Beauty Persoonlijk

Tag | Waarom draag jij make-up?

6 november 2012


Hierboven een foto van mij zonder make-up. En als ik kijk naar de titel van deze tag (waarvoor ik ben ‘uitgedaagd’ door Ilja) dan is het voor mij direct duidelijk waarom ik make-up draag. Vooral op dit moment heb ik een redelijk onzuiver kingebied en ik word er gek van! *sadface* Ik denk dat het door de wisseling van seizoenen, stress en het testen van steeds verschillende producten komt.. Ik moet even mijn perfecte herfst/winter routine zien te vinden en dan komt mijn huid vast en zeker wel weer tot rust. Kijk mee naar een foto van mij mèt make-up en de antwoorden op de vragen die bij deze tag horen.

1. Wanneer begon je met het dragen van make-up?
Ik begon al vroeg met het dragen van make-up. Dit begon doordat mijn moeder wel eens bij Yves Rocher bestelde, naar Oriflame party’s etc. ging en ik mocht altijd de proefjes en ‘verkeerde aankoopjes’ gebruiken om mee te spelen. Dit resulteerde in een proefjesverzameling waarbij ik op een gegeven moment in de winkels maar ook van tantes, buurvrouwen etc. allemaal make-upjes kreeg.

2. Hoe voel je je zonder make-up?
Eerlijk? Lekker fris! Dat is ook de reden dat ik thuis zo goed als nooit make-up draag, tenzij ik een look voor de site heb gemaakt of een nieuw make-upproduct aan het uitproberen ben. Maar als ik de deur uit ga, zeker in tijden dat mijn huid zo onrustig is als nu, dan draag ik altijd make-up. Je zult mij nooit met een compleet make-uploos gezicht aantreffen buiten de deur.

3. Wat vind je leuk aan make-up?
Alles! De mooie verpakkingen, de verschillende texturen, glans, glitter, matte, printjes… En dan komt er nog eens het ‘spelen’ bij kijken; verschillende looks uitproberen, eens andere kleurcombinaties maken etc. Daarnaast maakt make-up, hoe subtiel aangebracht dan ook, een enorm verschil wat veel vrouwen (mijzelf inclusief) direct een meer zelfverzekerd gevoel geeft.

4. Wat zijn jouw 3 holy grail items?
Een goede foundation of BB Cream, wenkbrauwpotlood en mascara. Met enkel deze 3 items kan je (ik) er binnen enkele minuten heel verzorgd uitzien en dit is dan ook mijn ‘look’ als ik even snel buiten de deur iets moet doen zoals een boodschapje o.i.d.

Wat zijn jouw antwoorden op bovenstaande vragen? Ik ben benieuwd :)

Reacties op dit artikel

 • Avatar van debby
  Reply debby 7 november 2012 at 19:05

  Inderdaad wat lara zegt, wat een prachtig make-upje heb je op. Leuke tag weer meid en heerlijk om jouw antwoorden te lezen.

 • Avatar van Kelly te Winkel
  Reply Kelly te Winkel 7 november 2012 at 18:50

  Leuke tag ik had hem ook al gedaan op mijn blog! make-up maakt je huid inderdaad egaler en je kunt er veel mooie en leuke dingen mee doen, maar zonder make-up is iedereen even of zelfs nog mooier!

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 6 november 2012 at 21:00

  Leuk om te lezen waarom iemand nou eigenlijk make-up draagt:-)

 • Avatar van jana
  Reply jana 6 november 2012 at 20:31

  Wat leuk om te lezen :) x

 • Avatar van Yasmine
  Reply Yasmine 6 november 2012 at 19:40

  Met of zonder make-up je blijft lieve dees! ;)

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 6 november 2012 at 18:39

  Mwieh m’n huidje is echt op hol door ’t weer nu, overal puistjes (vooral op m’n kin) en bleh! Hopelijk snel weer wat rustiger. Mooi make-upje heb je op! Volgende keer wel cute lachen, haha ;). En leuk om te lezen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 november 2012 at 19:50

   Ik hoop dat onze huidjes snel weer rustig zijn. Ennuh, die lach bewaar ik voor speciale gelegenheden ;) LOL

 • Avatar van Asmae
  Reply Asmae 6 november 2012 at 17:03

  1. Ik begon best laat met make-up dragen omdat mijn ouders daar vroeger tegen waren. Op mijn 16ste droeg ik pas foundation en mascara. En met kleine stapjes werd het steeds meer en meer.
  2. Ik voel me dan ook heerlijk fris, helemaal op mijn gemak ook. Tot een jaar geleden zou ik nooit 1 stap buiten de deur durven te zetten zonder foundation op. Maar nu ik 21jr ben, merk ik dat het me steeds minder doet wat anderen van mij gaan denken. Want waarom zouden hun mij mooi moeten vinden? Hoeft toch helemaal niet? Ik draag nu steeds vader een BB Cream. Die van Garnier bied voldoende dekking. En is ook nog eens heel dun, dus je hebt weinig nodig en het gaat erg lang mee. Ik heb hem al maanden en de hele zomer gebruikt en hij is nog steeds niet op.
  3. Alles, de kleuren, verpakkingen echt alles. Ik vindt het echt een feestje om me s’ochtends op te maken.
  4. Eyeliner, mascara en foundation!

 • Avatar van Esther - Mango Sorbetto
  Reply Esther - Mango Sorbetto 6 november 2012 at 14:56

  Ben het eigenlijk helemaal met je eens op alle punten ;-)

 • Avatar van pretty beauty land
  Reply pretty beauty land 6 november 2012 at 10:53

  wat een leuke tag!

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 6 november 2012 at 09:55

  Leuk dat je de tag gedaan hebt :) Balen dat jouw huid ook zo van slag is, buhh is dat!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 november 2012 at 10:16

   Ik heb ook echt geen idee, behalve stress, hoe het kan komen want ik heb dezelfde routine als waar ik mijn huid juist eerder zo rustig van kreeg :(

 • Avatar van Yazylicious
  Reply Yazylicious 6 november 2012 at 09:33

  Leuke tag! En om antwoord weer op jouw vraag te geven.
  Ik was 13 toen ik voor het eerst make up droeg naar school (tel ik spelen met mama’s make up op mijn 6e maar even niet mee) afgrijselijke felgroene en felblauwe mascara en oogpotlood van Miss helen (hema).

  Zonder make up voel ik mij ook prima behalve als ik het huis uit moet, maar merendeel thuis heb ik niets op.

  Mijn antwoord op vraag 3 is eigenlijk hetzelfde als bij jou. Ik voel me ook zo veel mooier met make up dan zonder.

  Mijn 3 holy grails: Max Factor master piece mascara, Garnier BB cream, Urban Decay primer potion in Eden.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 november 2012 at 10:16

   Leuk om jouw antwoorden te lezen! :))

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 6 november 2012 at 08:28

  Sinds ik de bha gel exfoliant van Paula’s Choice gebruik is mijn kinprobleem [zag er zeer herkenbaar uit] volledig verdwenen. Misschien heb je er niets aan, maar ik wilde je het toch vertellen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 november 2012 at 10:18

   Dankjewel voor de tip. Ik gebruik echter al elke avond een AHA/BHA/LHA product, zonder dit zou het nog erger zijn op het moment denk ik..

 • Avatar van LaraLaurentia
  Reply LaraLaurentia 6 november 2012 at 01:35

  Wauw Dees! Wat een mooie make-up heb je opgedaan. Welke foundation draag je?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 november 2012 at 10:18

   Ik draag hier de nieuwe Max Factor 3-in-1 foundation, love it! Dankjewel!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.