Beauty

Voedingssupplementen, slik jij ze?

8 november 2012


Vaak zie ik op internet (soms nogal verhitte) discussies ontstaan over het wel of niet slikken van voedingssupplementen. Een aanvulling op je dagelijkse behoefte of onzin? Er zijn voedingssupplementen in heel veel verschillende vormen, maten en samenstellingen verkrijgbaar. Broze nagels, heb je last van je gewrichten, wil je langer haar, ben je zwanger… noem maar op: er zijn pillen voor te vinden.

“Voedingssupplementen zijn producten in de vorm van pillen, poeders, druppels, capsules of drankjes en bedoeld als aanvulling op de dagelijkse voeding. Ze bevatten vitamines, mineralen of bioactieve stoffen, zowel apart, zoals in een vitamine C pil, of als combinatie, zoals in een multivitaminepil. Deze synthetische of geïsoleerde vitamines, mineralen of bioactieve stoffen hebben dezelfde werking als de vitamines en mineralen die van nature in eten en drinken zitten.” Aldus het Voedingscentrum.

Ik slik zelf elke dag 2 calciumtabletten (Kruidvat) omdat ik op kaas na zo goed als geen melkproducten tot me neem en bang ben te weinig calcium etc. uit de rest van mijn voeding te halen. Daarnaast slik ik een multivitamine- en mineralentablet, om de eventuele dagelijkse tekorten wat aan te vullen en voor extra energie. Als laatste slik ik een probioticacapsule omdat ik merk dat dit mijn onrustige darmen een heel stuk onder controle houdt. En ja, ik merk zeker verschil als ik een paar dagen mijn dagelijkse vitamineshot niet heb gehad. Voor mij is dit dus een vast ritme geworden elke dag en zie ik het innemen van supplementen dus zeker niet als onzin. Wel weet ik dondersgoed dat het innemen van deze tabletten geen vervanging is van een gezonde en gevarieerde voeding en let ik daar dus ook op.

Slik jij voedingssupplementen? Geloof jij in tabletten die zorgen dat je huid er beter uit gaat zien, je haar en nagels sneller gaan groeien etc? Ik ben heel benieuwd naar jouw mening en ervaring :)

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nicky
  Reply Nicky 13 november 2012 at 17:55

  Ik slik elke dag een multivitamine tablet, de soort waar alles in zit. Dat is wel makkelijk, want dan hoef ik maar één tablet per dag in te nemen om alle belangrijke vitamines en mineralen binnen te krijgen. Ik pak elke dag een tablet, omdat ik niet elke dag aan de ’twee ons groente en twee stuks fruit’ kom en onvoldoende calcium binnenkrijg. Ik heb het eens een week overgeslagen en miste meteen energie en mijn haar/nagels waren wat doffer. Ik zweer echt bij mulitvitamine tabletten!

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 9 november 2012 at 22:02

  Ik slik een multivitamine met foliumzuur en visoliecapsules :-)

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 9 november 2012 at 20:17

  Ik slik ze ook hoor! Vitamine C, Echinaforce, Soms visolie! :)

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 9 november 2012 at 14:21

  Wanneer ik verkouden ben, dan slik k wel vitamines bij. Maar in principe niet, want ik eet gevarieerd genoeg om niet te hoeven bij slikken. Wel moet ik regelmatig een vit B kuur doen, want ik neem helaas bijna nooit goed de vitamines op uit mijn voedsel. Dus er zijn periodes dat ik braag vit B complex slik en ook mutlivitamines. Maar ook vaak niet, want dan vergeet ik het. Gelukkig begint mijn dag altijd met een baan+muesli+yoghurt en daarnaast eet ik veel groente en nog wat fruit en zuivel. Ik maak me eerder druk om mijn slechte gewoonte, roken. Daar moet ik echt eens mee gaan stoppen, want daarmee breek ik natuurlijk voedingsstoffen af….

 • Avatar van Riëlle
  Reply Riëlle 9 november 2012 at 14:04

  En de pillen voor haar en nagels werken wel degelijk. Je moet wel geduld hebben hoor, ik merkte het resultaat pas op na 4 maanden. Dus van 3 tot 6 maanden zou je resultaat moeten zien, zo niet dan zou ik overstappen naar een andere pil. Ik merk dat mijn nagels supersterk zijn en absoluut niet meer afbrokkelen/scheuren, geweldig! Mijn haar viel uit en dat is inmiddels gestopt na 7 maanden gebruik. Mijn haar is dikker en glanzender (is dat een woord?)terug gekomen. Ik kan het iedereen aanraden!

  • Avatar van Mina
   Reply Mina 7 januari 2016 at 18:05

   Ik slik ze ook maar ik slik ze pas een week. Ik slik ze na het ontbijt maar op het etiket staat niks meer dan ‘ ’s ochtends met water innemen’ moet ik ze dan voor het eten innemen? En 4 maanden is best veel hoop dat ze het waard zijn.

