Beauty

Mijn top 5 | Foundations & BB Creams

19 november 2012


Als je mij een beetje kent en/of Curvacious.nl regelmatig leest dan weet je dat ik een heel lichte huid heb. Voor mij is het dan ook best lastig om een matchende foundation of BB Cream te vinden, omdat veel kleuren al snel te donker of te geel/oranje voor mij zijn. Zo door de tijd heen en veel miskoopjes en verkeerde testkleuren later heb ik toch enkele favorieten bij elkaar kunnen zetten. Heb jij een erg lichte huidskleur, dan zijn dit wellicht ook fijne exemplaren voor jou. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en swatches.

Dit zijn de top 5 foundations en BB Creams die ik het liefst en vaakst gebruik en ik wissel hierin af:

* Clinique age defense BB Cream SPF30 in shade 01
* Skin79 snal nutrition BB Cream SPF45
* Max Factor facefinity all day flawless 3-in-1 foundation SPF20 in 40 light ivory
* GOSH x-ceptional wear foundation in 11 porcelain
* Illamasqua skin base foundation in shade 02.

Onder de linkjes van de eerste drie foundations/BB Creams vind je de artikelen terug die ik erover schreef met uitgebreide informatie, foto’s, swatches en reviews.


Van links naar rechts zie je Clinique, Skin79, Max Factor, GOSH en Illamasqua. De kleuren lijken op mijn hand nog te verschillen maar eenmaal geblend over het gezicht geven ze toch zeker allemaal een mooi resultaat. De Clinique en Skin79 zijn meer zomervarianten omdat ze eenmaal aangebracht nèt ietsjes donkerder zijn, de andere 3 zijn perfect voor de lente, herfst en winter wanneer ik op m’n lichtst ben.

Ik hou van foundations en BB Creams die een mooie dekking hebben en deze 5 producten hebben dan ook allemaal een medium tot volledige dekking. Ik gebruik over het algemeen eerst een primer en buff dan de BB Cream of foundation in mijn huid met een wat stevigere kabuki-kwast met wat kortere haren. Zo krijg ik bij mijzelf het mooiste resultaat. Ik poeder hierna lichtjes af en spray het geheel vervolgens af met een fixing spray, zo blijft de make-up de gehele dag door op zijn plek.

Wat is jouw favoriete foundation of BB Cream en hoe breng jij deze het liefst aan? En… Mocht je een goede tip hebben voor een heel lichte foundation of BB Cream dan hoor ik het graag :)

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mandy
  Reply Mandy 19 november 2012 at 19:43

  Holy wow die Illamasqua foundation!

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 19 november 2012 at 19:33

  Wat een fijne foundations bezit je! Ik moet ze even onthouden, ik heb ook een lichte huidskleur, dus misschien is het ook wat voor mij. Ik heb momenteel Catrice Photo Finish, die heb ik al een paar keer gebruikt. Ik heb de lichtste kleur en breng ‘m aan met een bufferkwast!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 november 2012 at 19:40

   Die lichtste kleur van Catrice is voor mij echt helaas nog te donker/oranje. Zo jammer, want verder is dat zeker een fijne foundation!

 • Avatar van BeautyByTS
  Reply BeautyByTS 19 november 2012 at 13:38

  Mijn favoriete bb cream is de tweede van Garnier. Deze breng ik eerst aan met mijn vingers en om hem verder goed in te werken gebruik ik de flat top kabuki brush van Sigma

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 19 november 2012 at 12:01

  die van max factor heb ik naar aanleiding van je review ook gekocht, ben er nog steeds erg blij mee! dit is volgens mij echt de eerste foundation waa rik echt tevreden over ben :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 november 2012 at 19:31

   Wat leuk om te horen dat jij er ook zo tevreden over bent, echt een superfoundation is het ^^

 • Avatar van pretty beauty land
  Reply pretty beauty land 19 november 2012 at 11:02

  wat een fijne bb creams!

 • Avatar van Ellyg
  Reply Ellyg 19 november 2012 at 10:22

  Wat een fijn artikel! Ik ben in de winter ook altijd erg licht, al moet ik zeggen dat mijn bruine kleurtje dit jaar redelijk blijft hangen. Ik vond zelf de Illamasqua foundation heel erg mooi, en daarnaast Estee Lauder Double Wear Light, maar die is voor jou te donker.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 november 2012 at 19:32

   Die Estée Lauder foundation is er in nieuwe kleuren sinds kort, misschien ook eentje licht genoeg. Wil die zeker eens proberen!

 • Avatar van lin
  Reply lin 19 november 2012 at 10:10

  Mijn favoriet is momenteel de bb cream van garnier. Vind hem erg fijn! Voor jou alleen te donker denk ik…. Lastig, zo’n hele lichte huid!

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 19 november 2012 at 09:45

  Wat fijn, dit artikel! Ik heb zelf ook een lichte huid met roze ondertoon. Thanks dus!

 • Avatar van Ike
  Reply Ike 19 november 2012 at 08:27

  Ik eens een proefje gehaald van clinique en die is perfect! ik wil ook eens iets van een ander mekr proberen! Ik noteer dit meten! ;-)

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 19 november 2012 at 00:20

  Heel handig, Sneeuwwitje a.k.a. me kan dit wel gebruiken haha! Ik vind zelf de Skin79 BB-creams ook erg fijn en die Gosh foundation ook. En de Essence Stay All Day concealer als foundation haha! BB-cream breng ik het liefst met m’n vingers aan, de andere producten met een bufferkwast :).

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 november 2012 at 08:00

   Oja! Die concealer heb je me al vaker getipt *schrijft gelijk op om eens te proberen* Fijne dag!

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 19 november 2012 at 00:16

  Ik vind die van Clinique erg fijn. En zo op jouw hand vind ik dat ook de meest natuurlijke kleur. Je maakt me wel benieuwd naar de andere 4…

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.