Fashion

Plussize lingerie tip!

16 november 2012


Als je echt een grotere maat hebt en op zoek bent naar een goede BH die voldoende support geeft en stevig is dan kom je vaak bij de saaie zwarte, witte of huidskleurige modellen uit. Zo liep ik enige tijd geleden een niet-nader-te-noemen lingeriewinkel binnen met de vraag of ze ‘die’ (wijzend naar een rek vol lingerie met kleurtjes, kantjes, printjes en dergelijke) ook in mijn BH-maat hebben. De verkoopster vroeg het aan een collega en ik kreeg terug dat die ‘maar’ tot die en die maat gingen en kreeg een hoopvolle blik waarna ze zei: “maar in die hoek hebben we wel leuke modellen voor je!”. Waarbij ik met een blik vol ongeloof keek naar het verschil tussen de kantjes, kleurtjes, printjes etc. van het rek waar ik naar vroeg en het rek wat ze aanwees met kleurloze en harnas-achtige modellen. Ik bedankte haar (en dat dat dus juist niet was waar ik naar op zoek was) en liep de winkel uit.

Na wat rond te hebben gekeken op internet kwam ik uit bij de Engelse webwinkel Evans, waar ik al eerder over schreef en over tipte, en zag de uitgebreide keuze aan lingerie. Precies wat ik zocht! Leuke kantjes, leuke modellen, stevige modellen, printjes etc. Whoop whoop! Ik ben zo enthousiast dat ik deze tip heel erg graag wil delen voor andere curvy ladies die op zoek zijn naar comfortabele, leuke èn betaalbare lingerie.

Het omrekenen van de maten kan een lastig klusje zijn, dus ik heb onderstaande tabel gemaakt zodat je er hopelijk uit komt. De omvang bij Evans gaat t/m 115, de cupmaat gaat t/m H en de slips gaan t/m maat 60.

De prijzen van een slip variëren tussen de €7,37 en €27,04 (er zitten ook 3-packs tussen) en de prijzen van de BH’s liggen tussen de €19,66 en €34,41 (ook duopacks verkrijgbaar in die prijsrange). Je kan bij Evans betalen via creditcard of PayPal, de verzendkosten bedragen €6,15 en je hebt je bestelling binnen een week in huis.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 20 november 2012 at 17:22

  Ik durfde het helaas nog niet aan. De hele smalle bandjes aan het ‘begin’ van de schouderbandjes kunnen volgens mij nooit veel steun bieden. Ik twijfel dus nog, want ze zijn wel heel mooi.
  De bh’s zonder die mini-bandjes vind ik dan weer niet zo mooi :-/

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 november 2012 at 10:04

   Met een grotere boezem durf ik de dunnere bandjes nooit aan in verband met stevigheid en ondersteuning, hoe minder leuk de bredere bandjes er dan ook uitzien… Het zit vaak wel lekkerder.

   • Avatar van Linda
    Reply Linda 21 november 2012 at 10:05

    Nou precies. En om rugpijn te voorkomen ga ik toch maar voor de bredere bandjes :)

 • Avatar van Esther
  Reply Esther 19 november 2012 at 10:15

  Omvang van de primark bh’s gaan volgens het overzichtje tot 90 maar ze vallen groter.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 november 2012 at 19:33

   Dan ga ik er zeker eens tussen snuffelen, nogmaals bedankt voor de tip!

 • Avatar van Miss Mags
  Reply Miss Mags 17 november 2012 at 22:53

  Hey bedankt voor de tip , ik ga er zeker eens een kijkje nemen.

 • Avatar van Jeanine
  Reply Jeanine 17 november 2012 at 18:09

  Wow, erg mooi! Ik ga meteen een kijkje nemen!

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 17 november 2012 at 00:16

  Prachtige beha’s! Helaas heb ik een grote cupmaat en een kleine omvang. Ik zal dus niet slagen bij deze webshop :(

 • Avatar van christy
  Reply christy 16 november 2012 at 23:10

  ik ben gek op de designs van evans bh’s , ze hebben heel vaak hele leuke modellen, maar de kwaliteit is ECHT niet altijd even goed. Het overkomt me wel heel vaak dat de beugel er na een paar keer dragen al eruitgaat.
  En toch blijf ik ze kopen omdat ik ze simpelweg heel leuk vind.
  De corrigerende slipjes zijn ook echt SUPER

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 november 2012 at 11:17

   Ai, dat is wel jammer. Het is voor mijzelf alweer een hele tijd geleden dat ik er lingerie heb besteld en was toen wel tevreden. Jammer dat de kwaliteit zo wisselend is..

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 16 november 2012 at 23:09

  Prachtig, vooral de middenste 2 zijn erg mooi! Handig ook die converter tabel erbij, ik vergis me altijd in dat soort maten haha.

 • Avatar van Annebeth
  Reply Annebeth 16 november 2012 at 17:30

  Oh my, Desiree.
  Wat maak je mij blij met deze post!
  Ik herken precíes wat je zegt over de lingeriewinkel.
  Misschien is dit een leuk modelletje voor je? NEE! DAT IS GEEN LEUK MODELLETJE.
  Dat is een OMA-BH.
  Ik ga eens even mijn ondergoedla opleuken! Thanks :D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 november 2012 at 11:19

   Haha, wij begrijpen elkaar! ;)

 • Avatar van lin
  Reply lin 16 november 2012 at 11:27

  Wat een super tip! In vind de twee middelste setjes in je collage erg mooi! Dankjewel voor het delen :)

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 16 november 2012 at 10:03

  Wat een mooie BH’s!

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 16 november 2012 at 09:32

  Goeie tip, ik ga direct shoppen :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 november 2012 at 11:20

   Ik ben benieuwd of je wat leuks hebt kunnen vinden?

 • Avatar van Gabi
  Reply Gabi 16 november 2012 at 09:06

  Ik hou het wel bij prima donna, wel duur. Zit geweldig en naast de basis bh’s ook in rood/blauw kant ectect.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 november 2012 at 11:20

   Dat is ook zeker een prachtig merk inderdaad :)

 • Avatar van Esther
  Reply Esther 16 november 2012 at 08:32

  Gisteren een logje online gezet over de plussizes bh’s van primark. Die hebben een speciale bh lijn voor grote cups van DD-F Alleen de tshirt bh’s (die ik heb geblogt) zien er voor tshirt bh’s al heel erg goed en luxe uit. Ze kosten 7 euro en zijn zeker een aanrader!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 november 2012 at 11:21

   Dat klinkt goed! Weet je zo ook tot welke omvangsmaten deze BH’s gaan? :)

 • Avatar van Debbie
  Reply Debbie 16 november 2012 at 07:12

  Thanks for the tip! Daar zitten inderdaad leuke modelletjes bij.

 • Avatar van Ike
  Reply Ike 16 november 2012 at 05:45

  Prachtige lingerie! Het is heel belangrijk dat het goede ondersteuning geeft en dat niets er naast hangt. De zijkanten moeten altijd hoog zijn en voldoende steun geven.Fijn dat je er aandacht aan besteed en ik ga er meteen even rond kijken! ;-)
  Fijne dag!
  Alvast een mooi weekend! ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 november 2012 at 11:21

   Ik wens jou ook nog een heel fijne zondag toe, geniet ervan!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.