Hou je van koken? Sta je graag in de keuken recepten door te pluizen, nieuwe gerechten te bedenken en smaken te ontdekken? Of ben je juist minder een keukenprinses en ben je vooral op zoek naar leuke items die het koken gemakkelijker maken? Voor alletwee de keuzes ben je bij Rosti Mepal aan het juiste adres en dan is deze winactie zeker wat voor jou! Ik mag een geweldig pakket weggeven met in totaal 5 prachtige en handige producten.
In het pakket zit 2 x de Loomm bowl in limegroen. De kunststof buitenkant is met één hand vast te houden en zo uit de magnetron aan te pakken. Binnenin zit een losse keramische schaal om je favoriete maaltijd in op te dienen, van soep tot pasta’s en de lekkerste stamppot. Het kuntstof deksel maakt er een handige bewaarkom van voor in de koelkast en vriezer en zorgt ervoor dat je eten tijdens het opwarmen in de magnetron niet uitdroogt of kan gaan spetteren. Bekijk ook het filmpje over de Rosti Mepal Loomm.
Daarnaast zitten er 2 grote, limegroene, handige kruidenpotjes in. De kruidenpot heeft een hydro bewateringssysteem waardoor de kruiden de juiste hoeveelheid water opnemen. Ik bewaar er zelf mijn verse biologische Marrokaanse munt in, zo heb ik altijd verse munt bij de hand voor een overheerlijke pot muntthee! Bekijk ook het filmpje over de Rosti Mepal kruidenpotjes.
Als laatste zit er ook nog een enorm handige knoflooksnijder (zwart/wit) in het te winnen pakket. Je hoeft de teen knoflook alleen maar te pellen, in de snijder te stoppen en er een flinke mep op te geven. Zo wordt de knoflook gesneden in plaats van geperst waardoor de smaak optimaal wordt benut. Door enkele handigheidjes in de vormgeving kan je eventuele knoflookresten heel gemakkelijk verwijderen. Bekijk ook het filmpje over de Rosti Mepal knoflooksnijder.
Rosti Mepal bestaat sinds 1950 en ontwikkeld producten die het omgaan met voedsel praktischer, eenvoudiger, gezonder, mooier en eigentijdser maken. Het assortiment bestaat o.a. uit duurzame kunststof producten om eten te bewaren, te bereiden, te serveren en mee te nemen. Neem een kijkje in de Rosti Mepal webwinkel voor meer informatie en het complete assortiment.
WINACTIE
Wil jij dit pakket t.w.v. ruim €65,00 winnen? Het enige wat je hoeft te doen is jouw lievelingsrecept achter te laten in de comments. Zo doen de andere lezers (en ikzelf natuurlijk ook) nog eens leuke ideetjes op! Meedoen kan t/m 23 oktober, 23.59 uur. Heel veel succes!
Als extraatje kan je dit artikel natuurlijk liken op Bloglovin’ en mij volgen via Twitter en/of Facebook.
Reacties op dit artikel
Mijn lievelingsrecept [3 generaties oud!] is erg simpel maar overheerlijk!
HANGOP:
1 pak volle yoghurt
2 zakjes Klop-Klop
2 zakjes vanilesuiker.
160 ml melk.
Laat het pak yoghurt 5 uur lang uitlekken in een schone theedoek in een vergiet.
Klop de 2 zakjes Klop-Klop samen met de melk stijf.
Voeg de 2 zakjes vanillesuiker toe en schep beiden door de inmiddels uitgelekte yoghurt.
Het lekkerst erbij zijn heerlijke, verse aardbeien, maar ook ander vers fruit is lekker.
Gegarandeerd een succes-toetje!
Eet smakelijk redactie, jullie hebben weer heel veel ideeen voor allerlei heerljke maaltijden!
Hoihoi, ik zag deze winactie op twitter en ik doe graag mee! Ik hou van dit couscousgerecht. Je kan het als een bijgerecht serveren, als salade. Of als hoofdgerecht, wat ik zelf ook vaak doe. Warm of koud, het maakt niet uit. Het is allebei heerlijk. Het is mijn eigen recept trouwens ;)
Wat je nodig hebt:
– Couscous (het lekkerste is dus door de couscous te stomen in een couscoussier {zo heet het!!} voor 30 min en dan de couscous tussen je vingers en handpalm los en luchtig te wrijven met een paar klontjes roomboter. En dit herhaal je dan in totaal drie keer)
– Groente (wat je maar wilt en hoeveel je maar wilt, ik gebruik dus vaak de Provençaalse groente van AH, omdat courgette en rode ui lekker is in deze salade)
– Olijfolie
– Tomatenpuree (140 gr, je kunt ook de kleinere gebruiken van 70 gr gebruiken)
– Potje rode pesto van Euroshopper
– Zout en peper naar smaak
– Tip: een paar eetlepels pastasaus
De groente kun je grillen of gewoon in een koekenpan doen. Met gegrillde pompoen erbij is ook heel lekker. Daarna doe je de gestoomde couscous, tomatenpuree en rode pesto (hoe meer, hoe lekkerder. Ik doe het hele potje hihi) erbij. Zout en peper, klaar.
Tip: als je er pastasaus bij doet, krijgt de couscoussalade een mooiere rode kleur. Door de pastasaus krijg je wel eerst een ‘papje’, dus je moet de salade ruim van te voren maken, zodat de couscous het vocht opneemt.
Easy Peasy Lemon Squeezy!
500 g sukadelappen, 3 uien gesnipperd, boter, lavas, chilipeper, korianderblad, paprikapoeder, knoflookpoeder, gember, 5 laurierblaadjes, 5 kruidnagels, appelazijn, 75 gram zachte geitenkaas (kuipje)
In braadpan boter verhitten en vlees rondom bruin bakken. Onder het braden de kruiden en specerijen, met uitzondering van laurierbladeren en kruidnagels, toevoegen. Vlees er uit en de stukjes ui aanbraden. Daarna vlees weer toevoegen. Royaal wijnazijn erbij en aanvullen met warm water tot vlees net onderstaat. Laurierblaadjes,kruidnagels toevoegen. Bij voorkeur 2 uur laten stoven. Maar als ik weinig tijd heb, laat ik het bij 1 uur. Ook dan al prima en zeer smakelijk! Op het bord de geitenkaas toevoegen.
Ik ben allergisch voor vrij veel voedingsmiddelen, zoals tarwe, zuivel, suiker en gebruik ook liever geen zout in verband met hoge bloeddruk. Dit gerecht is voor mij ideaal omdat het prima tegemoetkomt aan mijn beperkingen. En het lijkt een vreemde combi, die geitenkaas. Maar het past perfect. Ik gebruik dit ingredient sowieso vrijwel dagelijks.
