Fashion

Plussize christmas outfits… ASOS Curve!

7 december 2012


Omdat je nu nog alle tijd hebt om een outfit voor kerst bij elkaar te shoppen, dacht ik dat het misschien wel leuk is om wat ideeën aan te dragen met outfits die je vrouwelijke rondingen mooi laten uitkomen. Vandaag een artikel vol met de leukste en meerst kerstige kleding uit de ASOS Curve collectie, de grote maten collectie van ASOS waarbij je terecht kan t/m de Nederlandse maat 54. Kijk mee naar de items die ik uitkoos en enkele tips om ze om te toveren tot een top-outfit voor de feestdagen.

Ik vind het zelf altijd heel erg mooi om met kerst nou net wat meer klassieker gekleed te gaan, de ‘less-is-more-look’. Combineer een jurkje (eigenlijk elk jurkje wat je maar leuk vindt) met een mooie zwarte panty of legging, een paar stoere boots om het net wat jonger te maken, ballerina’s of pumps (maar net wat je eigen stijl is en waar je het beste op kan lopen) en je bent al klaar met de basis.

Voor dit artikel heb ik gekozen voor allemaal items met een mouw(tje). Zo hoef je niet met vestjes te werken om eventueel minder aantrekkelijke bovenarmen te bedekken, krijg je het minder snel te warm èn zie je er de hele dag door net wat meer stylish verantwoord uit.

Combineer een leuk blouseje of een mooie top met een klassieke zwarte nette broek en/of een jurkje (in kokermodel of een uitlopender en ‘jonger’ model zoals hierboven). Misschien heb je het al in de gaten, maar als jij een goede basisset van:

– een zwarte pantalon
– een zwart rokje
– een zwarte legging en/of panty
– zwarte pumps, boots en/of ballerina’s

in de kast hebt liggen/hangen dan hoef je voor een feestelijke gelegenheid als kerst eigenlijk alleen maar te gaan shoppen voor een nieuw jurkje of een nieuwe top/blouse. Dat scheelt je ook nog eens veel geld, maar het is dan wel mooi als je voor die zwarte basis-items kiest voor wat meer kwaliteit.
Bij ASOS kan je trouwens ook voor de rest van je outfit of mooie basics terecht. Of je nu op zoek bent naar een mooie tas, paar oorbellen, een statement necklace of het perfecte paar schoenen voor bij een outfit: neem eens een kijkje in het uitgebreide assortiment en ik weet zeker dat je kan slagen. Ze hebben veel verschillende merken in veel verschillende prijsklasses en dat maakt het één van mijn lievelings webwinkels in het buitenland.

Bang dat je outfit te saai en zwart wordt? Kies dan voor een frisse kleur clutch, sieraden of nagels/lipstick. Als je helemaal in het zwart bent vind ik het juist heel classy en totaal niet ‘donker’ staan als je kiest voor bijvoorbeeld een fuchsiaroze lipstick en/of nagellak. Zo maak je ook heel gemakkelijk een outfit ‘jong’.
De ASOS Curve collectie is heel uiteenlopend en wisselt enorm snel qua nieuwe collecties, het is dan ook zeker aan te raden om regelmatig een kijkje te nemen. De prijs varieert van €6,95 voor een topje tot aan €166,68 voor het duurste jurkje uit de collectie. De kleding is verkrijgbaar t/m NL kledingmaat 54, je kan er betalen via PayPal, creditcard of iDeal en je hebt je bestelling lekker vlot in huis. Voor meer leuke (plus size) webwinkeltips kan je een kijkje nemen tussen het webwinkeloverzicht.

Wat vind jij van de feestitems uit dit artikel? Heb jij al enig idee wat je met de kerstdagen aan gaat trekken?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Jolien Laenen
  Reply Jolien Laenen 9 december 2012 at 15:17

  Hoe zijn de maten? Vallen ze zoals andere kledingmaten?
  Als het jurkje niet goed is, kun je dan gemakkelijk terugsturen?

  Ik heb daar nog nooit iets besteld…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 december 2012 at 09:24

   Uit mijn eigen ervaring vallen de kledingstukken aansluitend, hou je liever van iets losvallendere kleding dan zou ik een maatje groter bestellen. Terugsturen/ruilen ging bij mij tot nu toe erg vlot en alles werd netjes afgehandeld daarbij.

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 8 december 2012 at 09:40

  Er zitten zeker leuke tussen, nummer 1 en 2 vind ik bijv. erg leuk. Zelf heb ik inderdaad een zwarte broek, legging, en panty, en dat combineer ik dan met een jurkje of tuniek. Dit jaar een zwart kanten jurkje met een bruin jasje.

 • Avatar van jana
  Reply jana 7 december 2012 at 20:26

  Er zit zeker mooie kledij tussen :D x

 • Avatar van Debbie
  Reply Debbie 7 december 2012 at 18:29

  Dat zwarte met die verticale witte strepen vind ik erg leuk!

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 7 december 2012 at 16:14

  Het allerlaatste jurkje vind ik nog het leukste. Maar idd wat overal al wordt geschreven wat jammer dat het model skinny oogt. Wel erg leuke jurkjes allemaal.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 7 december 2012 at 10:11

  Kan jij mij vertellen met welke maat de kleinste curve maat overeenkomt? Want volgens de website is dat EU 48. Maar de modellen zien er niet uit alsof ze maat eu48 hebben. Help!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 december 2012 at 10:18

   Ik heb zelf het idee dat er voor de modellen op de website inderdaad ingenomen wordt of met kleinere maten gewerkt wordt voor de Curve collectie. Alles wat ik heb van deze lijn is zoals mijn maat zo goed als overal is, redelijk ’true to size’ dus :)

   • Avatar van Manon
    Reply Manon 7 december 2012 at 10:20

    Hmm jammer, want de ”maten” die de modellen aanhebben zouden wel kunnen passen met mn maat 42/44. 48 gaat dan echt te groot zijn, Moet ik toch de reguliere lijn aanhouden! Thanks!

 • Avatar van MySuperSweetLife
  Reply MySuperSweetLife 7 december 2012 at 09:44

  Wauw wat een prachtige jurkjes. Ik heb mijn kerstjurkjes al maar ik heb de neiging om nog meer te gaan kopen nu ik dit zo zie!
  Liefs

 • Avatar van Hassankhan
  Reply Hassankhan 7 december 2012 at 07:28

  Dress nr 3 en de lace dress zijn schitterend! Ik zou zelf nooit iets aandoen met een 3-kwarts mouw. De jurk op foto 3 is helemaal mijn stijl! ;-) Omdat ik niet tegen de kou kan. Maar kant is hip.

 • Avatar van Lin
  Reply Lin 7 december 2012 at 00:42

  Ik vind het eerste jurkje geweldig! Het (even tellen…) zesde vind ik ook wel wat hebben :)
  Ik heb nog geen idee wat ik aan ga trekken… iets dat al in de kast hangt waarschijnlijk!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.