Eten & drinken Media

Kookboek | Tasty Days met Andy Harris

13 december 2012

Andy Harris Tasty Days
Andy Harris (de oprichter en hoofdredacteur van het Britse Jamie Magazine) had eerder al een groot succes met Een maand in Marrakesh en zijn nieuwste kookboek Tasty Days is ook zeker een must-have voor in je boekenkast. Niet alleen zijn de recepten om van te smullen, ook is het boek erg mooi vormgegeven. Het uitgangspunt voor dit kookboek zijn mediterrane klassiekers en exotische gerechten en alle gerechten hebben één ding gemeen: je zet ze in een handomdraai op tafel.

Andy Harris Tasty Days
Het boek is ingedeeld in de volgende 4 hoofdstukken:

Vis & schaaldieren
“Flans een ceviche in een handomdraai in elkaar, laat de inktvis de risotto zwart kleuren of geniet van een in boter gebraden tongschar. Klassiekers en moderne creaties uit de voorraadkast van de zee.”

Vegetarisch & salades
“Eet meer groen! Het is nog nooit zo gemakkelijk – en lekker – geweest om deze verstandige raad op te volgen als met deze recepten. Ze brengen gegarandeerd de meest roofzuchtige vleeseter ten val.”

Vlees
“Ga mee op wereldreis met stops in Europa, Afrika, USA, de Caraïben, Argentinië, Vietnam… De hele wereld houdt van vlees – hier wordt de liefde dubbel en dwars beantwoord en zonder onnodige inspanning.”

Desserts
“De zoete ‘afronding’ van een evenwichtige maaltijd is voor velen van ons eerder het hoogtepunt. Blader verder en zie waarom. Eind goed…”

Elk hoofdstuk is weer onderverdeeld in 3 tabbladen van 10, 20 en 40 minuten. Zo kan je eenvoudig bekijken hoeveel tijd je hebt (of wil maken) om een maaltijd op tafel te gaan zetten. Handig dus ook als je minder tijd hebt om in de keuken te staan, maar wel een smakelijke en inspirerende maaltijd op tafel wil zetten.
Andy Harris Tasty Days
Andy Harris stond aan de wieg van de beste culinaire tijdschriften ter wereld zoals Vogue Entertaining and Travel, Gourmet Traveller, Williams-Sonoma Taste en Jamie Magazine. Hij reist de hele wereld rond voor zijn werk en dat proef je zeker terug in de recepten. Al zijn de meeste recepten ontstaan door de rondzwervingen tussen de schappen van zijn buurtwinkel op zoek naar iets dat snel klaar zou zijn. De meeste ingrediënten zijn dan ook gemakkelijk verkrijgbaar en dat vind ik een groot pluspunt.

Door de ringband blijft het kookboek open liggen tijdens het koken, de ingrediëntenlijsten en recepten zijn eenvoudig en stapsgewijs uitgeschreven en de foto’s (gemaakt door Jamie Olivers vaste fotograaf David Loftus) nodigen uit om èlk recept eens te gaan uitproberen. Tasty Days van Andy Harris is een boek van Kosmos Uitgevers, ISBN 9789021550619, kost €24,95 en is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

De komende tijd zal ik uit elk hoofdstuk een gerecht klaarmaken en dit met jullie delen: ik kan niet wachten om aan de slag te gaan! Sta jij graag in de keuken voor een uitgebreide maaltijd of ben je meer van de snelle gerechten?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 14 december 2012 at 07:59

  Ik vind het zo leuk als mensen goed kunnen koken, ben er zelf niet zo heel erg goed in. Ik maak zelf meestal vrij snelle gerechten. Deze kerst wordt het weer een uitdaging, dat is bij ons thuis, dus moet ik een hapjesbuffet in elkaar toveren. We zullen zien. ;) Ben benieuwd naar de gerechten die je gaat maken.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 december 2012 at 10:22

   Lekker veel rondstruinen op internet om inspiratie op te doen en wellicht vind je ook nog her en der filmpjes met food-how-to’s. Komt vast helemaal goed met kerst, succes!

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 13 december 2012 at 21:33

  Wat een mooi boek. Ik ben heel benieuwd naar wat gerechtjes.

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 13 december 2012 at 15:22

  Ik ben meer van de snelle maaltijden. Leuk dat je van elk hoofdstuk één gaat doen.
  Ik ben benieuwd.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Ike
  Reply Ike 13 december 2012 at 14:16

  Zo te zien staan er heelijke gerechten in het mooie kookboek! Yummie…… ;-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.