   • Avatar van Riëlle
    Reply Riëlle 7 januari 2016 at 19:43

    Zoals je ziet, is mijn post geschreven in 2012. Alhoewel ik er baat bij heb gehad, gebruik ik de pillen al een poos niet meer.
    Ik zou je aanraden de pillen een maand of 3 slikken (baat het niet, schaadt het niet!) 2 pillen per dag na een maaltijd (dat is beter voor je maag). Mocht je geen resultaat zien, stop er dan gewoon mee. Daarnaast zou ik de nagelhardner extra van Herome gebruiken. Ik zweer bij dit spul. Op de verpakking staat hoe je het moet gebruiken. Succes!

    • Avatar van mina
     Reply mina 7 januari 2016 at 19:49

     Bedanktt! Hoop dat het zal werken

 • Avatar van Riëlle
  Reply Riëlle 9 november 2012 at 14:00

  Over de visolie, je moet gewoon even naar de gezondheidswinkel. Leg daar je wensen op tafel en zij helpen je echt goed verder, als je dat niet prettig vindt, heb je altijd nog fora op internet. En als je eenmaal weet waarnaar je zoekt, kun je op internet heel voordelig visolietabletten/capsulen kopen. Ik gebruik zelf visolie van vitamins.nl en GLA & EPA van Orthica (= omega 3 en -6 vetzuren uit gezuiverde vis- en teunisbloemolie).
  Ik hoop dat jullie er wat aan hebben!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 november 2012 at 16:02

   Dankjewel voor de tip! Fijn weekend :)

 • Avatar van BeautyByTS
  Reply BeautyByTS 9 november 2012 at 12:09

  Ik slik alleen ijer tabletten omdat ik anders flauw val, verder geloof ik niet zo in de “huid, haar en nagel” pillen enzo

 • Avatar van Wietz
  Reply Wietz 9 november 2012 at 11:24

  Zelf slik ik b12 omdat ik een veganist ben.
  multitotaal dingen zou ik wel willen slikken maar daar wordt ik altijd kotsmisselijk van.

 • Avatar van Riëlle
  Reply Riëlle 9 november 2012 at 10:18

  @Ike ik heb het aan mijn lever… Hihi, wel bijzonder om via een beautyblog iemand te ontmoeten die ook zo’n soort aandoening heeft.

 • Avatar van Lotte
  Reply Lotte 8 november 2012 at 20:04

  Ik slik ze ’s ochtends en ’s avonds naar advies van dr. Oz (die van Oprah). Het idee is dat je lichaam geen grote hoeveelheden in 1x kan opnemen. Maar goed, volgens mij is er discussie of je lichaam uberhaupt wel vitaminen uit pillen kan opnemen.

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 8 november 2012 at 18:53

  Ik had zelf een haar,huid en nagel pil en kreeg er niet de idee van dat het beter ging, maar de vitamine pillen ben ik wel benieuwd naar, heb jij het idee dat het werkt?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 november 2012 at 12:59

   Ik merk zeker verschil als ik enkele dagen niks in genomen heb (wel eens getest of ik ze wel ‘nodig’ heb). Misschien zit het tussen de oren, maar als ik zo’n verschil toch merk dan slik ik ze liever trouw elke ochtend :)

 • Avatar van me
  Reply me 8 november 2012 at 18:33

  Visoliecapsule omdat ik geen vis lust(en de goede stoffen daarin heel goed kan gebruiken) en in de winter wel eens een multivitamine.

 • Avatar van debby
  Reply debby 8 november 2012 at 18:28

  Ik slik sinds kort levertraan in capsule vorm ( zo’n held ben ik ook weer niet) Ik moet zeggen dat mijn haar er een stuk gezonder uitziet sinds ik deze gebruik. Verder weet ik het niet zo goed en denk ik vooral dat je gezond moet blijven eten en het niet moet gaan gebruiken als een vervanger van.

 • Avatar van Fashionique
  Reply Fashionique 8 november 2012 at 17:17

  Soms slik ik multivitamines en Vitamine D pillen, maar dat is meestal in de winter.

 • Avatar van Lotte
  Reply Lotte 8 november 2012 at 17:13

  Ik slik 2x per dag multivitaminepillen met visolie en cranberrypillen. Dat laatste is een aanrader als je veel last hebt van blaasontstekingen. Geen idee of het echt werkt of een placebo-effect is, maar ik heb al lang geen antibiotica meer hoeven halen.

  • Avatar van me
   Reply me 8 november 2012 at 18:34

   Is twee x per dag voor een multivitamine niet een beetje veel of gebruik je een extreem lage dosering?

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 8 november 2012 at 16:54

  Vit.C, een multivitamine, chlorella en cat’s claw.

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 8 november 2012 at 16:49

  Ik slik alleen voor mijn weerstand, gewoon omdat ik het momenteel met gewoon gezonde voeding en voldoende rust even niet meer bij kan houden.

 • Avatar van layla
  Reply layla 8 november 2012 at 16:27

  ik slik voor huid, haar en nagels en ik slik cranberries

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 8 november 2012 at 15:46

  Ik slik zo af en toe een poosje tabletten ja: huid/haar/nagel tabletjes, echinacea tabletjes en vitamine c tabletjes en ik ben nu op zoek naar echte goede (en desondanks toch betaalbare :P) visoliecapsules met een hoog percentage. Suggesties welkom!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 november 2012 at 13:01

   Daar ben ik ook naar op zoek. De meeste visoliecapsules zijn duur en moet je er 3 van slikken gedurende de dag. Eentje in de ochtend zou prettiger zijn (minder nadenkwerk etc.).

