Beauty

BB Creams | Yves Rocher, Philosophy & Filorga

27 december 2012

BB Creams | Yves Rocher, Philosophy & Filorga
Ik denk dat BB Creams wel ‘het beautyding’ was van 2012. Er zijn het afgelopen jaar ontiegelijk veel merken met een BB Cream uitgekomen en ik weet zeker dat er ook nog veel zullen gaan volgen (en opvolgen met een CC Cream – color/corrective correction/control cream – en in de wandelgangen heb ik zelfs al gehoord over een DD Cream). Vandaag wil ik in ieder geval 3 verschillende BB Creams laten zien die ik de laatste tijd heb getest. Kijk mee voor meer informatie, foto’s, swatches en reviews van de BB Creams van Yves Rocher, Philosophy en Filorga.
BB Creams | Yves Rocher, Philosophy & Filorga
Yves Rocher bb cream 50ml, €18,00
Deze BB Cream is verkrijgbaar in 2 kleuren, waarvan ik de lichtste variant in ‘light’ laat zien. Bevat o.a. witte thee, egaliserende pigmenten, aphloïa extract en hamameliswater. Deze BB Cream belooft een 6-voudige werking; hydratatie, een egalere huid, vervagen van oneffenheden en tekenen van vermoeidheid, een gladdere huidstructuur, een stralende huid en bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Dit is van de drie BB Creams die ik vandaag laat zien duidelijk de lichtste qua kleur. De geur is lekker fris, zacht en bloemig en de substantie is vol maar laat zich wel gemakkelijk en luchtig verspreiden. Ik heb deze variant van Yves Rocher niet vaak gebruikt omdat er enkele nadelen aan zitten; 1. hij ‘klikt’ niet met mijn huid (ik krijg tijdens het aanbrengen allemaal ‘friemeltjes/rubbeltjes’ en ophopingkjes van de crème te zien), 2. de dekking is voor mij veels te subtiel en 3. ik mis een SPF.. Geen aanrader dus wat mij betreft.
BB Creams | Yves Rocher, Philosophy & Filorga
Philosophy bb cream 30ml, €29,95
Ook deze BB Cream is verkrijgbaar in 2 kleuren, wederom laat ik de lichtste variant zien in ’01 light’. Bevat o.a. zoethoutwortelextract, vitamine C-derivaat, antioxidanten en een SPF30. Deze variant van Philosophy belooft 24 uur lange hydratatie, een verheldering van de huid, een gladde finish, werkt tegen pigmentvlekken en heeft een anti-aging werking.

Qua kleur is deze BB Cream de middelste van deze drie en zou hij eigenlijk heel mooi aan kunnen sluiten bij mijn huidskleur, maar helaas wordt deze na eventjes te dragen nog iets donkerder door de warmte van mijn huid. Jammer! De textuur, dekking, het handige pompsysteem en het comfortabele gevoel wat deze variant geeft is namelijk heel erg aangenaam: je ziet en voelt hem niet zitten gedurende de dag. Heb jij dus een minder lichte huid dan kan ik zeker aanraden om deze BB Cream eens te proberen. Philosophy is exclusief te koop bij ICI Paris XL.
BB Creams | Yves Rocher, Philosophy & Filorga
Filorga BB-Perfect anti-aging beauty balm 30ml, €39,00
Deze BB Cream is verkrijgbaar in 2 kleuren, waarvan ik de lichtste in ’01 radiant beige’ laat zien. Deze BB Cream valt onder de noemer medi-cosmetique en is geïnspireerd op de esthetische geneeskundige behandelingen. Bevat o.a. hyaluronzuur, NCTF complex (zelfde polyrevitaliserende werkzame stoffen als die worden geïnjecteerd bij mesotherapie), een SPF15 en een hele rits aan mooie werkzame bestanddelen. Deze variant belooft hydratatie, een anti rimpelwerking, een kalmerende en herstellende werking, een corrigerende werking, een vermindering van roodheid, verfijning van de poriën, een stralende huid en minder zichtbaarheid van oneffenheden.