Macaroni al forno
300 g macaroni grande (pasta, zak 500 g, biologisch)
2 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
300 g rundergehakt
1 pot pastasaus (sugo basilico, 470 g) +
1 pot cannellini bonen (400 g), uitgelekt
1 beker crème fraîche (200 g)
50 g Grana Padano (kaas), geraspt
BEREIDEN
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Schep de pastasaus met de bonen erdoor en verwarm nog 5 min. Meng de crème fraîche met de helft van de kaas en peper en zout.
2. Schep de pasta door de gehaktsaus en doe in de ovenschaal. Verdeel er het roommengsel over en bestrooi met de rest van de kaas. 3. Bak de macaronischotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin.
Wat een te gekke actie!! :-) Doe graag mee.
En ohhhh Dit is zo lekker… Eet het bijna elke week 2 keer haha (ben dol op koken).
Een Thaise kipsalade met sesam croutons (Pittige salade met kipfilet en rode curry erdoorheen)
Dit heb je ervoor nodig :
2 stuks Bosui
Gemengde jonge bladsla
2 snufjes keukenzout
150 gram Kipfilet
2 eieren
1 Limoen
Rode Thaise currypasta
5 eetlepels Roerbakolie
50 gram Sesamzaad
Versgemalen zwarte peper
3 sneetjes Volkoren vloerbrood
75 gram Waterkers
Zo maak je het :
Maak de limoen schoon, rasp de groene schil er af en pers de limoen uit. Bestrijk de kipfilet met ½ eetlepel limoensap en ½ eetlepel currypasta.
Laat de kipfilet circa 5 min marineren. Verhit in een kleine koekenpan 1½ eetlepel roerbakolie en bak de kipfilet in ca 10 min op matig hoog vuur bruin en gaar.
Snijd de sneetjes brood in blokjes bestrijk ze met de rest van de currypasta.
(Wentel de blokjes brood eerst door het ei (losgeklopt) en dan door het sesamzaad.)
Leg de kipfilet op een plank, voeg 2 eetlepels roerbakolie aan het bakvet toe en bak de sesamblokjes in circa 3-4 min mooi bruin, keer ze halverwege.
Klop in een kom de rest van het limoensap met de geraspte schil en de rest van de roerbakolie tot een dressing, voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de gemengde sla, waterkers en bosuitjes (in stukjes van 1 cm) erdoor. Schep de salade op twee borden. Snijd de kipfilet schuin in plakjes en leg ze met de sesam-croutons op de salade. En Serveer direct.
Oh en voor de dames (en heren ;-))onder ons het is ook nog een mager gerecht dus super goed voor een dieet of als je op de lijn let :-)
Indiase curry met frisse sla
Ingrediënten (4 pers)
■500 gram Mager rundergehakt
■2 blikjes tomatenblokjes
■1 pot Patak curry paste
■1 zak doperwten (uit het vriesvak)
■Basmati rijst
■1 a 2 zakjes Botersla
■Witte wijn azijn
■1 pakje witte kaas (feta)
Bereiding:
Rul het gehakt in een wok of pan en voeg eventueel een uitje toe. Meng daarna de tomatenblokjes, een paar goede lepels currypaste (naar smaak!) en de doperwtjes er doorheen. Roer het geheel goed door totdat het kookt en laat het volgens 10 minuten zachtjes inkoken, terwijl je af en toe de boel omschept.
Zet ondertussen de rijst op het vuur. Giet het na 8 minuten af en laat de rijst in de pan met gesloten deksel 10 minuten staan.
Maak de borden op met de botersla en giet hier wat witte wijn azijn overheen. Verdeel vervolgens de rijst over de borden en daarna de curry. Snijd de witte kaas in kleine blokjes en strooi dit over de curry heen. Voor de kleur kun je nog wat verse tomaat bovenop leggen.
Heerlijk! Eet smakelijk!
Italiaans gestoofde runderlapjes
Ingrediënten:
Ca. 500-650 gram sucadelapjes
40 gr boter
2 laurierblaadjes
2 uien in stukken
2 teentjes knoflook
2 eetlepels tomatenpuree
2 bekers bouillon
2 eetlepels azijn
2 eetlepels pittige paprikapoeder
peper (naar smaak)
2 glazen witte wijn
20 zwarte olijven zonder pit
Bereidingswijze:
Vlees in blokjes snijden, alles bij elkaar in de romertopf
2 uur in de oven op 170-180 gr
20 minuten voor het opdienen olijven en witte wijn toevoegen
Lekker met rijst en bijvoorbeeld broccoli.
Sorry; dit is de voorbereiding en bereiding van de bosbessen-pruimentaart
1.Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius/Gasovenstad 4. Vet een ronde taartvorm (23 cm doorsnee) in. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kommetje door elkaar en zet apart. 2.Doe 50 gr boter en de bruine suiker in de ingevette bakvorm en zet dit in de voorverwarmde oven totdat de boter gesmolten is en begint te bubbelen. Haal uit de oven en zet apart. 3.Roer 75 gr boter en de basterdsuiker in een grote kom door elkaar tot een licht en luchtig mengsel. Klop het ei erdoor en vervolgens de vanille-extract. Roer dit, afgewisseld met de melk, beetje bij beetje door het meelmengsel totdat alles goed gemengd is. 4.Leg de pruimen langs de rand van de cakevorm, waarbij ze elkaar een beetje overlappen en verdeel de bosbessen over het midden. Giet het beslag in de vorm en dek het fruit volledig af. Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als je er een prikker insteekt en deze er droog weer uitkomt. Laat de cake 15 minuten afkoelen voordat je hem serveert.
Bosbessen-pruimentaart
Ingrediënten
Porties: 12
150 gr bloem
1 1/2 tl bakpoeder
1/4 tl zout
50 gr boter
50 gr bruine suiker
75 gr boter
200 gr suiker
1 ei
1 tl vanille-extract (of 1 zakje vanillesuiker)
175 ml melk
4 grote pruimen, pitten verwijderd en in dunne plakken gesneden
125 gr bosbessen
Aardappelgratin
4 personen:
1 ¼ kilo vastkokende aardappelen, geschild en in dunne plakjes gesneden
125 ml crème fraîche
125 ml slagroom
1 fijngesneden teentje knoflook of een handje fijngesneden bieslook
150 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld Gruyère)
tagliatelle met gorgonzolasaus walnoten en dadels
tagliatelle
2 dl room
50 gr gorgonzola in kleine blokjes
2 eetlepels gehakte geroosterde walnoten
4 eetlepels geraspte parmezaan
gedroogde dadels in stukjes gesneden
peterselie
wat olijfolie
wat citroensap
zout en peper
kook de tagliatelle beetgaar.
giet af en giet er een scheutje olijfolie doorheen.
