Beauty

Voedingssupplementen, slik jij ze?

8 november 2012

voedingssupplementen1 - Voedingssupplementen, slik jij ze?
Vaak zie ik op internet (soms nogal verhitte) discussies ontstaan over het wel of niet slikken van voedingssupplementen. Een aanvulling op je dagelijkse behoefte of onzin? Er zijn voedingssupplementen in heel veel verschillende vormen, maten en samenstellingen verkrijgbaar. Broze nagels, heb je last van je gewrichten, wil je langer haar, ben je zwanger… noem maar op: er zijn pillen voor te vinden.

“Voedingssupplementen zijn producten in de vorm van pillen, poeders, druppels, capsules of drankjes en bedoeld als aanvulling op de dagelijkse voeding. Ze bevatten vitamines, mineralen of bioactieve stoffen, zowel apart, zoals in een vitamine C pil, of als combinatie, zoals in een multivitaminepil. Deze synthetische of geïsoleerde vitamines, mineralen of bioactieve stoffen hebben dezelfde werking als de vitamines en mineralen die van nature in eten en drinken zitten.” Aldus het Voedingscentrum.
voedingssupplementen2 - Voedingssupplementen, slik jij ze?
Ik slik zelf elke dag 2 calciumtabletten (Kruidvat) omdat ik op kaas na zo goed als geen melkproducten tot me neem en bang ben te weinig calcium etc. uit de rest van mijn voeding te halen. Daarnaast slik ik een multivitamine- en mineralentablet, om de eventuele dagelijkse tekorten wat aan te vullen en voor extra energie. Als laatste slik ik een probioticacapsule omdat ik merk dat dit mijn onrustige darmen een heel stuk onder controle houdt. En ja, ik merk zeker verschil als ik een paar dagen mijn dagelijkse vitamineshot niet heb gehad. Voor mij is dit dus een vast ritme geworden elke dag en zie ik het innemen van supplementen dus zeker niet als onzin. Wel weet ik dondersgoed dat het innemen van deze tabletten geen vervanging is van een gezonde en gevarieerde voeding en let ik daar dus ook op.

Slik jij voedingssupplementen? Geloof jij in tabletten die zorgen dat je huid er beter uit gaat zien, je haar en nagels sneller gaan groeien etc? Ik ben heel benieuwd naar jouw mening en ervaring :)

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nicky
  Reply Nicky 13 november 2012 at 17:55

  Ik slik elke dag een multivitamine tablet, de soort waar alles in zit. Dat is wel makkelijk, want dan hoef ik maar één tablet per dag in te nemen om alle belangrijke vitamines en mineralen binnen te krijgen. Ik pak elke dag een tablet, omdat ik niet elke dag aan de ‘twee ons groente en twee stuks fruit’ kom en onvoldoende calcium binnenkrijg. Ik heb het eens een week overgeslagen en miste meteen energie en mijn haar/nagels waren wat doffer. Ik zweer echt bij mulitvitamine tabletten!

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 9 november 2012 at 22:02

  Ik slik een multivitamine met foliumzuur en visoliecapsules :-)

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 9 november 2012 at 20:17

  Ik slik ze ook hoor! Vitamine C, Echinaforce, Soms visolie! :)

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 9 november 2012 at 14:21

  Wanneer ik verkouden ben, dan slik k wel vitamines bij. Maar in principe niet, want ik eet gevarieerd genoeg om niet te hoeven bij slikken. Wel moet ik regelmatig een vit B kuur doen, want ik neem helaas bijna nooit goed de vitamines op uit mijn voedsel. Dus er zijn periodes dat ik braag vit B complex slik en ook mutlivitamines. Maar ook vaak niet, want dan vergeet ik het. Gelukkig begint mijn dag altijd met een baan+muesli+yoghurt en daarnaast eet ik veel groente en nog wat fruit en zuivel. Ik maak me eerder druk om mijn slechte gewoonte, roken. Daar moet ik echt eens mee gaan stoppen, want daarmee breek ik natuurlijk voedingsstoffen af….

 • Avatar van Riëlle
  Reply Riëlle 9 november 2012 at 14:04

  En de pillen voor haar en nagels werken wel degelijk. Je moet wel geduld hebben hoor, ik merkte het resultaat pas op na 4 maanden. Dus van 3 tot 6 maanden zou je resultaat moeten zien, zo niet dan zou ik overstappen naar een andere pil. Ik merk dat mijn nagels supersterk zijn en absoluut niet meer afbrokkelen/scheuren, geweldig! Mijn haar viel uit en dat is inmiddels gestopt na 7 maanden gebruik. Mijn haar is dikker en glanzender (is dat een woord?)terug gekomen. Ik kan het iedereen aanraden!

  • Avatar van Mina
   Reply Mina 7 januari 2016 at 18:05

   Ik slik ze ook maar ik slik ze pas een week. Ik slik ze na het ontbijt maar op het etiket staat niks meer dan ‘ ’s ochtends met water innemen’ moet ik ze dan voor het eten innemen? En 4 maanden is best veel hoop dat ze het waard zijn.

   • Avatar van Riëlle
    Reply Riëlle 7 januari 2016 at 19:43

    Zoals je ziet, is mijn post geschreven in 2012. Alhoewel ik er baat bij heb gehad, gebruik ik de pillen al een poos niet meer.
    Ik zou je aanraden de pillen een maand of 3 slikken (baat het niet, schaadt het niet!) 2 pillen per dag na een maaltijd (dat is beter voor je maag). Mocht je geen resultaat zien, stop er dan gewoon mee. Daarnaast zou ik de nagelhardner extra van Herome gebruiken. Ik zweer bij dit spul. Op de verpakking staat hoe je het moet gebruiken. Succes!

    • Avatar van mina
     Reply mina 7 januari 2016 at 19:49

     Bedanktt! Hoop dat het zal werken

 • Avatar van Riëlle
  Reply Riëlle 9 november 2012 at 14:00

  Over de visolie, je moet gewoon even naar de gezondheidswinkel. Leg daar je wensen op tafel en zij helpen je echt goed verder, als je dat niet prettig vindt, heb je altijd nog fora op internet. En als je eenmaal weet waarnaar je zoekt, kun je op internet heel voordelig visolietabletten/capsulen kopen. Ik gebruik zelf visolie van vitamins.nl en GLA & EPA van Orthica (= omega 3 en -6 vetzuren uit gezuiverde vis- en teunisbloemolie).
  Ik hoop dat jullie er wat aan hebben!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 november 2012 at 16:02

   Dankjewel voor de tip! Fijn weekend :)

 • Avatar van BeautyByTS
  Reply BeautyByTS 9 november 2012 at 12:09

  Ik slik alleen ijer tabletten omdat ik anders flauw val, verder geloof ik niet zo in de “huid, haar en nagel” pillen enzo

 • Avatar van Wietz
  Reply Wietz 9 november 2012 at 11:24

  Zelf slik ik b12 omdat ik een veganist ben.
  multitotaal dingen zou ik wel willen slikken maar daar wordt ik altijd kotsmisselijk van.

 • Avatar van Riëlle
  Reply Riëlle 9 november 2012 at 10:18

  @Ike ik heb het aan mijn lever… Hihi, wel bijzonder om via een beautyblog iemand te ontmoeten die ook zo’n soort aandoening heeft.

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty
rimmelkatemat3 - Rimmel | Kate Moss lasting finish matte lipsticks
Rimmel | Kate Moss lasting finish matte lipsticks

We kunnen er niet meer om heen: matte lippen is dè trend voor deze herfst en winter en hier speelden...

Sluiten