Ook al zou ik deze variant bijna direct hebben afgeschreven toen ik de kleur zo uit de tube (met handig pompsysteem) bekeek, ik gaf hem toch een kans. Hier komt het: qua dekking ben ik niet tevreden met deze BB Cream en ik kan hem dus niet opzichzelf gebruiken als ik de deur uit ga. Maar!!! Het is echt een gigantisch fijn product waarvan ik merk dat het mijn huid direct goed doet en het is nu een product geworden wat ik dagelijks na mijn dagcrème aanbreng. Als ik de deur uitga breng ik er een foundation over aan voor de extra dekking. De textuur voelt fijn aan op de huid, mijn huid lijkt wel direct egaler, voelt de hele dag comfortabel aan, mijn wangen lijken minder rood (dat kan je ook goed zien op de foto’s onderaan dit artikel) en het zorgt ervoor dat mijn foundation de hele dag op zijn plek blijft (werkt dus perfect als een primer). Filorga is o.a. te koop bij ICI Paris XL.
BB Creams | Yves Rocher, Philosophy & Filorga

BB Creams | Yves Rocher, Philosophy & Filorga

BB Creams | Yves Rocher, Philosophy & Filorga
Op bovenstaande foto’s kan je goed de kleur, textuur, dekking en resultaat van de drie BB Creams zien. Van links naar rechts zie je Yves Rocher, Philosophy en Filorga. Ik ben zelf het laatste half jaar helemaal gek van BB Creams en heb er dan ook een enorme tic mee. Zodra er een nieuwe variant uit is ‘moet’ ik die direct proberen van mijzelf.. Dat wordt nog wat met alle BB, CC en DD varianten die eraan gaan komen ;) Ik gebruik eigenlijk alleen nog maar BB Creams en als ik eens wat meer dekking wil gebruik ik de 3-in-1 foundation van Max Factor (holy grail!).

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Esther - Mango Sorbetto
  Reply Esther - Mango Sorbetto 28 december 2012 at 15:23

  Ik vind die van Philosophy het mooiste op je huid. Maar jammer dat hij zo donker wordt..

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 december 2012 at 17:26

   Jaaa, dat vind ik ook echt HEEL erg jammer :(

 • Avatar van Asmae
  Reply Asmae 27 december 2012 at 19:25

  Ik ben zo benieuwd naar de BB Cream van Philosopy! Die ga ik een keer uittesten. De laatste BB Cream staat het mooiste op jou huid! :)

 • Avatar van danique
  Reply danique 27 december 2012 at 14:29

  wow die van philosophy doet het goed zeg !
  alleen jammer dat die zo duur is :(

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 27 december 2012 at 13:44

  Ik ben ook wel fan van BB creams maar net als jij draag ik er een beetje foundation overheen als ik de deur uit ga. Voor alledaagse dingen hoeft dat niet. De middelste is idd de mooiste. Ik ga de BB Cream kopen van Clinique daar ben ik ontzettend benieuwd naar. Volgens mij komt dat door jouw review ;) haha Oh en die max factor foundation ziet er prachtig uit zeg! Die ga ik misschien ook eens halen :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 december 2012 at 17:33

   Haha, sorry! ;) Het is ook nog steeds één van de toppers binnen alle BB Creams die ik heb :) En de Max Factor foundation is dè topper binnen de foundations. Love it!

 • Avatar van Liesbeth (candyandtreats)
  Reply Liesbeth (candyandtreats) 27 december 2012 at 13:01

  Oh, wat zijn je beschrijvingen weer goed! Die van Philosophy wil ik erg graag eens proberen, die vind ik ook erg mooi op je huid!

  <3

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 december 2012 at 17:33

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie Liesbeth, leuk! ^^

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 27 december 2012 at 12:50

  Die van Filorga ziet er erg goed uit!

 • Avatar van Sofie
  Reply Sofie 27 december 2012 at 08:55

  Ik kende deze BB creams nog niet zo goed, die van Filorga lijkt me best fijn :)

 • Avatar van Lin
  Reply Lin 27 december 2012 at 00:30

  Die laatste ziet er wel mooi uit op je huid inderdaad!
  Ik ben heel benieuwd trouwens… naar de CC-creams. Ach, zo lang ze iets nieuws kunnen bedenken als marketingtruc zullen ze het niet laten :)

 • Avatar van Ike
  Reply Ike 27 december 2012 at 00:04

  Van de laatste 2 crémes had ik nooit gehoord…. Er zijn zoveel diverse merken te koop!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.