Warm de room op met de gorgonzola tot het door de room gesmolten is voeg enkele druppels citroensap toe en zout en peper na smaak . Voeg er de pasta aan toe
Warm het geheel op voeg de dadels toe en verwarm even mee.
Bestrooi het geheel met de gehakte walnoten, de parmezaan, garneer met peterselie en olijfolie
Ingredienten
• 1 rode ui(en), klein
• 2 teentjes knoflook,
• 1 theelepel sambal oelek,
• 400 gram rundergehakt,
• zout,
• ketjap manis,
Indische hamburgertjes
Bereiding
Voorbereiden
1. Snipper de ui. Meng de gesnipperde ui, de knoflook uit de knijper, de sambal oelek en zout door het gehakt.
2. Draai er met vochtige handen balletjes van en druk de balletjes plat.
3. Leg deze mini-hamburgertjes op een schaal.
Aan tafel
1. Bak de hamburg
2. ertjes in een klein beetje olie of boter gaar en aan beide kanten lichtbruin.
3. Giet er ten slotte een scheut ketjap manis over.
Mijn lievelings recept; Stampot Bieten
500 gram schoongemaakte bietjes
1 kilo aardappels
2 appels
2 uien
2 ons magere spekreepjes
Voorbereiding
snipper de ui
snij de bieten in blokjes
schil de appel en snijd in blokjes
Schil de aardappels en maak er een lekkere puree van.
Bak intussen de spekjes en haal ze uit de pan. Bak in dit vet de uien zachtjes aan. Doe hierbij de bieten, laat dit ongeveer 10 minuten op een zacht vuur garen. Doe hiena de appel en de spekjes er bij.
Meng dit geheel door de aardappelpuree en maak af op smaak met zout en peper.
Lekker met een braadworstje en lekkere jus
GEVULDE KIPROLLETJES
– 5 KIPFILETS – 0,5 EIWIT – 50 CC (ML) ROOM – ZOUT EN PEPER – 2 EETLEPELS PISTACHENOOTJES – 0,5 RODE PAPRIKA – 4 MINIMAISKOLFJES – 4 PLAKJES SERANOHAM
LEG 4 KIPFILETS OP DE PLANK. LEG HIER PLASTIC FOLIE OP EN SLA DE FILETS PLAT MET EEN BIJLTJE OF DE ONDERKANT VAN EEN STEELPANNETJE. PUREER DE LAATSTE KIPFILET SAMEN MET HET EIWIT, DE ROOM EN PEPER EN ZOUT, DIT HEET EEN FARCE. BLANCHEER DE PISTACHENOOTJES KORT IN KOKEND WATER EN DROOG ZE GOED AF. SNIJD DE PAPRIKA IN KLEINE BLOKJES EN MENG DIT SAMEN MET DE NOOTJES DOOR DE FARCE. LEG EEN EETLEPEL VAN DE FARCE OP DE PLATTE KIPFILETS, DUW EEN MAISKOLFJE IN HET MIDDEN VAN DE FARCE, ROL DE FILETS OP EN WIKKEL DE HAM ER OMHEEN.
BESTRIJK 4 STUKJES ALUMINIUMFOLIE MET BOTER, LEG DE KIPROLLETJES HIEROP EN WIKKEL ZE IN TOT EEN TOFFEEMODEL. LEG DE PAKKETJES OP EEN ROOSTER IN EEN VOORVERWARMDE OVEN VAN 180°C EN LAAT DE GEVULDE KIPROLLETJES IN 15 MINUTEN GAAR WORDEN. HAAL DE ROLLETJES UIT DE FOLIE EN SNIJD ZE SCHUIN DOORMIDDEN.
IK SERVEER ZE MET KROKANT GEBAKKEN AARDAPPELBLOKJES EN EEN SALADE MET EEN DRESSING VAN OLIE, CITROENSAP EN PAPRIKAMOSTERD
Kalfsragout
500 g kalfsvlees, 2 el bloem, zout, peper, 2 winterwortelen, 2 struikjes bleekselderij, 500 g tomaten (of blik van ca. 400 g), 1 ui, 1 teentje knoflook, 1,5 dl droge witte wijn, 2,5 dl kippenbouillon, paar takjes bladselderij, 1 laurierblad, 1 el gehakte peterselie, 1/2 el boter
Vermeng de bloem met zout en peper. Snijd het vlees in blokjes en vermeng met de bloem.
Wortelen en bleekselderij in plakjes snijden. De (ontvelde) tomaten in stukken.
Doe alle ingredienten in de vochtige, met boter bestreken, Romertopf en meng alles goed door elkaar.
Plaats de gesloten Romertopf in de oven en laat het vlees gaar en mals worden in ca. 2 uren op 200 graden.
Eventueel het gerecht meer binden met nog wat bloem (of allesbinder).
He bah, ik kan dit in zijn geheel niet goed koken. Maar ik kan wel heeeeel goed dingen opwarmen ;) Maar wel een hele leuke win actie.
Wat een geweldige actie, ik heb ze al gezien in de winkel maar vond ze te duur,dus nu maar hopen dat ik win.
Gegrilde zalmfilet met Naanbrood en Raita,
Verwarm de oven voor op 200C.Meng de Currie kruidenpasta met 20g paneermeel.1 ei loskloppen, Haal de zalmfilets door het ei en bedek met korstmengsel.
Verwarm 1 el plantaardige olie in een pan en bak de zalm ongeveer 2 minuten per zijde.
Leg de zalmfilets op een bakplaat en bak ze gedurende 5 minuten in de oven.
Verwarm ondertussen het Naanbrood.
Sprenkel citroensap over de zalmfilets, Serveer met naanbrood en raita.
Tomatenbakjes!
Cherry tomaatjes
Creme fresh
Spekreepjes
Geraspte Kaas
Ei
bladerdeeg
Bak allereerst de spekjes uit. Bak de cherry tomaatjes in de pan totdat ze zacht worden. Meng de creme fresh en de eieren en mix deze met de tomaatjes. ook de spekjes mogen er (zonder vet bij)
In kleine bakjes doe ik dan bladerdeeg, het tomaten goedje erin kaas erop en zo’n 30 min in de oven!
Lekkere salade erbij!!
