Beauty

Triple challenge | Complete HEMA make-up look

1 oktober 2012


Vandaag een artikel in samenwerking met Elly en Lara online waarin we elkaar hebben uitgedaagd om een complete make-up look te maken met enkel producten van HEMA. Eerlijk gezegd was dit voor mij nogal een uitdaging omdat ik, laat ik het toegeven, flink verwend ben qua make-up. Ik had dan ook weinig van dit merk in huis en ben dus eerst naar de winkel gegaan om wat producten aan te schaffen zodat ik aan de slag kon gaan voor deze uitdaging. Nieuwsgierig naar welke producten ik heb gebruikt, wat mijn mening erover is en welke look ik ermee gemaakt heb? Lees dan zeker verder!


Voor de totale look heb ik gebruik gemaakt van de volgende producten:

– Make-up base
– Firming foundation in de kleur 01
– Cover up! cover stick in 01
– True mineral loose powder in 01
– Illuminating blush in 1
– Shimmering face and body powder in 2
– Eyebrow pencil in 11
– Eyebrow gel in ‘dk brown’
– Metallic eyeshader in grijs/zilver
– wet & dry eyeshadow quattro in 02
– Mascara glamour curl in zwart
– Lipliner in 18
– Diamond Gloss lipstick in 03.

De producten hebben een gezamenlijke waarde van zo’n €60,00. Prijstechnisch gezien ben je dan voor in totaal 13 producten niet veel kwijt en je kan er ontiegelijk vaak jezelf mee op maken. Je hebt natuurlijk niet zo’n enorme kleurkeuze als bij bijvoorbeeld MAC of Inglot, maar er is voor ieders smaak zeker wat te vinden.

Helaas merkte ik bij mijzelf dat de lichtste kleur foundation en concealer helaas nog te donker/oranje voor mij zijn, maar hier heb ik bij heel veel merken last van. In combinatie met de true mineral loose powder die ook nog wat dekking geeft lijkt het op de foto mee te vallen, maar in het echt is er helaas toch iets van een ‘masker’ te zien en dat is natuurlijk niet de bedoeling. De foundation voelt prettig aan op de huid en geeft een medium dekking. Hadden ze deze in een lichtere kleur gehad dan zou ik deze waarschijnlijk gewoon tot de bodem leeg maken. De concealer stick is helaas wat te droog qua structuur en heeft ook de verkeerde kleur, niks voor mijn droge en lichte huidje dus. Het minerale poeder geeft een lichte dekking en zorgt voor een mooie finish over het gezicht, best een fijn product en deze hou ik dus ook zeker in mijn stash! De make-up base is er eentje die echt niks doet voor mijn huid en juist zorgt voor een heel droge basis. Ik denk dat deze echt geschikt is voor de onzuivere en vettere huidtypes.

Deze Iluminating Blush is werkelijk waar prachtig! Ik weet niet of deze in het standaard assortiment van HEMA zit, maar anders kan ik je zeker aanraden om er snel nog eentje te pakken te kunnen krijgen. De kleur is peachyroze en geeft je gezicht een prachtige glow. De pigmentatie is ook nog best goed en de kleur is mooi op te bouwen: ook deze ligt nu in mijn stash. ♥

De wenkbrauwproducten vind ik zelf ook een aanrader. Het potlood heeft niet teveel roodtint erin en de eyebrowgel doet zijn werk goed. Normaal gesproken gebruik ik een poeder voor mijn wenkbrauwen, maar ik ga dit duo van HEMA zeker vaker gebruiken. De lipliner voelt qua hardheid precies goed aan en is zo ook eenvoudig te gebruiken om de complete lip mee in te kleuren, de houdbaarheid op de lippen is erg goed en overleefd makkelijk een hapje en een drankje. De lipstick heeft wat chunky shimmer er in, maar de substantie voelt verder wel comfortabel aan. Ik had alleen bij deze look moeten kiezen voor een nude kleur voor de lippen, dat had het geheel wat mooier gemaakt.

Op mijn ogen gebruikte ik als basis de metallic eyeshader in een zilvergrijze tint, die een mooie shimmer achterlaat en ervoor zorgt dat de oogschaduw beter pakt. Best een fijn potloodje eigenlijk :) Het oogschaduwpalette heeft mooie tinten waar je veel verschillende looks mee zou kunnen maken, van heel fris en zomers tot aan een donkerblauwe smokey eye. Ik maakte een look die hier tussenin zit, zoals je verderop in dit artikel kunt zien. Het zijn gebakken oogschaduws en ze hebben allemaal een mooie shimmer erin verwerkt zitten. Wel hebben ze echt een primer nodig om goed te blijven zitten en qua intensiteit nog enigszins op te komen. Want zodra je gaat blenden om de look tot een mooi geheel te krijgen vervaagt de kleur wel heel erg, zelfs na het opbouwen..

