Beauty Eten & drinken

Beautyfood & -ingrediënt | Kokoswater

18 november 2012


Kokoswater. De nieuwe trend onder modellen, sportfanaten, gezondheidsfreaks en iedereen die er mooier uit wil zien. Het zou o.a. bloeddruk- en cholesterolverlagend werken, afvalstoffen helpen afvoeren, de stofwisseling een boost geven en goed zijn voor de huid. Maar wat is kokoswater nu precies, wat zit er in en wat doèt het nu voor je lichaam? Ik pluisde het uit. Kijk mee voor meer informatie.

Kokoswater komt uit de binnenkant van jonge kokosnoten en zit bomvol vitaminen en mineralen en dan voornamelijk kalium, vitamine B1 en vitamine B2. Kalium is goed voor je bloeddruk en helpt bij het afvoeren van afvalstoffen, vitamine B1 zorgt er o.a. voor dat suiker wordt omgezet in energie en vitamine B2 helpt o.a. bij de stofwisseling van vetten, eiwitten en koolhydraten. Ook bevat kokoswater cytokines die de veroudering van de cellen tegengaat. Kokoswater helpt daarnaast ook het lichaam om magnesium en calcium beter op te kunnen nemen.


Kokoswater is ook te gebruiken op de huid als een lotion en zou kunnen helpen bij een droge en jeukerige huid, acné, hyperpigmentatie en fijne lijntjes/rimpels. Omdat kokoswater heel steriel is, bijna identiek aan ons eigen bloedplasma, kan je er ook wondjes mee ontsmetten. Let wel op dat je hiervoor de pure variant van kokoswater gebruikt.

Waar er veel wordt geschreven dat kokoswater een beter alternatief is dan menig sportdrank moet ik na enig onderzoek concluderen dat dit niet helemaal het geval is. Enkel wanneer er extra natrium aan toegevoegd zal worden is kokoswater even effectief in het herstellen van de vochtbalans en het vasthouden van vocht in het lichaam als een sportdrank.


Kokoswater bevat geen vet, geen cholesterol, kleur- smaak- of conserveringsmiddelen en is licht verteerbaar. De pure variant van kokoswater bevat ongeveer 19 kcal, 0,8gr eiwit, 3,7gr koolhydraten, 0,2gr vet en 1,1gr vezels.

Al met al dus zeker een gezond drankje, maar het vervangt natuurlijk geen gevarieerde en gezonde eetstijl en leefwijze. Je kan kokoswater in verschillende supermarkten met een uitgebreider assortiment aanschaffen, bij gezondheidswinkels, natuurwinkels, biologische winkels en toko’s.

Heb jij ervaring met het drinken van kokoswater? Welke variant vind jij het lekkerst en.. merk je verschil in huid en lichaam?

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Laura
    Reply Laura 24 november 2012 at 09:35

    Ik drink het soms, vind het heel lekker maar merk niet echt dat het iets met mijn huid doet.

  • Avatar van Silvy
    Reply Silvy 23 november 2012 at 10:58

    Ik heb het nog nooit op! Ben ook heel benieuwd naar de smaak. Kokos zelf vind ik meestal wel lekker.. Maar kokoswater zal wel weer iets anders smaken. :)

  • Avatar van Paola
    Reply Paola 21 november 2012 at 12:43

    Ik ben erg benieuwd naar de smaak! Ik heb het zelf nog nooit gehad..

  • Avatar van Maartje
    Reply Maartje 19 november 2012 at 07:56

    Interessant artikel! Ik heb het nog nooit op, maar ben wel benieuwd naar de smaak. Eens kijken of ze het bij mijn AH verkopen.
    Maar die voedingswaarde, is dat per 100ml kokoswater of per pakje?

  • Avatar van Make Up For Women
    Reply Make Up For Women 18 november 2012 at 16:24

    heb al vaak gehoord dat het niet lekker is, maar wil het wel eens proberen:p

  • Avatar van Debbie
    Reply Debbie 18 november 2012 at 08:33

    De meeste producten waar kokos in verwerkt zit vind ik smerig. Maar rauwe kokos vind ik weer wel lekker.

  • Avatar van Lifesplash
    Reply Lifesplash 18 november 2012 at 07:29

    Ik ben wel benieuwd, lijkt me best lekker haha. Volgens mij zijn kokosnoten een van de hele goede dingen? Kokosolie. Kokoswater, sounds great allemaal!

  • Avatar van Ike
    Reply Ike 18 november 2012 at 05:15

    Cocos is zo lekker…. ik ben dan ook erg nieuwsgierig naar deze drank….. ;-)

  • Avatar van Bianca
    Reply Bianca 18 november 2012 at 01:38

    Interessant! Ik ben wel benieuwd, maar gewoon puur kokossap (kokosmelk) lijkt me nog beter, of niet?

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 18 november 2012 at 11:13

      Kokoswater is het pure product wat binnenin een kokosnoot zit (wat je hoort als je een kokosnoot schudt), kokosmelk is een heel stuk vetter.

  • Avatar van michelle
    Reply michelle 18 november 2012 at 01:20

    ik ben dol op kokos maar kokoswater vind ik absoluut niet lekker dat vind ik wel jammer maarja..

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 18 november 2012 at 01:17

    Ik ben vooral benieuwd hoe het smaakt!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.