Nomnomnomnom
Het allerlekkerste uit zo’n handkom vind ik toch wel gewoon bruine bonen (van Hak) met wat mayonaise en uitgebakken plakjes ontbijtspek hmmm, makkelijk, voedzaam en zeg nou zelf, toch ideaal voor zo’n handige kom? Lekker op de bank voor de tv, poes naast je, plaidje…
Kip in spek in kruidige tomatensaus:
2 blikken tomatenblokjes op sap
2 uien (fijn hakken/snijden)
4 eetl. olijfolie
4 enkele malse kipfilets (doe ik wat meer)
8 plakken ontbijtspek
2 tenen knoflook
peper zout
4 grote eetlepels gehakte gemengde kruiden (basilicum, peterselie, oregano, tijm (van de tijm doe ik zelf altijd wat minder van en van de rest wat meer)
2 eetlepels versgeraspte parmazaanse kaas (en natuurlijk ook nog voor erover)
cocktailprikkers
Snij of knip de kip in grote stukken
peper en zouten en omwikkelen met ontbijtspek en vastzetten met prikkertje
Bakken in de olijfolie omdraaien zodat de spek zoveel mogelijk lekker krokant wordt gebakken.
Daarna uit de pan halen, in bakvet ui bakken
knoflook uitgeperst toevoegen
tomaat en sap toevoegen
gedurend 15 minuten pruttelen
met zout en peper op smaak brengen
gehakte kruiden en kaas erdoor
dan kipfilets terug in de pan en lekker laten pruttelen
ondertussen pasta koken (of rijst)
serveren en smikkelen maar
Leuk! Wel heel moeilijk om mijn favoriete gerecht te kiezen, ik kook graag en veel. Omdat er al zoveel lekkere gerechten hier staan kies ik voor mijn favoriete toetje, supersimpel maar ongelooflijk lekker!
Nodig voor 4 pers:
3 flinke appels , ik gebruik liefst goudrenetten of elstar
handvol blauwe bessen uit de diepvries
40 gr bloem
40 gr suiker
40 gr boter
Schil de appels en doe ze in een ovenschaal, meng de bessen erdoor. Meng de rest door elkaar tot je een kruimeldeeg hebt en strooi dit eroverheen. Zet ong 45 min in een oven van 200 graden.
Nog lekkerder? Eet het met een bol vanille of slagroomijs of met een flinke dot slagroom.
Ook lekker met ander fruit, bijv pruimen, perziken, wat banaan erdoor of peer.
LEKKER: Pasta boursin!
250 gram champignons, 250 gram spekblokjes, Bosje peterselie, 1 ui, 1 teen knoflook, 500 gram tagliatelle (liefst verse), Boursin!
Snij de ui en blokjes en pel de knoflookteen en snij de champignons in plakjes.
Bak de spekjes en voeg als de spekjes bruin zijn, de ui en knoflook toe. Kook de pasta.
Voeg de Champignons toe en voeg na een minuutje de Boursin toe en laat de Boursin zachtjes smelten. Hak ondertussen de peterselie fijn.
Meng de pasta en de boursin en strooi er vers gehakte peterselie over. Eet smakelijk!!
Ik zie al een aantal heerlijke gerechten, yum! Maaaaarrrrrr kunnen ze tegen PASTA BOURSIN op???? LEKKERR
250 gram champignons
250 gram spekblokjes
Bosje peterselie
1 ui
1 teen knoflook
500 gram tagliatelle (liefst verse)
Boursin
Snij de ui en blokjes en pel de knoflookteen en snij de champignons in plakjes.
Bak de spekjes en voeg als de spekjes bruin zijn, de ui en knoflook toe. Kook de pasta.
Voeg de Champignons toe en voeg na een minuutje de Boursin toe en laat de Boursin zachtjes smelten. Hak ondertussen de peterselie fijn.
Meng de pasta en de boursin en strooi er vers gehakte peterselie over. Eet smakelijk!!
Er staan al heerlijke recepten tussen, leuk! Ik doe ook een poging met het recept van heerlijke pasta boursin!!!!!!!!!!! Yummieee
NODIG:
250 gram champignons
250 gram spekblokjes
Bosje peterselie
1 ui
1 teen knoflook
500 gram tagliatelle (liefst verse)
Boursin
ZO MAAK JE HET:
Snij de ui en blokjes en pel de knoflookteen en snij de champignons in plakjes.
Bak de spekjes en voeg als de spekjes bruin zijn, de ui en knoflook toe. Kook de pasta.
Voeg de Champignons toe en voeg na een minuutje de Boursin toe en laat de Boursin zachtjes smelten. Hak ondertussen de peterselie fijn. Meng de pasta en de boursin en strooi er vers gehakte peterselie over. Eet smakelijk!! ZOOOO Lekkeerr
Mediterrane ovenschotel met worst en puree
4 personen
INGREDIËNTEN
1 kg kruimige aardappelen (bijv. Eigenheimer, zak 3 kg)
1 schaal Catalaanse braadworst (290 g), in stukjes van 2 cm
3 uien, in ringen
2 rode paprika’s, in dunne repen
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 el Provençaalse kruiden (potje 11 g)
100 ml halfvolle melk
25 g boter, op kamertemperatuur
BEREIDEN
1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in 20 min. met weinig water en zout gaar. 2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Verhit een hapjespan en bak de worst 3 min. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Doe de paprika erbij en bak 2 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. 3. Giet de aardappelen af en laat op een warmhoudplaatje op laag vuur 2 min. drogen. Indien je elektrisch of op inductie kookt, kun je de puree op de laagste stand laten drogen. Verhit ondertussen de melk in een steelpannetje. Pureer de aardappelen met de pureestamper of pureeknijper. Klop met een garde de melk en boter erdoor totdat de puree dik vloeibaar en glad is. 4. Schep het worst-groentemengsel in de ovenschaal en verdeel de puree erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven totdat de puree goudbruin is.
Ik ben net verhuisd en hou van heerlijke recepten koken en lekkernij bakken daar kan ik deze schitterende keukenhulpjes van Mepal wel erg goed bij gebruiken! ;-)
Benodigdheden:
aardappelstamper
ovenschaal
oven en ovengrill
750 gram aardappels (geschild wegen)
zout
75 gram rozijnen
500 gram zuurkool (naturel)
1 ui
400 gram gekruid gehakt (met gehaktkruiden gekruid kopen of zelf kruiden met peper, zout en nootmuskaat)
4 eetlepels ketjap manis
2 theelepels kerrie
1 klein blikje ananasstukjes (netto 225 gram)
circa 2 deciliter melk
peper en zout
4 eetlepels paneermeel
circa 25 gram margarine
Bereidingstijd: circa 40 – 45 minuten
Oventijd: met grill circa 15 minuten, zonder grill circa 30 minuten.
BEREIDEN:
Schil de aardappels, doe ze in een pan met een bodempje water en bestrooi ze met zout.
Kook de aardappelen met een deksel op de pan in circa 25 minuten gaar.
Intussen:
In een (steel) pan met deksel de rozijnen wellen in een bodempje water.
