Beauty

Clinique | Pore refining solutions

5 november 2012


Clinique heeft sinds kort haar assortiment uitgebreid met de Pore Refining Solutions lijn. Deze is bedoeld om de huid een frisse, gezonde uitstraling te geven door de poriën te reinigen en te verfijnen en bestaat uit vier verschillende producten. Vandaag wil ik jullie meer vertellen over deze producten. Kijk mee voor meer informatie en foto’s van de Correcting Serum, Stay-Matte Hydrator, Instant Perfector en Instant Perfecting Makeup.

“In de kinderjaren zijn onze poriën nauwelijks zichtbaar en lijkt onze huid zo glas als porselein. Naarmate we ouder worden fluctueert onze talgproductie onder invloed van hormonale veranderingen, verlopen processen van celrijping en celvernieuwing wat grilliger en droogt de huid geleidelijk uit, met als gevolg een verslapping van de poriën. Uit onderzoek blijkt zelfs dat de ruim 300.000 poriën op het gezicht tussen het 25e en 50e levensjaar in omvang verdubbelen.”

Pore Refining Solutions correcting serum 30ml, €45,00
Dit serum vermindert de zichtbaarheid van de poriën en zorgt voor een stevigere en sterkere structuur van het huidoppervlak. De beloftes? 58% minder zichtbaarheid van de poriën in slechts 2 weken. Het serum doet dit door op drie niveaus de poriën te helpen verfijnen; bevordering van de celrijping voor een optimale ontwikkeling van de cellen, evenwichtige talgproductie dankzij een ‘intelligente’ technologie die zorgt dat de huid altijd in balans is en een milde exfoliatie voor een zachte huid. Zo worden een ruwe textuur, zwakke huidbarrière en verwijde poriën voorkomen en krijg je minder verstopte en verwijde poriën.

Dit serum kan ’s ochtends en ’s avonds op het gehele gezicht of lokaal gebruikt worden (de oogzone vermijden) onder de dag- en of nachtverzorging.

Pore Refining Solutions stay-matte hydrator 50ml, €42,30
Deze dagverzorging reguleert de talgproductie van de huid en voorziet haar tegelijkertijd van het nodige vocht waarbij je direct een matte huid krijgt. De moisturizer werkt op 3 niveaus om het glimmen van de huid van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat tegen te gaan en de zichtbaarheid van de poriën direct vermindert.

1. beperking van glans en overmatige talgafscheiding met ingrediënten die helpen de talgproductie te normaliseren waardoor het huidoppervlak minder vettig wordt en een adstringerend effect waardoor de hoeveelheid talg op de huid afneemt
2. versterking van de huid dankzij hydratatie die het vochtniveau van de huid opbouwen en zo een optimale rijping van de huidcellen bevordert zodat poriewanden hun stevigheid behouden
3. verfijning van het huidoppervlak en vermindering en reiniging van de poriën. De huidstructuur wordt versterkt waardoor poriën kleiner en nauwer worden en een exfoliërende werking wat voorkomt dat de poriën verstopt raken.

Je kan deze moisturizer s’ ochtends en ’s avonds gebruiken over een serum. Als aanvulling zou je ’s avonds een nachtcrème en overdag een product met SPF erover aan kunnen brengen.

Pore Refining Solutions instant perfecting makeup 30ml, €29,30
Als je last hebt van grove poriën dan kan het vinden van een juiste foundation nog een flinke opgave zijn. Vaak ziet dit er onnatuurlijk uit en worden de grove poriën juist geaccentueerd. Deze nieuwe foundation van Clinique zorgt ervoor dat poriën nog nauwelijks opvallen en bevat hetzelfde porieverfijnendcomplex als het Correcting Serum uit deze lijn. De luchtige formule versmelt met de huid, geeft een medium dekking en is verkrijgbaar in 6 kleuren.

Pore Refining Solutions instant perfector 15ml, €23,50
In deze instant perfector zit een mix ‘intelligente’ ingrediënten die zones met teveel talg herkennen en enkel daar de talgproductie normaliseren, met als resultaat een gezonde huid zonder zichtbare poriën, tot wel acht uur lang. Er wordt zo een mat, ademend, egaal laagje over de huid gelegd waarbij poriën en fijne lijntjes als sneeuw voor de zon lijken te verdwijnen. Deze perfector is verkrijgbaar in 3 corrigerende tinten, zonder kleur toe te voegen en is water-, vocht- en zweetbestendig.


Op de foto’s hierboven zie je van links naar rechts het Correcting Serum, de Stay-matte Hydrator, de Instant Perfecting Makeup en de Instant Perfector. Deze Pore Refining Solutions lijn is verkrijgbaar bij verschillende luxe drogisterijen, parfumerieën, warenhuizen en via Clinique.nl.

Heb jij last van grove poriën? Wat is jouw ultieme tip om deze minder te laten opvallen?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van layla
  Reply layla 5 november 2012 at 23:12

  ze lijken mij erg fijn als je veel last hebt van huidproblemen

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 5 november 2012 at 23:08

  Nee, daar heb ik gelukkig nog geen last van. Mijn huid is meestal glad. Maar ik heb wel snel een glimmend voorhoofd, dus naar de ‘stay matte hydrator’ ben ik erg benieuwd.

 • Avatar van showmesomestyle
  Reply showmesomestyle 5 november 2012 at 11:51

  Lijkt me erg fijn!! clinique is natuurlijk ook een topper in huidverzorging!!

 • Avatar van lin
  Reply lin 5 november 2012 at 11:46

  Ik heb gelukkig niet heel veel last van grote poriën, althans, dat vind ik zelf ;)

 • Avatar van stacey
  Reply stacey 5 november 2012 at 09:46

  Ik ben heel benieuwd of dit echt werkt.

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 5 november 2012 at 09:08

  Ik ben erg benieuwd naar de foundation!

 • Avatar van Christel
  Reply Christel 5 november 2012 at 06:48

  Klinkt zeker wel goed allemaal!

 • Avatar van lara
  Reply lara 5 november 2012 at 00:59

  Oee deze wil ik echt super graag proberen! Clinique is echt zo’n wondermerk!!
  Liefs Lara!

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 5 november 2012 at 00:48

  Klinkt goed, heb eens iets van clinique gehad maar dat was een lange tijd geleden, denk dat ik weer eens wat ga proberen

 • Avatar van Randa
  Reply Randa 5 november 2012 at 00:32

  Komt hier nog een review van? Ben heel benieuwd

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 november 2012 at 11:03

   Ik heb er zelf niet het juiste huidtype voor, daarom een informatief artikel erover i.p.v. een review :)

 • Avatar van kimberly
  Reply kimberly 5 november 2012 at 00:11

  Ohh.. ik ben echt razend benieuwd naar deze producten! Clinique steelt met vele producten uit hun assortiment mijn hartje!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.