Beauty

Love it! | Clarins huile santal

11 oktober 2012

In de rubriek Love it! komen producten voorbij die ik graag in het zonnetje wil zetten omdat ze een speciaal plekje in mijn routine (en hart) hebben veroverd. De Huile Santal van Clarins is zo’n product. Ik had hier eerst een sample van en nu is de fullsize versie in huis. Heb jij een droge huid die wel wat extra’s kan gebruiken en gebruik je ook nog eens graag pure producten, dan is dit ook zeker wat voor jou. Kijk mee voor meer informatie en een review.

Deze Santal Face Treatment Oil bestaat uit enkel pure werkstoffen; hazelnootolie (vol met vitamine E en essentiële vetzuren) en etherische oliën van sandelhout, kardemom, lavendel, hazelnoot, peterselie en rozemarijn. Deze combinatie zorgt voor een voedend, verzachtend en kalmerend geheel wat perfect is voor de droge huid, bij eczeem, roodheid en couperose.

Ik gebruik de olie op verschillende manieren:
– als serum op een vochtig gezicht (van lotion), vóór ik de nachtcrème aanbreng
– gemengd met de nachtcrème
– als toevoeging aan een gezichtsmasker
– als toevoeging van een leave-in haarproduct
– als nagelriemolie.

Zoals je ziet is het een multifunctioneel product, maar ik gebruik hem wel het liefst op mijn gezicht. Ik heb een drogere en gevoeligere huid met een vettekort en de toevoeging van een gezichtsolie als deze van Clarins is dan heel erg welkom, zeker nu de koudere maanden begonnen zijn en het gure weer en wisselingen van temperaturen (binnen/buiten) mijn gezicht nog wat gevoeliger maakt.

Door het pipetje kan je gemakkelijk enkele druppels afmeten, slechts een paar druppels is voldoende en het is dus enorm zuinig in gebruik. Met het flesje van 30ml kan je dus echt een hele tijd vooruit! De geur van de olie is heerlijk rustgevend, echt zo’n wellnessgeur die me helemaal tot rust brengt. Perfect voor het slapen gaan. De olie voelt niet vettig aan op de huid, trekt redelijk vlot in en laat direct een zacht huidgevoel achter.

De Clarins Huile Santal is verkrijgbaar voor €36,90 bij o.a. Belissima.nl, hier krijg je standaard 10% korting op je aankopen, luxe miniaturen als extraatje bij je bestelling en je hebt deze bestelling ook nog eens lekker snel in huis.

Heb jij ervaring met producten van Clarins? Gebruik jij graag een huidolie of serum als toevoeging van je huidverzorging?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 12 oktober 2012 at 16:54

  Ik heb helemaal niks van Clarins. Toch wel erg voor een beautyliefhebber… Snel maar eens wat aanschaffen. Dank voor je heerlijke tip!

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 12 oktober 2012 at 07:16

  Klinkt heel fijn, de producten van Clarins zijn overigens allemaal erg fijn. Ik heb er nu een aantal in gebruik.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 oktober 2012 at 10:54

   Nu ben ik natuurlijk heel nieuwsgierig naar welke producten je gebruikt en je mening erover. Kunnen we een blogpost verwachten? ^^

   • Avatar van Kim
    Reply Kim 12 oktober 2012 at 19:26

    Zeker weten! Ik test momenteel een dagcrème en heb een hele fijne lipgloss in gebruik.

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 15 oktober 2012 at 10:39

     Ah leuk, ik ben benieuwd naar je review over de dagcrème na het testen :)

 • Avatar van Lin
  Reply Lin 11 oktober 2012 at 20:01

  Oh, wauw, dit klinkt heerlijk! Vooral omdat het zo multifuntioneel is :)

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 11 oktober 2012 at 17:48

  Multi use, handig :D! Klinkt goed!

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 11 oktober 2012 at 16:13

  Ik gebruik olie ook voor vele doeleinden. Voor inderdaad als leave-in product voor mijn haren.
  Het geeft mijn blonden lokken dan echt een boost.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Lyanne
  Reply Lyanne 11 oktober 2012 at 15:08

  Dit kende ik nog niet, ga ik zeker eens proberen!

 • Avatar van Laura Louise
  Reply Laura Louise 11 oktober 2012 at 14:39

  Klinkt echt super fijn!!

 • Avatar van ValleyDoll
  Reply ValleyDoll 11 oktober 2012 at 14:30

  Klinkt héérlijk ! Ik kende het nog niet, zal ik onthouden !

 • Avatar van Zoë
  Reply Zoë 11 oktober 2012 at 14:26

  Klinkt erg fijn! Ik gebruik heel graag olie, echt voor alles: in mijn haar, als ‘bodylotion’, als reiniger, als gezichtsverzorging, … Olie is echt geweldig :)

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 11 oktober 2012 at 14:19

  Oh dit lijkt me nou echt een heerlijk product! Deze ga ik onthouden :-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.