De oven voorverwarmen op 150 graden Celsius ( gas stand 2 ) met een grote ovenschaal er in (Tip: Zet een hete lucht, gas- of andere oven die snel warm is pas aan als de aardappelen gaar zijn.)
De zuurkool op een diep bord klein snijden (als de zuurkool al erg fijn is hoeft dit niet).
De ui pellen en fijn snipperen.
In een koekenpan het gehakt samen met de gesnipperde ui al prakkend met een vork rul en gaar bakken.
De ketjap, de kerrie en de ananasstukjes (zonder het vocht) door het gehakt roeren, het gehaktmengsel tot gebruik warm houden.
De zuurkool bij de gewelde rozijnen in de pan doen en controleren of er nog genoeg vocht in de pan zit, voeg zo nodig wat water toe.
Laat de zuurkool met een deksel op de pan – op een matige hittebron – warm worden.
Als de aardappelen gaar zijn:
De aardappelen fijn stampen. Roer er zoveel melk door als nodig is om er een gladde puree van te maken en breng de puree op smaak met peper en zout.
De warme zuurkool en rozijnen afgieten en mengen.
De ovenschaal uit de oven halen (de deur snel weer sluiten) en er – in lagen – de helft van de puree, de helft van de zuurkool, het gehaktmengsel, de rest van de zuurkool en de rest van de puree in doen.
De puree glad strijken, paneermeel er over strooien en er klontjes boter op leggen.
De schaal in de warme oven zetten, de oven op 200 graden Celsius ( gas stand 6 ) zetten, na circa 10 minuten de grill aan doen en een mooi bruin korstje op de puree maken.
of:
( oven zonder grill ) circa 30 minuten wachten tot het korstje mooi bruin is.
Eetsmakelijk!
Ideale wedstrijd nu ik in november alleen ga wonen!
Mijn lievelingsrecept is dat van een pompoencake met honing en walnoten.
Heerlijk herfstig!
Ingrediënten
100 g boter
150 g fijne suiker
4 eieren
150 g zelfrijzende bloem
500 g pompoen
100 g gemalen walnoten
50 g honing
Bereidingswijze
Roer de boter zacht door de suiker. Voeg de losgeklopte eieren toe. Zeef de bloem en voeg toe.
Schil de pompoen en snij in grove stukken. Kook, giet af en pureer het pompoenvlees. Roer ten slotte het gepureerde pompoenvlees samen met de walnoten en de honing door het mengsel.
Doe het beslag in een ingevet bakblik. Bak de cake 45 min. in een voorverwarmde oven bij 180°.
Wat een prachtig product van Rosti Mepal. Ze denken aan alles…
Misschien kan ik mijn recept hier wel uit gaan eten!
Ben gek op heerlijke recepten en ik heb er eentje liggen! Mijn faveriet!
Tagliatelle met zalm (2 personen)
Benodigdheden:
250 gram verse tagliatelle
2 stuks warmgerookte zalmmoten
2 gele paprika’s, in kleine blokjes
1 zakje bosui, fijngesneden
een bosje dille, fijngehakt
125 ml creme fraiche
een scheutje witte wijn
knoflookolie of olijfolie
peper, zout
emmentaler
Bereiding:
Kook de pasta zoals op de beschrijving.
Voeg een scheut knoflookolie of olijfolie in een koekenpan en bak de paprika en bosui gedurende 5 minuten op middelhoog vuur.
Snijd intussen de zalm in kleine snippers.
Als de pasta klaar is, doe deze in een vergiet en spoel af met koud water zodat deze niet doorgaart.
Voeg er een scheut olijfolie aan toe en meng om aan elkaar plakken van de pastaslierten te voorkomen.
Voeg de crème fraîche en een scheutje witte wijn aan de groente toe. Doe hier de pasta bij en meng alles in de pan goed door.
Doe er nu de zalmsnippers en gehakte dille bij en voeg naar smaak zout en peper toe.
Dien het bord op en maak het af met grof geraspte emmentale.
Ik volg je natuurlijk ook op facebook (Lisa Postma) en op twitter (tijgermika)!
Liefs Lisa Postma
Wat en geweldige set zeg!!! Daar zou hier dankbaar, heel vaak, gebruik van gemaakt worden.
Knoflook eet ik bijna dagelijks, maar is altijd geknoei met en uit de pers of gepriegel om t mer de hand te snijden. Verse kruiden verwerk ik ook vaak ergens in, en heb ik altijd staan, alleen is de watervoorziening altijd lastig; of ze staan te droog of te nat lijkt t wel. En die schalen klinken ideaal; magnetron, vasthouden, mooi als serveerschaal, koelkast en zelfs diepvries bestendig incl deksel…nou wat wil je nog meer?
Mijn favoriete recept…ai dat zijn er zo veel…maar van de week werd mijn tomatensoep nog erg goed ontvangen; simpel, goedkoop en gezond.
Je neemt blikken gepelde tomaten en pureert deze of knijpt de tomaten heel goed fijn.
Op 2a3 blikken snij je een ui in stukjes.
Je brengt dit aan de kook met wat water, verse peper en groente en runderboullion blokje (niet te veel je kunt er altijd nog bij doen als je het te flauw vindt en juist de pure smaak maakt hem lekker). Je laat dit een paar uur langzaam koken, zo lang tot de uit helemaal hardstikke zacht is. Doe er evt nog wat water bij als tie te erg inkookt.
Ondertussen maak je gehakt aan met ei (per 250 gr 1 ei) paneermeel (zoveel dat t stevig wordt) en een beetje peper en zout. Maak hier soepballen van en kook ze mee in de soep.
Kort voor het opdienen strooi je er verse of gedroogde lavas/maggiekruid bij (nee geen maggie uit t flesje, dat is wat anders) en laat het kort mee trekken.
Proef hem af en doe er evt nog wat boullion, kruiden of water bij. Zelf hou ik erg van de volle tomatensmaak, dus ik doe er niet te veel water bij, maar dat moet je zelf maar even proeven.