De glamour curl mascara doet zijn werk redelijk, maar heeft als groot nadeel dat deze heel erg vlot uitdroogt en je dus al snel een nieuw exemplaar zal moeten aanschaffen. Zou dat niet het geval zijn dan zou ik deze mascara gewoon opmaken, want qua volume, kleur en seperatie doet hij zijn werk goed.

Hierboven zie je swatches van de producten bij elkaar. De blush springt er hier echt uit voor mij! Producten die zeker in mijn stash blijven zitten zijn dan ook de illuminating blush, het minerale poeder, de lipliner, het wenkbrauwpotlood en de wenkbrauwgel. Leuk om zo wat producten te ontdekken van een budgetmerk die helemaal zo verkeerd nog niet zijn!

Hieronder zie je de complete look van alle bovenstaande producten bij elkaar:

En nu ben ik, en jullie vast ook, heel nieuwsgierig naar de producten die Elly en Lara zijn gaan shoppen/hebben gebruikt, hoe tevreden ze er mee zijn en welke look ze ermee gemaakt hebben. Ik ga in ieder geval gelijk even kijken ^^

Ik vond het leuk om een challenge te doen met een budgetmerk wat minder vaak voorbij komt (zoals Catrice en Essence) en tot de ontdekking te komen dat er daar ook echt heel mooie producten te vinden zijn. Wel ben en blijf ik verwend met mijn make-up producten en ga ik voor foundation, concealer, lipstick, primer, mascara en oogschaduw liever naar een ander merk.

Welke budgettoppers gebruik jij graag? En welke merken domineren jouw make-up verzameling?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Janine
  Reply Janine 9 november 2012 at 14:56

  Hallo,

  ik had een vraag wat doet een “make-up base ” is dat soort iets wat je eerst aanbrengt
  over je gezicht en dan je foundation ? en is het heel erg nodig om dat te gebruiken of
  is het onzin?

  liefs,

  Janine

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 november 2012 at 16:01

   Het is inderdaad een extra toevoeging na je dagcrème en voor je foundation. Het zorgt ervoor dat je minder make-up nodig hebt omdat het gemakkelijker en egaler aanbrengt erna en dat je make-up de hele dag door blijft zitten. Ik vind het vooral op lange dagen met veel afspraken, met feestjes en met warm/vochtig weer echt een toevoeging. Misschien is dit artikel ook informatief om te lezen? Dit gaat geheel over primen en setten :) Link: https://curvacious.nl/blog/2012/02/how-to-primen-setten/ Fijn weekend!

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 2 oktober 2012 at 15:04

  Ik vind het resultaat wel heel erg mooi. Dat had ik niet verwacht.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 1 oktober 2012 at 21:52

  Mooie look! Heb zelf ook nogal wat van de Hema: een paar kwasten, een wenkbrauwpencil, de wet & dry blush en natuurlijk mijn favoriet; de volumising lipgloss, nr 5. Een prachtige koraalkleur.

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 1 oktober 2012 at 21:27

  Mooie lipgloss en oogschaduw!

 • Avatar van jana
  Reply jana 1 oktober 2012 at 20:18

  Heel mooi, je lippen schitteren echt :D x

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 1 oktober 2012 at 20:01

  heel mooi hoor!

 • Avatar van Sandra
  Reply Sandra 1 oktober 2012 at 19:09

  Mooie look Desirée! Ik gebruikte altijd de creme foundation (volgens mij zijn wij gelijk qua huidskleur) en die was licht genoeg. Een vriendin van mij gebruikt de allergoedkoopste foundation van HEMA en die is zelfs nog lichter (yep daar heb ik er hier 2 van liggen als back up).

  Ik vind het een mooie en geslaagde look met een echte Desirée “handtekening” (fris & fruitig), leuk! (ja ik houd van frisse kleuren).

  (sorry dat ik de laatste maanden zo weinig comments plaats, ik werk full time op dit moment en heb meestal de fut niet als ik thuis kom, maar ik lees wel dagelijks mee (dat dan weer wel :) )).

  *knuffel*

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 oktober 2012 at 08:50

   Dankjewel Sandra en wat leuk om te horen dat je ondanks je drukke schema toch elke dag mee blijft lezen <3

 • Avatar van Malou
  Reply Malou 1 oktober 2012 at 17:08

  Leuke challange en erg mooi resultaat!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 oktober 2012 at 17:24

   Ik vond het ook heel erg leuk om te doen ^^ Dankjewel!

