Fashion

New in! | Daniel Wellington horloge

9 oktober 2012


Sinds ik mijn Triwa horloge heb draag ik nooit meer een ander horloge, tot nu. Mijn trouwe roségouden horloge met witte bandje wordt nu afgewisseld met een nieuw exemplaar: een roségouden horloge in een minimalistischere stijl met een bruin lederen bandje van Daniel Wellington. Enige tijd geleden kreeg ik een email van de oprichter van dit merk met de vraag of ik een horloge naar keuze wilde ontvangen in ruil voor feedback en ik nam dit aanbod aan omdat de horloges in het assortiment mij zeker aanspraken. Kijk mee voor meer informatie over dit merk en mijn keuze uit het assortiment.

Filip Tysander, oprichter van Daniel Wellington, maakte een wereldreis en kwam in contact met een man van de Britse Eilanden die zijn Rolex horloges graag droeg aan oude Nato bandjes die hij had bewaard uit de tijd dat hij in het Britse leger zat. Deze man heette Daniel Wellington en hier is dus het horlogemerk naar vernoemd.

Er ontstond een sterke vriendschap tussen de twee mannen waarbij Filip niet alleen geïnspireerd raakte door de levensverhalen van Daniel, maar ook door zijn tijdloze en klassieke kledingstijl. De horloges passen helemaal in de tijdloze ‘preppy’ stijl. De kasten (verkrijgbaar in zilver of roségoud verguld) zijn plat en elegant en zorgen voor een ‘clean’ geheel zodat ze bij verschillende outfits en gelegenheden passen. Er zijn verschillende bandjes verkrijgbaar waaraan je deze minimalistische kast kunt dragen, van gekleurde ‘Nato’ horlogebandjes tot aan lederen varianten.


Ik heb zelf gekozen voor een variant die tussen de mannenmodellen stond, gewoon omdat het geheel me meer aansprak. Ik ben zelf niet zo van de nylonbandjes en kies liever voor een klassieker model met een lederen bandje. Zo viel mijn keuze op de Classic Cardiff ($235) met een roségoud vergulde kast en een vergrijsd middenbruin lederen bandje. De kast heeft een diameter van 4cm en is slechts 6mm dik. Het horloge is totaal niet trendgevoelig en past dus bij veel verschillende outfits, gelegenheden en ik weet zeker dat ik hem jarenlang met plezier zal gaan dragen. Door de platte kast en het lichte gewicht draagt hij ook nog eens heel comfortabel.

Zoals je kan zien zijn er verschillende keuzes voor de bandjes maar zijn de kasten altijd hetzelfde: rond, plat en in 2 kleuren verkrijgbaar. De prijzen variëren tussen de $175 (€135,62)en $235 (€182,11), de verzendkosten bedragen $10 (€7,75), ze verzenden wereldwijd en je hebt je bestelling (naar Nederland) binnen 2 tot 4 dagen in huis. Met de code curvacious krijg je 15% korting in de maand oktober. Voor meer informatie en de verschillende modellen neem je een kijkje op DanielWellington.com.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Bo
  Reply Bo 10 oktober 2012 at 23:05

  Echt heel mooi!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 10 oktober 2012 at 21:03

  Wauw, die is gaaf!! Veel plezier met je nieuwe horloge.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 oktober 2012 at 11:00

   Dankjewel, dat gaat wel lukken! :))

 • Avatar van Suus
  Reply Suus 10 oktober 2012 at 14:14

  Wauw, wat een prachtige classy horloges! Dit brengt mij op ideeën voor de feestdagen :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 oktober 2012 at 16:28

   Het maakt een mooi item voor op de wishlist, dat zeker ;)

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 10 oktober 2012 at 12:11

  Oh hij is mooi! Helemaal goed dat je voor een leren bandje bent gegaan, had ik ook zeker gedaan. Het maakt het horloge veel stijlvoller en minder ‘jong’.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 oktober 2012 at 16:29

   Dat was precies mijn gedachte ♥

 • Avatar van Lin
  Reply Lin 9 oktober 2012 at 21:09

  Wauw, het is een schitterend horloge. Ik vind het heel mooi dat ie zo dun is!

 • Avatar van stacey
  Reply stacey 9 oktober 2012 at 18:46

  mooie horloge, heb dit merk de laatste tijd vaak voorbij zien komen maar vind deze het mooiste tot nu toe – goede keus :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 oktober 2012 at 09:29

   Ik ben er ook echt heel erg blij mee ^^

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 9 oktober 2012 at 17:10

  Echt een prachtig horloge.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Laura Louise
  Reply Laura Louise 9 oktober 2012 at 17:06

  Prachtig horloge, ik hou ervan als ze er zo lekker classy uitzien, zonder al die poespas erop!!

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 9 oktober 2012 at 15:03

  Wat een mooie! Heel simpel eigenlijk, maar toch anders dan andere horloges.

 • Avatar van Aranka
  Reply Aranka 9 oktober 2012 at 14:45

  Oeh, ik vind de leren band ook erg mooi, had eigenlijk alleen nog maar de stoffen band voorbij zien komen. Ik vind het echt een hele classy en tijdloze horloge :D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 oktober 2012 at 09:30

   Ik hou niet zo van stoffen bandjes (die worden sneller vies etc.) en was gelijk verkocht toen ik deze zag ♥

 • Avatar van Christel
  Reply Christel 9 oktober 2012 at 14:32

  Ik vind hem heel erg mooi! Klassiek en alyltijd goed! Tenzij je voor zo’n gekleurde versie gaat natuurlijk, maar deze leren band spreekt mij ook meer aan:)

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.