Je kunt goed een grote pan maken en invriezen of alleen de basis maken, zonder de ballen, en die bewaren in potten (oude potten van champigons ed, met onbeschdigde deksels, net tevoren uitkoken of net uit de vaatwasser halen, tot boventoe vullen, gelijk de deksel erop en op z’n kop afkoelen). Handig voor als je eens haast hebt en toch gezond wilt eten
Mijn soep smaakt vast heerlijk in de leuke, handige bowls. De lavas kweek ik in t kruidenpotje en de knoflooksnijder gebruik ik voor de Aïoli die ik er met een stokbroodje bij eet: mayonaise, knoflook en evt snufje zout, naar wens met wat peterselie. Een paar uur tevoren maken zodat de smaken goed vermengen
Leuke actie! Ik doe mee voor een vriendin van mij voor wie deze set wel handig zal zijn :3
Een gerecht dat ik dankzij haar heb leren kennen is courgette quiche. Lekker hartig en vegetarisch , en lekker zo [want hij vult best goed!] of met een soepje~
Recept:
nodig::
– 700 g courgettes, grof geraspt
– 5 eieren
– 125 ml extra vergine olijfolie
– 1 bakje bieslook,fijngehakt
– 1 bakje gehakte dille of munt of basilicum
– 220 g feta
– 150 g verse Parmezaanse kaas, geraspt
– zout en versgemalen peper
– 150 g zelfrijzend bakmeel
– 8-12 cherrytomaatjes, gehalveerd
– muntblaadjes om te serveren
Bereidingswijze~
1.Verwarm de oven voor op 180′ C en vet een vierkante vorm van 23 cm in en bekleed met bakpapier.
2. Doe de geraspte courgette in een vergiet, zet er een bord op en laat uitlekken.
3. Doe de eieren in een kom, klop ze los en voeg de olijfolie, bieslook, dille (of munt of basilicum) toe en meng met de eieren.
4. Druk het bord op de courgettes en druk zoveel mogelijk vocht eruit. Doe de geraspte courgette (ik heb ze in de keukenmachine grof geraspt) bij het eimengsel. Verkruimel de feta er boven en bewaar een beetje voor boven op de taart. Voeg ook de Parmezaanse kaas toe, dan zout en peper en meng alles goed. Voeg het meel toe en meng met een spatel alles goed door elkaar.. Doe het deeg in de vorm en verkruimel de achtergehouden feta erover. Druk voorzichtig de gehalveerde tomaatjes in het deeg met de snijkant naar boven.
5.Bak de taart 45-50minuten, de taart moet terug veren als je erop drukt.Je kunt ok de punt van een mes erin steken en kijken of die er schoon uitkomt.
6.Als de taart gaar is, haal je hem uit de oven en laat in de vorm 15 minuten afkoelen.Til de taart m.b.v. het bakpapier uit de vorm. Leg de taart op een schaal en strijk met een kwast wat olijfolie over de tomaatjes. Verdeel wat muntblaadjes over de taart. De taart is het lekkerst op kamertemperatuur.
Smakelijk! :D
Mijn lievelingsrecept. Pfoee! Dat is iets wat je heerlijk als hoofdgerecht kan eten, met een lekkere salade en stokbrood. Maar het is ook een heerlijke hapje voor op een verjaardag bijvoorbeeld. Ik presenteer u: Albóndigas! Een heerlijke spaanse tapas, namelijk gehaktballetjes in tomatensaus!!
Ingrediënten voor 4 personen
Benodigdheden voor de gehaktballetjes:
• 500 gram gehakt
• 2 eieren
• beschuit of paneermeel
• 1 grote ui (in kleine stukjes snijden)
• 3 tenen knoflook
• nootmuskaat
• paprikapoeder
• 1 theelepeltje zout
• tijm
Benodigdheden voor de tomatensaus:
• 1 ui
• 1/3 blokje vleesbouillon in een koffiekopje met warm water doen.
• 2 kleine tomaten (in blokjes snijden)
• 1,5 wijnglas rode wijn
Bereidingswijze
Benodigdheden voor de gehaktballetjes door elkaar mengen en er gehaktballetjes van draaien.
• olijfolie in de koekenpan doen
• De gehaktballetjes erin doen en bruin bakken op een hoog vuur
• Wanneer dit bijna gaar is, de ui, bouillon en tomaat erbij doen.
• Daarna anderhalf wijnglas rode wijn erbij doen.
• Tijm naar smaak toevoegen
• En als laatste nog 1 teentje geperste knoflook erbij doen.
Dit alles laten pruttelen tot het een sausje wordt.
Als je het nog makkelijker wilt kun je ipv de saus zelf maken tomate frito (spaanse tomatensaus) toevoegen aan de balletjes. Smaakt ook heerlijk.
Leuk toch, je eigen tapas op een feestje! Lekker met een broodje en een glas wijn erbij. Is weer ’s wat anders als de standaard bitterballen.
Wat zijn die kruidenpotjes leuk :)
Het is heel simpel maar wel lekker.
Puur natuur Tomaten soep
ingrediënten
olijfolie
1 ui of 3 bosuitjes
1 rode paprika
1 of 2 teentjes knoflook (als je niet van knoflook houd kan het ook zonder)
1 kilo tomaten
1 blokje bouillon of eetlepel bouillonpoeder
snij de (bos)ui en knoflook in kleine stukjes en doe ze in de pan met een scheut olijfolie. Bak de ui en knoflook zacht.
Snij de paprika in stukjes en doe de paprika in de pan.
snij vervolgens de tomaten in grove stuken ( haal eventueel het groene hart eruit) doe ze in de pan.
Doe het bouillon ook in de pan
Zet het gas laag en laat alles een kwartiertje pruttelen met deksel.
Haal de pan van het fornuis en blender de soep.
En klaar is de soep
Wat een superleuke winactie! Ik heb al een paar keer getwijfeld om iets uit deze serie te kopen
Pakje Couscous
Pakje Couscousmis (bijv AH eigen merk)
1 rode paprika
1 gele paprika
1 blikje erwten, uitgelekt
1 groot pak/of 2 kleine pakjes Feta
Bereid de couscous volgens de verpakking.
Voeg de couscousmix, volgens de verpakking, toe.
Laat het geheel afkoelen.
Als het afgekoeld is:
Snijd de paprika’s in stukjes en voeg deze toe.
Laat de erwten uitlekken en voeg naar smaak toe.
Snijd de Feta in blokjes en voeg deze toe.
Laat een paar uur in de koelkast staan alvorens te nuttigen.
Kan OOK warm gegeten worden! Zet een bakje in de magnetron en de Feta smelt in de couscous, heerlijk!
Tip: deze couscous is vegetarisch, maar je zou er kipfilet blokjes bij kunnen doen, als je toch vlees er in wil ;)
Wat een leuke winactie!
Mijn favoriete recept is een koude macaroni schotel met augurk,mais,ui en smak.
Alles lekker mengen met zaanse mayo en klaar!
Wow wat een toffe winactie, ik heb al zo vaak met die kom in mijn handen gestaan!
Ik ben momenteel op dieet en dit is mijn favoriete ontbijt, wat me genoeg energie geeft en super gezond is.
Zet de avond tevoren een kom hiervan in de koelkast en ’s ochtends hoef je het alleen nog een keer door te roeren. Cruesli bevat suiker en gewone muesli vind ik niet zo lekker. Door muesli een nacht te laten staan wordt ze zachter en beter verteerbaar. In plaats van muesli kun je havermout gebruiken. Het wordt eigenlijk een pap. Ik heb dit bedacht naar aanleiding van een recept van ‘overnight oatmeal’.
