Beauty

Venus Naked Skin by Braun #1

29 november 2012


De komende maanden zullen jullie op Curvacious meer gaan lezen over de Venus Naked Skin by Braun, een IPL (intense pulsed light) ontharingssysteem voor thuisgebruik. Vandaag ga ik eerst beginnen met meer informatie te vertellen over dit apparaat en IPL en binnenkort komt er meer informatie en een uitgebreide review online. Dit zal een review zijn van mijzelf, Curvacious lezeres Sarah en Barbara en Sanne van CosmOpinie.nl. Een pittige test dus!

“Ontharen is iets wat elke vrouw doet maar geen enkele vrouw leuk vindt. Elke ontharingsmethode heeft zijn voordelen maar zéker ook nadelen. Denk maar aan de hinderlijke geur van ontharingscrèmes, het geknoei met warme was, té scherpe of net te botte mesjes… Gelukkig is er nu Gillette Venus Naked Skin designed by Braun, dé ultieme oplossing voor ongewenst haar. Dit unieke apparaat gebruikt IPL (zachte lichtflitsen) om de teruggroei van haar te voorkomen.”

Hierbij alvast een kleine waarschuwing dat dit apparaat niet voor iedereen geschikt zal zijn, het is namelijk niet geschikt voor mensen met een donkere huid en is niet effectief voor het verwijderen van rood, erg blond of grijs haar. Daarnaast wordt er aangeraden om het apparaat niet op je gezicht te gebruiken.

Edit: goed nieuws! Inmiddels zijn er verschillende testen gedaan en mag het apparaat ook op het gezicht gebruikt worden. Let hierbij wel op dat je je ogen dichtdoet tijdens het flitsen en dat je het ‘advies’ van de huidmeter in acht neemt.

IPL werkt door het pigment (melanine) in donkere haren zo te verwarmen dat de haarzakjes in een slaapstand komen en de groeicyclus te doorbreken. Na regelmatig gebruik zal je voorkomen dat de haren het huidoppervlak bereiken en hoef je het apparaat nog maar enkele keren per jaar te gebruiken. Na 6 behandelingen zal de haargroei al opvallend minder worden en na 6 tot 12 behandelingen zijn de resultaten langdurig merkbaar. Hierna gebruik je het apparaat om de 2 maanden om blijvend te kunnen genieten van een zachte, haarvrije huid.

Venus Naked Skin heeft een ingebouwde sensor die heel nauwkeurig je huidtint bepaalt. Door de iPulseTM technologie wordt de intensiteit en duur van de lichtflitsen automatisch aangepast aan het huidtype. Op die manier wordt voor ieder huid- en haartype een optimaal resultaat gegarandeerd.

De Venus Naked Skin wordt geleverd met een activeringsgel. Deze gel activeert het licht en is speciaal ontwikkeld voor het gebruik van Naked Skin. De gel kanaliseert het licht waardoor de haarwortels gemakkelijker opgespoord worden en zorgt voor een optimale hydratatie van de huid. De gel bevat o.a. pro-vitamine B en extracten van komkommer en toverhazelaar en is hiermee het enige IPL ontharingssysteem voor thuisgebruik wat ook je huid verzorgt.

De Gillette Venus Naked Skin® designed by Braun is verkrijgbaar in elektronicawinkels voor €499,00, dit is inclusief 2 tubes van 100ml Activating Gel. Deze duoverpakking Activating Gel is ook los verkrijgbaar voor €4,99.

Ik ben heel benieuwd naar de testresultaten die over enige tijd online zullen komen te staan. Allevier de testpersonen (inclusief mijzelf) hebben namelijk een andere huidtint en haarkleur. Dat zal toch voor een goed algeheel beeld moeten zorgen over dit apparaat denken wij zo. Stay tuned!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 6 december 2012 at 22:04

  Ik ben erg benieuwd!

 • Avatar van Ishana
  Reply Ishana 5 december 2012 at 18:35

  Wrm is het niet toepasbaar op donkere huid?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 december 2012 at 12:16

   Dit is in verband met de pigmentatie, omdat de huid dan zo ongeveer dezelfde kleur heeft als de haren. Dan ‘pakt’ de flits niet, simpel uitgelegd.

 • Avatar van Jolanda
  Reply Jolanda 3 december 2012 at 19:01

  Erg benieuwd of dit werkt.

 • Avatar van Claudia
  Reply Claudia 3 december 2012 at 17:23

  Ik heb mijn gezicht ook laten doen bij een schoonheidsspecialiste.. Heeft alleen niet heel goed geholpen. Heb mijn hals en bovenlip laten doen.. Heb hele donkere haren dus die vielen nogal op..

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 december 2012 at 11:54

   Wat jammer dat het bij jou niet heel erg geholpen heeft :( Ben je nu iets anders aan het proberen?

   • Avatar van Claudia
    Reply Claudia 4 december 2012 at 12:43

    De behandeling die ik toen onderging was wel elektrisch ontharen.. ze branden als het waren de haartjes weg (inclusief haarzakje).. Het is wel minder geworden, maar zeker niet allemaal weg.. en was bovendien erg duur..

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 29 november 2012 at 22:45

  Heel benieuwd!

 • Avatar van Lin
  Reply Lin 29 november 2012 at 22:06

  Ik ben ook erg benieuwd naar wat het resultaat gaat zijn!

 • Avatar van stacey
  Reply stacey 29 november 2012 at 20:57

  Ik ben benieuwd of het echt werkt :)

 • Avatar van Debbie
  Reply Debbie 29 november 2012 at 20:19

  Benieuwd! Ik laat nu zo’n IPL behandeling doen bij een salon. Dit lijkt me handig voor onderhoud!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 november 2012 at 09:24

   Ik laat het op dit moment ook doen bij een salon voor mijn gezicht, maar wel prettig dat ik nu zelf thuis aan de slag kan voor mijn lichaam :)

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 29 november 2012 at 17:51

  Ik ben hier erg nieuwsgierig naar!!

 • Avatar van Les is more
  Reply Les is more 29 november 2012 at 16:54

  Ik ben benieuwd naar dit, eindelijk komen ze hier eens mee! Handy.
  xoxo

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 29 november 2012 at 14:14

  Vraag me af of het werkt, echt jammer dat het nog allemaal zo prijzig is, hopelijk word dit na een paar minder.

 • Avatar van Ike
  Reply Ike 29 november 2012 at 14:05

  Ik ben erg benieuwd na hoe lang je dit moet herhalen! Good luck! ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 november 2012 at 09:26

   Binnenkort een artikel met uitleg hoe je het apparaat gebruikt, dan vind je er zeker die info in terug :)

   • Avatar van Ike
    Reply Ike 30 november 2012 at 09:28

    Ja….. Fijn weekend allemaal! ;-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.