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 8 november 2012 at 15:42

  Ik heb wel eens vitamine B geslikt, maar vergat ze steeds en op een gegeven moment ben ik daar dus mee gestopt.

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 8 november 2012 at 15:34

  Nee, ik slik het niet. Geloof er niet zo in, ben daar zelf ook niet zo mee bezig. Vroeger slikte ik wel vitamine pillen.
  Liefs, xxx

 • Avatar van lara
  Reply lara 8 november 2012 at 14:48

  Ik slik de huid haar en nagels pillen van de kruidvat omdat ik echt last van haaruitval had en ik wist eigenlijk wel zeker dat dat door een tekort aan vitaminen en mineralen kwam, vandaar! En het werkt echt want ik heb er nu geen last meer van!
  Leuk artikel!
  Liefs Lara

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 8 november 2012 at 14:33

  Yeps ik slik ze ook. Vroeger als een dolle flinke pillen en verschillende soorten van Wellness (lijken wel op de pillen die je op de foto’s ziet trouwens) die niets geen synthetische spulletjes bevatten en damn die waren merkbaar goed en fijn, alleen echt veeeels te duur (150euro per mnd aan voedingssuplementen) en nu slik ik alleen vit B complex van Davitamon.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 november 2012 at 13:03

   Dat is zeker wel een prijzig gebeuren dan, wow! Merkte je toendertijd dan wel echt veel verschil?

   • Avatar van Yasmin
    Reply Yasmin 9 november 2012 at 16:35

    Yes dat zeker. Mocht je ook interesse hebben in (real) hoogwaardige supplementen, ik gebruikte oa Biolean (met efreda) werkte (rete)goed voor mijn darmen (zijn spastisch en traag) en kreeg heeeel veel energie van. Sure 2 endure gebruikte ik voor en na het sporten voor herstel van spieren en voldoende zuurstof in bloed tijdens sporten. Omega complexje, winrgy drankje in combi met food for thought en phytovite voor het imuunsysteem. Oja en ook een heerlijke creme die in hetzelfde lab is gemaakt als la mer. Anyway heel veel dus en ik voelde me heel goed en sterk en gezond (heeft me ook heel erg geholpen wat betreft herstel voor en na een galblaasverwijdering) alleen het werd me echt te duur toen ik part time ging werken.

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 8 november 2012 at 14:33

  ik gebruik die eigenlijk nooit, alleen soms wat vitamine c kauwtabletjes wanneer ik merk dat m’n weerstand wat lager is ^^

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 8 november 2012 at 14:30

  Ik slik 2 magnesium tabletjes, 1 haar huid en nagels en 1 vitamine D tablet per dag!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 november 2012 at 13:05

   Merk je aan de haar, huid en nageltabletten ook echt wat? *nieuwsgierig*

 • Avatar van Riëlle
  Reply Riëlle 8 november 2012 at 14:24

  Lekker, twee reacties. -.-“

  • Avatar van Ike
   Reply Ike 8 november 2012 at 14:28

   Beter teveel dan te weinig! ;-)

 • Avatar van Riëlle
  Reply Riëlle 8 november 2012 at 14:20

  Ik slik vitamine B-complexen, vitamine C-complex , magnesium, calcium, chroom, vitamine D-complexen, visolietabletten, echinaforce (voor de weerstand), en vitapil (speciaal voor de nagels en het haar). Probiotica voor mijn darmen, prednison en aziathioprine voor mijn auto-immuun ziekte en omeprazol omdat mijn maag al die pillen niet aan kan, haha. Dat was het volgens mij wel.

  • Avatar van Ike
   Reply Ike 8 november 2012 at 14:30

   @Wat voor auto-immuun-ziekte heb je? Ik heb het nl ook! :(

   • Avatar van Riëlle
    Reply Riëlle 7 januari 2016 at 19:44

    Auto Immuun Hepatitis en de ziekte van Crohn

  • Avatar van Monique
   Reply Monique 23 oktober 2016 at 14:05

   Vooral visolie wordt afgeraden bij AIH, wist je dat Rielle?

 • Avatar van Ike
  Reply Ike 8 november 2012 at 14:20

  Ja, de multivitamine….. goed voorbereid de herfst en winter door! Verder eet ik flinke portie’s vers fruit en genoeg verse groenten, volkoren brood en alles wat mager en niet vet is! ;-) Behalve vette vis met omega 3.

 • Avatar van Riëlle
  Reply Riëlle 8 november 2012 at 14:18

  Ik slik vitamine B-complexen, vitamine C-complex , magnesium, calcium, chroom, vitamine D-complexen, visolietabletten, echinaforce (voor de weerstand), en vitapil (speciaal voor de nagels en het haar). Dat was het volgens mij wel, haha.

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.