrediënten en levensmiddelen om te laten zien wat deze met het lichaam en de huid doen. Toen ik het persbericht ontving dat er een nieuw boek uit zou komen met daarin een voedingsprogramma waarin je jezelf in 28 dagen ‘mooi’ kunt eten, was ik dan ook direct nieuwsgierig.

Het boek begint met een korte inleiding over beautyfood en wat je mag verwachten van dit boek, inclusief de wetenschappelijke bewijzen en effecten hiervan op je huid, haar, nagels en tanden. Ik vind zulke informatie zelf altijd heel erg interessant om te lezen en had deze inleidende informatie dan ook graag uitgebreider in het boek terug willen vinden, maar er is meer ruimte gelaten voor de recepten.

Er zijn namelijk recepten in opgenomen voor de 4 weken (28 dagen) en er komt van alles voorbij wat er zeer smakelijk uit ziet en waarvan ik er zeker wat ga proberen. De zalm op Oosterse wijze, knoflookgarnalen, warme salade, geroerbakte varkenshaas, gegrilde makreel, smoothies, teriyaki biefstuk, gestoofde zalm, lunchtips, forel met pecannoten en pizza bella zijn er slechts een aantal die mij aanspreken en de recepten worden begeleid door prachtige kleurenfoto’s.

Per gerecht vind je een ingrediëntenlijstje en bereidingswijze terug en ik denk dat de gerechten zelfs door de minder beoefende thuiskoks heel goed nagemaakt kunnen worden. Verderop in het boek vind je ook nog een aantal korte, handige beautytips terug.

De schrijfster, Inge de Munnik, studeerde af als voedingsmiddelentechnoloog en kwam per toeval in de beautywereld terecht. Ze schrijft op dit moment voor o.a. Beautynieuws. Met haar kennis over voedingsmiddelen ontwikkelde zij dit dieet, speciaal gericht op vrouwen tussen de 20 en 50 jaar, wat niet gericht is op gewichtsverlies maar om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die bijdragen aan een mooier uiterlijk.

Het boek telt 115 pagina’s en is verkrijgbaar via eetjemooi.nl voor €19,95. ISBN 978-9081684217

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Inge de Munnik
  Reply Inge de Munnik 3 oktober 2012 at 09:14

  Dank je wel voor de review Desireé!

  Ter aanvulling: Als je echt alles over het onderzoek naar beautyfood wil lezen dan kun je dat vinden op http://www.beautyfood.org. Dat staat ook in het boek vermeld. De reden hiervoor is dat de kennis hierover aan verandering onderhevig is, inzichten kunnen veranderen.
  Ga maar eens kijken ;-)

 • Avatar van lin
  Reply lin 3 oktober 2012 at 07:40

  Ik ben maandag begonnen met het boek! Ik houd elke week op mijn blog bij hoe het er voor staat en of ik verschil merk t.a.v. de beloftes. Ik ben heel erg benieuwd :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 oktober 2012 at 08:42

   Wat leuk dat je het complete boek gaat volgen, ik ben heel benieuwd naar je bevindingen. Succes :)

 • Avatar van michelle
  Reply michelle 2 oktober 2012 at 19:15

  staan er ook vegetarische recepten in? of recepten die makkelijk vegetarisch te maken zijn?
  als dat zo dan wil dit boek wel gaan kopen denk ik.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 oktober 2012 at 08:44

   Ik denk dat je sowieso uit bijna elk kookboek een gerecht wel vegetarisch kunt maken, helemaal met de grote keuze aan vleesvervangende producten die er verkrijgbaar zijn :)

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 2 oktober 2012 at 15:52

  Ik heb ‘em zelf ook :-) Zitten lekkere recepten tussen en ze zijn makkelijk te maken. En ja ik merk voor mezelf duidelijk verschil als ik gezond eet. Ik voel me dan gewoon beter en mijn huid ziet er dan ook een stuk beter uit!

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 2 oktober 2012 at 14:07

  Geweldig he wat voeding met je lichaam en huid kan doen?!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 oktober 2012 at 08:45

   Daar heb je helemaal gelijk in, vandaar ook mijn interesse hierin :)

   • Avatar van Desirée
    Reply Desirée 3 oktober 2012 at 08:45

    Alvast veel kookplezier toegewenst!

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 2 oktober 2012 at 14:07

  Dit beok heb ik ook! Wil zeker nog recepten eruit maken :D

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.