1/4 cup basismuesli (natuurwinkel)
4 volle el kwark
1/2-3/4 cup (soja- of amandel-) melk
1 tl chiazaad
Zoetstof naar keuze (stevia of honing)
Fruit naar keuze
Als je het te dik vind geworden de volgende ochtend kun je wat melk toevoegen. Evt een topping toevoegen van pitten en/of nootjes, bijv pompoenpitten, zonnebloempitten, walnoot, amandel.
Als je peer of appel kiest is kaneel er lekker en gezond bij.
Ander lekker fruit is: bosbessen, aardbeien (diepvries), banaan.
Kiwi is minder geschikt omdat het eiwit afbreekt, net als ananas. Voeg dan pas s ochtends toe.
Hier zat ik op te wachten Dees. Mijn favoriete gerecht is momenteel een pasta met gamba’s en een salade van mozzarella:
Wat heb je nodig voor 2 personen:
18 grote gamba’s
zongedroogde tomaten
rode peper
knoflook
spaghetti
witte wijn
ui
rucolla
tomaat
mozzarella
creme fraiche
citroen
pijnboombitten.
maak eerst de salade: Doe de sla op een platte schaal en leg daarboven op in plakjes gesneden tomaat. Hierop leg je een stukje mozzarella en op de mozzarella smeer je wat cremefraiche. Rasp hierover wat citroenschil en maak het af met geroosterde pijnboompitten.
pureer een stuk op 6 tomaatjes in een blender samen met de rode peper en zet ondertussen een pan water op het vuur. Doe een scheutje olijf olie in een pan en fruit daarin de fijn gesneden ui. Wanneer deze glazig zijn, doe je het tomatenmengsel erbij en voeg er wat zout aan toe. Blus dit af met een glas droge witten wijn en laat dit op laag vuur staan. Als het water kookt kan je de spaghetti toevoegen aan het water. Pak nu een hapjes/koekenpan en doe daar ook wat olie in, als de olie heet is door je daar twee tenen geperste knoflook. Wanneer de knoflook zwart is, doe je de gamba’s erbij, en pak deze gaar.
Giet de pasta af en giet er een drupje olijfolie bij. Roer nu het tomaten mengsel erdoor en serveer in een diepbord. De gamba’s erbij en serveer de salade apart.
x enjoy
INGREDIËNTEN
2 stokbroden
1 zak verse peterselie (30 g), fijngehakt
1 zakje verse Italiaanse kruidenmix (20 g)
1 kilo rundergehakt
100 g zwarte olijven zonder pit, in plakjes
8 kleine trostomaten (Tasty Tom), in plakjes
4 tenen knoflook, fijngehakt
versgemalen zwarte peper
2-3 eetlepels olijfolie
BEREIDEN
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de stokbroden in de lengte doormidden en hol ze uit. Maak de helft van de broodvulling fijn (bijvoorbeeld in de keukenmachine) en meng hem met de knoflook, peterselie en de helft van de Italiaanse kruiden door het gehakt. Voeg ook 3 theelepels zout en royaal zwarte peper toe en kneed alles goed door elkaar. Meng ook de helft van de mozzarella en olijven door het gehakt. Vul de gehalveerde stokbroden met het gehaktmengsel en druk dit goed aan. Leg de plakjes tomaat erop en verdeel de rest van de mozzarella, olijven en kruiden erover. Maal er nog wat peper boven en druppel er olijfolie overheen. Bak de stokbroden in de oven in 30-40 minuten goudbruin en gaar.
Ik weet dat dit echt te simpel voor woorden is en dat iedereen dit waarschijnlijk wel kent, maar dit is echt mijn favoriete recept!
O en ik volg je op Twitter Facebook en Bloglovin’ en ik heb het artikel geliked:)
Dit is een van mijn favoriete Nigella Lawson recepten: makkelijk en snel ideaal voor als er onverwachts mensen blijven eten. Is er iets van over: na een avondje stappen of gewoon voor de lunch even in de magnetron en smullen maar, heerlijk
150g basmatirijst
250g (kalkoen)gehakt
6 dunne, of 3 dikke lente-uien
125g doperwtjes uit de diepvries
1 tl arachideolie
2el rijstwijn
1-2 el verse, gehakte koriander
SAUS:
2el gochujang = rode peper pasta
1 el honing
1 el rijstwijn
2 el sojasaus
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Er zet een ketel water op voor de erwtjes. Klop de ingrediënten voor de saus door elkaar en roer het kalkoengehakt erdoor. Laat het mengsel ongeveer 5 minuten staan. snij de lente-uien. Doe de doperwtjes in een vergiet en giet het kokende water erover.
Verhit een wok of koekenpan met dikke bodem op het fornuis. Doe wanneer de wok heet is de olie erin, vervolgens de ontdooide erwtjes en dan de gehakte lente-ui. Roerbak ze 3-4 minuten. Doe het kalkoengehakt met de saus erbij en roerbak het 4-5 minuten mee, tot het gaar is.
Doe de 2 eetlepels rijstwijn met 4 eetlepels water in de kom waarin het vlees heeft gezeten, roer de laatste restjes los en giet het vocht in de pan. Roerbak alles nog 30 seconden, tot de keema gloeiendheet is. Schep de rijst en daarop de keema in kommen. Strooi er royaal gehakte koriander over.
Oh my goodness! Je begrijpt dat ik bijna van mijn stoel af sprong toen ik dit zag! Wat een toffe winactie!! Echt iets voor mij, zeker die kommen en de knoflooksnijder, wat heb ik een hekel aan knoflookgeur aan mijn vingers (én het schoonmaken van de knoflookpers, quelle horreur!).
Mijn lievelingsgerecht (zeker op het moment, met die herfstkou) is zuivelsoep! Heerlijk vind ik het! Het is een gerecht van mijn moeder haar moeder. Oma maakt dit bijna altijd als we langskomen, omdat ze weet dat we er zo gek op zijn. Lief he? Het is dus een echt familierecept. Heb ook foto’s ervan, maar die vind je op onze blog.. :-)
Ingrediënten:
1 liter melk
2 bouillonblokjes (ik gebruik de kuipjes van Maggi)
½ liter water
1 rookworst
200 gram soepgroenten
2 uien
60 gram boter
60 gram bloem
Paprikapoeder
Nootmuskaat
Zo maak je het:
Stap 1:
Fruit de gesnipperde ui en de soepgroenten in 1 eetlepel boter.
Stap 2:
Smelt de rest van de boter erbij en voeg de bloem toe. Roer dit goed door.