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 1 oktober 2012 at 12:50

  Wat leuk, zo’n challenge! Die blush heb ik zelf ook, blijf ‘m mooi vinden, ook al gaat het patroontje eraf haha! Dat oogschaduwpalette ziet er ook tof uit, mooie rustige look, toch nog! :D:

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 oktober 2012 at 16:14

   Ook zonder patroontje is de kleur inderdaad heel mooi ^^

 • Avatar van pretty beauty land
  Reply pretty beauty land 1 oktober 2012 at 12:25

  ooh je hebt een hele mooie look gemaakt!

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 1 oktober 2012 at 12:14

  hele mooie look! jammer dat de foundation/concealer kleuren niet geschikt waren voor je..

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 oktober 2012 at 16:15

   Jeps, dat is altijd een lastig puntje bij mij met de meeste merken. Gelukkig hebben Max Factor en MAC bijvoorbeeld wel echt lichte kleurtjes in het assortiment :)

   • Avatar van Nicole
    Reply Nicole 1 oktober 2012 at 16:24

    ken het helemaal! bijna alles is te donker voor me..

 • Avatar van Arantxa
  Reply Arantxa 1 oktober 2012 at 11:58

  Knappie!

 • Avatar van Lin
  Reply Lin 1 oktober 2012 at 11:48

  Je hebt er een heel mooie look mee gemaakt!
  Ik ben erg benieuwd geworden naar die blush, ziet er heel goed uit!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 oktober 2012 at 16:15

   Dankjewel! Ik kan je de blush echt aanraden, hij is prachtig <3

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 1 oktober 2012 at 10:50

  wauw :D mooie look! :D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 oktober 2012 at 16:16

   Wat leuk om te horen, dankjewel!

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 1 oktober 2012 at 10:36

  Ik gebruik zelf sinds jaar en dag het wenkbrauwpotloodje en ben er nog steeds erg over te spreken. De blush staat ook nog op mijn verlanglijstje, zeker nu ik gezien heb hoe prachtig hij jou staat! <3

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 oktober 2012 at 16:17

   Ik weet zeker dat hij jou prachtig zal staan, hoop dat ze hem nog in het assortiment hebben <3

   • Avatar van Joyce
    Reply Joyce 1 oktober 2012 at 16:31

    Ah da’s lief! Hier is hij in ieder geval nog steeds verkrijgbaar, maar ik woon dan ook in een boerendorpje!

 • Avatar van Christel
  Reply Christel 1 oktober 2012 at 10:19

  Het geheel is mooi en op de foto is niet te zien dat je een masker krijgt. De oogschaduwbasis van de hema vind ik heel erg goed werken. misschien had je die nog kunnen gebruiken. De lipliner geeft op je hand een super mooi kleurtje af. Erg leuk om te zien, deze totale look!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 oktober 2012 at 16:18

   Ah, die oogschaduwbasis had ik inderdaad nog even kunnen proberen inderdaad.. Thanks voor de tip want nu wil ik die sowieso eens proberen als m’n geliefde Urban Decay Primer Potion op is.

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 1 oktober 2012 at 10:07

  Mooie look heb je ermee gemaakt! Op de foto ziet je huid er inderdaad wel mooi uit, maar ik verwachtte al dat je geen geschikte kleur voor jouw huid zou kunnen vinden. De prachtige highlighter was bij ons niet meer verkrijgbaar helaas, maar heb ook een mooie gevonden :D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 oktober 2012 at 16:19

   Jeps, helaas in het echt toch te donker/oranje. Ach, was te verwachten ;)

 • Avatar van kimberly
  Reply kimberly 1 oktober 2012 at 09:45

  Wauw, gorgeous!!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 oktober 2012 at 16:19

   Ahww dankjewel Kimberly!!

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 1 oktober 2012 at 09:40

  De wenkbrauwgel van de Hema heeft een zeer vaste plek in mijn dagelijkse stash, prima produkt voor een fijn prijsje. Verder zijn de nagellakjes soms ook verrassend goed.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 oktober 2012 at 16:20

   Klopt! En lekkere kleine flesjes als het om de trendkleuren gaat, dat vind ik een groot voordeel want ik kom toch nooit door een kleurtje heen ;)

 • Avatar van Laralaurentia
  Reply Laralaurentia 1 oktober 2012 at 09:15

  Echt een hele mooi look heb je gemaakt :D Grappig dat we beide dezelfde lipliner en wenkbrauwpotlood hebben gebruikt.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.