Beauty

Be yourself, beMineral

12 november 2012


Nederland is een nieuw mineraal make-up merk rijker: beMineral. Een merk wat ontwikkeld is door Greet Hoedeman. Minerale make-up is enorm populair en Greet vond dat het tijd was dat er een Nederlands merk bij moest komen met een internationale allure, look & feel. Kijk mee voor meer informatie, foto’s, review en voor- en nafoto’s.

Als eigenaar van Beauty Injection heeft Greet Goedeman veel kennis en ervaring opgedaan binnen de wereld van minerale make-up. Beauty Injection introduceerde in 2003 het Amerikaanse merk bareMinerals in Nederland en België en in 2009 freshMinerals.

De kleuren van het beMineral logo zijn bewust door Greet Goedeman gekozen waarbij paars staat voor vrouwelijkheid, reinheid, luxe, Koninklijke allure, mystiek, intuïtie, zelfverzekerdheid, eigenwaarde en bevrijding, wit staat voor zuiverheid, licht, trouw, naturel, volmaaktheid en perfectionisme en zwart staat voor verandering, mysterie, vormgeving en serieusheid.


De starterkit bevat een handige stap-voor-stap uitleg, een poederkwast, een minerale foundation en een beauty glow veil. Alles om kennis te maken met het merk en de belangrijkste producten uit het assortiment om een mooie egale basis te creëren, zonder dat je het gevoel hebt make-up te dragen , zonder dat het opvalt en dat in slechts enkele minuten.

De make-up is 100% natuurlijk en bevat mica, ijzeroxide en titatiumdioxide. Op dit moment zijn er in het assortiment verschillende kleuren foundations, oogschaduws (in verschillende finishes), lipglosses, bronzers en blushes te vinden maar het assortiment zal nog zeker uitgebreid gaan worden.

De kwast ziet er qua vormgeving mooi uit en is lekker stevig, maar helaas niet zo zacht als ik gewend ben en zoals ik mijn kwasten graag heb. Voor het aanbrengen van de beauty glow veil of een blush vind ik hem prima, maar wanneer je een product zoals de minerale foundation in je huid wil buffen dan gaat mijn voorkeur toch echt uit naar een zachtere kabuki.

De foundation voelt heel zacht aan en is zeer fijn gemalen. Je hebt maar een heel klein beetje nodig en kan met een klein potje als deze dus een lange tijd vooruit. Je tikt wat van de poeder via de sifter in het deksel, werkt dit met ronddraaiende bewegingen in de kwast, tikt het overtollige poeder af en brengt het met zachte, ronddraaiende bewegingen aan over je gezicht. De dekking is hierdoor gemakkelijk op te bouwen: voor meer dekking breng je nog een laagje minerale foundation aan.

De beauty glow veil is een finishing powder die je gezicht een prachtige glow geeft. Je tikt wederom een klein beetje product in het deksel en brengt dit met een losse strijkende beweging aan. Zo blijft tegelijkertijd de foundation ook beter zitten. Ik hou van producten als deze die je gezicht een mooie glans geven, zonder dat het vettig oogt. Mooi!

Op de foto hierboven draag ik links helemaal niks op mijn gezicht en rechts de beMineral foundation en glanspoeder. Ook al zie je dat deze kleur, Medium-1, voor mij echt wat te donker en te ‘warm’ is, je ziet ook dat het een mooie, natuurlijke finish geeft en de roodheid en onzuiverheden een stuk minder op laat vallen. Al met al zorgt het voor een natuurlijk resultaat, krijg ik er een heerlijke zachte huid van en zie je (op de verkeerde kleur na) niet eens dat ik make-up draag.

De producten van beMineral worden verkocht bij gespecialiseerde beMineral-salons in Nederland. Neem een kijkje op beMineral.nl voor meer informatie en verkoopadressen. Een starterkit zoals je in dit artikel ziet met een minerale foundation (4,02gr), beauty glow veil (3,02gr) en de kwast is verkrijgbaar voor €50,80.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Madelief
  Reply Madelief 13 november 2012 at 09:43

  Ziet er goed uit, niet gedacht dat hij zo goed zou dekken

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 12 november 2012 at 22:11

  Ziet er goed uit!

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 12 november 2012 at 21:56

  Wat een mooie doos zeg, nu weet ik waarom paars mijn kleurtje is hihihi Mooie foundation.

 • Avatar van jana
  Reply jana 12 november 2012 at 20:15

  Dekt echt heel mooi :) x

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 12 november 2012 at 13:37

  ziet er heel goed uit, toch gaat mijn voorkeur naar een vloeibare foundation (of evt een vaste poeder).. Ik kan echt niet overweg met losse poedrs :P

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 12 november 2012 at 13:08

  Het geetf wel een hele mooie en natuurlijke finish.
  Liefs, xxx

 • Avatar van BeautyByTS
  Reply BeautyByTS 12 november 2012 at 12:29

  De poeder ziet er mooi uit, ik heb de highlighter, die zat een keer in een van de boxen

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 november 2012 at 12:59

   Dat is leuk, zo kan je er eens kennis mee maken! Vind je het een fijn product? :)

   • Avatar van BeautyByTS
    Reply BeautyByTS 13 november 2012 at 14:47

    Ja ik vind het een mooie highlighter maar ik heb highlighter liever in vaste vorm ivm fall out.

 • Avatar van stacey
  Reply stacey 12 november 2012 at 10:33

  Ziet er mooi uit :) Ik heb een highlighter van BeMineral – zat in de glossybox een keer

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 november 2012 at 13:00

   Eén van de redenen waarom ik die beautyboxxen zo leuk vind: je leert er nieuwe merken mee kennen :) Vind je het een fijn product?

   • Avatar van stacey
    Reply stacey 12 november 2012 at 13:10

    ja de boxen zijn daar wel goed voor. ja ik vind hem wel fijn – ik hou alleen niet van loose poeders want het gaat bij mij overal!

 • Avatar van CaptureBeauty
  Reply CaptureBeauty 12 november 2012 at 01:02

  Oh wow! Ik dacht altijd dat poederfoundations nooit zo goed zouden dekken, maar ik heb ’t goed mis! Hij staat je echt heel goed!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 november 2012 at 13:01

   Een poederfoundation kan met de juiste manier van aanbrengen echt een goede dekking geven idd en kan zelfs erg goed bij een droge huid als je maar goed hydrateert etc :)

   • Avatar van CaptureBeauty
    Reply CaptureBeauty 12 november 2012 at 16:19

    Ja idd! Ik ga me er toch eens verder in verdiepen!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.