Stap 3:
Roer nu beetje bij beetje de halve liter water door het groentenmengsel. Voeg daarna ook de melk toe.
Stap 4:
Snijd de rookworst in plakjes en voeg ook deze toe aan de soep. Laat de soep nu ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Stap 5:
Breng de soep op smaak met een beetje paprikapoeder en nootmuskaat, eventueel naar smaak zout en peper toevoegen.
Serveer met een lekker stokbroodje. Eventueel kun je ook nog een beetje geraspte kaas over de soep strooien.
Eet smakelijk!
Misschien denk je, ‘Yuck, melksoep?’ Maar écht, dit moet je proberen. HEERLIJK! :D
Wat een leuke en handige producten. Mijn recepten komen allemaal uit kookboeken en websites, omdat ik nog flink aan het leren ben, maar mijn favoriete recept dat ik al meerdere malen heb gemaakt is Hachee (uit de Allerhande):
Ingrediënten
2 x 375 g rib-runderlappen
50 g roomboter
3 grote uien, gesnipperd
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
3 el rode-wijnazijn
1 el appelstroop
1 vleesbouillontablet
1 plak ontbijtkoek, van ca. 1 cm
Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in grote stukkken. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees op middelhoog vuur in 10 minuten rondom bruin. Fruit de ui 5 min. mee. Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels, de azijn, de appelstroop, het bouillontablet en ongeveer 400 ml water toe, zodat het vlees net bedekt is. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Stoof de hachee met de deksel op de pan in 2 uur zachtjes gaar. Voeg, als er te veel vocht verdampt, een extra scheut water toe. Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en laat de koek in het stoofvocht oplossen en de saus binden. Verwarm de hachee nog 5 minuten op laag vuur en breng op smaak met zout en peper. Lekker met rodekool, gekookte aardappelen of verse frites. U kunt de hachee 1 dag van tevoren maken, de smaken kunnen dan goed intrekken. Verwarm onder af en toe roeren op laag vuur.
—-
Lekker met bietjes of rode kool en aardappelen!
Geweldig! Erg leuke winactie! Ik hou er namelijk van om in de keuken te staan en ook leuk om zo nieuwe recepten uit te proberen en te leren kennen. Wat lijken deze producten mij super om mee te mogen werken. Zelf ben ik gek op champignons dus vandaar een recept met champignons erin verwerkt:
3 el olijfolie
1 el boter
1 bakje champignons, schoongeborsteld en de grotere gehalveerd
3 tenen knoflook, fijngehakt
1/2 tl piment
1/2 tl nootmuskaat
1 tl korianderzaad, geplet
zout en zwarte peper
snufje cayennepeper
3 el fijngehakte verse kruiden naar keuze, bv. peterselie, basilicum, dille, koriander
Verhit de olijfolie en boter in een pan en fruit daarin de knoflook 10-15 seconden. Voeg de champignons en de specerijen toe. Laat 7-8 minuten sudderen met het deksel op de pan. Roer af en toe even door. Laat nog 3-4 minuten zonder deksel sudderen om het vocht te laten verdampen en voeg dan de verse kruiden toe.
Serveer warm of koud met een stukje brood of als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd.
Daarnaast ben ik ook erg gek op salade dus ga ik brutaal doen door nog een recept op te geven:
1 Zak gemengde sla naar keuze
1/2 komkommer
6 Cherrytomaatjes
1 zakje Rio Mare Tonijn Sandwich
Citroensap en zout naar eigen smaak
Meng dit alles in een grote kom/schaal. Erg makkelijk en heerlijk fris. Smullen maar!
Liefs Michella
Mijn lievelingsrecept…daar hoef ik niet zo lang over na te denken. Ik ben dol op deze risotto die gaart in de oven. Supermakkelijk, lukt altijd en …ook niet onbelangrijk, overheerlijk!
Nodig voor 4 personen:
3 preien
250 gram spekreepjes
350 gram risottorijst
900 ml. groentebouillon
1 beker creme fraiche light met franse kruiden (AH)
250 gram tuinerwten extra fijn (diepvries)
Oven voorverwarmen op 180 graden. Prei wassen en in ringen snijden. In een hapjespan de spekreepjes bakken, ong. 5 minuten en daarna de prei nog ong. 5 minuten meebakken. Schep de rijst door het spek-prei mengsel en bak ong. 2 minuten mee tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal en schenk de bouillon erover. Bak de risotto 20 minuten in de oven en haal hem er dan even uit. Roer de bevroren erwtjes en de creme fraiche erdoor en zet nog 10 minuten terug in de oven.
Voila, een overheerlijke risotto, die altijd lukt.
Dat zijn nog eens handige producten! Wat een leuke winactie en aangezien ik van koken hou, is mijn lievelingsrecept nog best een uitdaging. Maar wat hier toch wel een topper is, is de couscous met bosbiet en geitenkaas. Heel snel en eenvoudig te maken als je de bieten gaar hebt.
Nodig:
bosbieten (verse rode bieten met loof)
couscous
geitenkaas
knoflook 1 a 2 tenen
ui
Snijd het loof van de bieten en boen de bieten schoon. Kook de bieten gaar, dit hangt af van het seizoen, zomerbieten zijn in 20-45 minuten gaar, winterbieten 45-90 minuten. Laat de bieten afkoelen in koud water en pel ze. Snij de bieten in blokjes.
Maak het loof schoon en snij het in reepjes van ongeveer 1 cm. Snipper de ui en de knoflook (of gebruik een knoflookpers).
Bereid de couscous zoals je gewend bent.
Doe wat olie in een hapjespan en doe hier de knoflook en ui in. Bak dit eventjes aan tot de ui glazig is. Voeg het loof toe en laat het slinken. Haal de pan van het vuur.
De couscous op smaak maken met zout en peper en wat ik zelf altijd erg lekker vind is wat ras el hanout. Voeg de couscous toe aan het loof en voeg hier ook de bieten aan toe. Even goed mengen en dan de geitenkaas eroverheen brokkelen.
Eet smakelijk!
Indisch sausje
Ingrediënten: 3 eetlepels olie
1 fijngesnipperde ui
2 teentje knoflook uit de pers
1 blad daan salam
1 theelepel sambal
1 theelepel laos
1/2 theelepel trassi
1 theelepel assem jawa
3 eetlepels heet water
1 theelepel suiker
25 gr santen (blok)
UI, knoflook en daan salam in de olie fruiten tot de ui glazig is.
Sambal, laos, trassi, assem jawa en water toevoegen
(indien nodig, iets meer water) Als het geheel gaar is,
op heel laag vuur zetten en de santen erdoor mengen.
Serveren met gekookte eieren of bij groenten