Persoonlijk Reizen & vrije tijd

Reisverslag | Stedentrip Praag #1

5 december 2012


In de laatste persoonlijke update vertelde ik jullie al over mijn persreis naar Praag en als je mij volgt via Twitter en/of Instagram dan heb je niet kunnen missen dat het van 1 t/m 3 december zover was want ik heb jullie met verschillende tweets en foto’s op de hoogte gehouden van mijn belevenissen. Vandaag het eerste deel hiervan en het leek mij het leukst om een verslag per dag te maken met daarbij wat extra informatie en tips voor een citytrip naar Praag. Kijk mee voor meer informatie, het dagprogramma en foto’s.

We hadden deze zaterdag op Schiphol afgesproken om 08.15u zodat we met de gehele groep journalisten en bloggers Lindsey (dailylin.nl), Marie-Christien (happymoms.nl) en Mara (damespraatjes.nl), Anna (annadeleeuw.com) als fotografe en Roos (influencedbystyle.com) van het persbureau lekker op tijd konden vertrekken. Je vliegt in 1,5 uur naar Praag en je bent dan ook direct in een compleet andere wereld. Het was mijn 1e vlucht en alles verliep helemaal soepeltjes, de zenuwen waren voor niks geweest :)

We werden met een busje naar NH Hotel Prague gebracht, wat onze thuisbasis zou zijn voor dit weekendje weg, en kregen elk een afzonderlijke kamer toegewezen. We werden met een kabelbaantje naar het 2e gebouw gebracht waar onze kamers zich bevonden, een leuk detail omdat je zo al een mooi uitzicht over de stad kreeg. De kamer was voorzien van alle gemakken; vers fruit bij aankomst, een riant en comfortabel bed, een bad en douche, fijne relaxstoel, televisie met o.a. HBO zenders, minibar, kluisje, een tafel om aan te kunnen werken en gratis draadloos internet. Vanuit de kamer had ik een prachtig uitzicht over de stad en werd direct mijn ontdekkingshonger aangewakkerd.


Met een kort taxiritje naar de stad was het tijd om te gaan lunchen in Grand Café Oriënt, in een prachtig gebouw waar veel geïnspireerd was op het kubisme, en ik koos voor een frisse salade met zalm en een homemade ice-tea. Na een rondleiding van zo’n 3 uur met de Nederlandstalige gids door het historische gedeelte van de stad waarbij we veel highlights en hotspots van Praag konden bewonderen (zoals het Oudestadsplein, de gouden straatjes, de burcht, het astronomisch uurwerk en de Karelsbrug) eindigden we op het Wenceslausplein om het ‘aansteken’ van de kerstboom mee te maken. Dit is een hele happening in Praag waar veel mensen op af komen. Wil je het hele gebeuren kunnen zien dan raad ik je aan om op tijd een plekje te gaan zoeken (met een hot wine, hot chocolate of hot apple juice in je handen om lekker warm te blijven natuurlijk!).

Het restaurant wat er voor deze avond op de planning stond is een typisch Tsjechisch restaurant, genaamd Zlaty Klas, waar je zo goed als geen toeristen zag en je kon genieten van de sfeer van de stad en de mensen die er leven. Er stonden veel traditionele gerechten op de kaart, maar ik koos voor een heerlijke steak die goed smaakte na zo’n eerste, indrukwekkende dag. Na een korte wandeling waren we terug in ons hotel waar sommigen van ons nog een heerlijke cocktail dronken om de dag af te sluiten en was het tijd om naar bed te gaan.

Praag is de hoofdstad van Tsjechië, telt zo’n 1,2 miljoen inwoners, is 496km2 groot en wordt beschouwd als één van de mooiste steden van Europa. Het historische centrum van de Gouden Stad (zoals Praag wordt genoemd) staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, er zijn gebouwen uit verschillende stijlen (barok, gotisch, brutalistisch en jugendstil) te vinden en de stad draagt door o.a. de honderden kerken die deze stad telt ook wel de naam ‘de stad van de honderd torens’. Een beetje een onderschatting, want het zijn er inmiddels meer dan 550!! Bekijk ook zeker de website van Czech Tourism voor meer informatie en de website van TravelBird voor een goede aanbieding voor een stedentrip.

Ik vond de eerste dag direct heel indrukwekkend en was aan het eind van de dag zelfs een beetje emotioneel. Niet alleen door de pracht van de stad met de mooie geaccessoireerde gebouwen, de romantiek wat het geheel uitstraalt en de ge-wel-di-ge groep waarmee we er waren, maar ook dat ik een trip als deze mee mag maken voor mijn site, mijn werk. Dat had ik nooit kunnen dromen en het voelt nog steeds een beetje onwerkelijk en ik ben er heel erg dankbaar voor.

Ik hoop dat jullie dit eerste verslag leuk vonden om te lezen. Tot morgen, voor deel 2!

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 6 december 2012 at 21:01

  We zaten in Kemer, zeker qua natuur een mooie omgeving vonden wij, alhoewel ik voor echt mooie natuur toch eerder ergens anders naar toe zou gaan, zoals bijv. Noorwegen. Turkije vinden we vooral leuk om een weekje te ontspannen in een resort, en een paar excursies doen. Bodrum vonden wij ook erg leuk.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 december 2012 at 10:21

   Noorwegen staat hier ook nog op de reisplanning om eens aan te gaan doen, lijkt me prachtig! Maar zo een weekje in de zon om puur te ontspannen lijkt me ook heerlijk ^^

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 6 december 2012 at 07:56

  Wat een leuk verslag, benieuwd naar het volgende deel. In Praag ben ik nog niet geweest, maar wil ik graag nog een keer naartoe. Mooie foto’s ook! Ik ben net terug gekomen van een lekker weekje Turkije, daar was ikecht even naar toe. ;) Hierna waarschijnlijk wel weer een stedentripje, bedankt voor de tips.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 december 2012 at 11:57

   Een weekje zon ben ik ook wel aan toe eigenlijk, wie weet begin komend jaar eens even een vakantie boeken. Waar in Turkije zat je? Is het goed bevallen? :)

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 5 december 2012 at 21:34

  WAUW ziet het er mooi uit! eerlijk gezegd nooit eerder in me opgekomen om naar Praag te gaan, maar lijkt me super mooi om daar eens romantisch te zitten voor een paar dagen. Morgen snel deel 2 lezen voordat je komt thee leuten en dan mag het je er ook nog even live over babbelen :D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 december 2012 at 12:14

   Ik heb er zin in!! Tot strakjes :)

 • Avatar van Anotherfashionlover
  Reply Anotherfashionlover 5 december 2012 at 21:27

  Mooi verslagje! Ik zag al wat voorbij komen op Instagram, echt leuk! Ben er ook al 2 keer geweest en vind het echt een geweldige stad :)

  xx Marjolein

 • Avatar van LindaB
  Reply LindaB 5 december 2012 at 20:35

  Leuk verslag en prachtige foto’s! Ben zelf enkele jaren geleden geweest, zo mooi! Wil weer terug en dat gevoel wordt alleen maar sterker door jouw foto’s

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 december 2012 at 12:15

   Ik merk dat de stad echt een magische aantrekkingskracht heeft, ik snap het nu helemaal en wil zeker nog eens terug samen met mijn man :)

 • Avatar van Lisanneleeft
  Reply Lisanneleeft 5 december 2012 at 20:35

  Ohhh echt, ik ben verliefd op Praag. Ik was het al, maar door al die blogs die ik erover lees nog meer :D

  Echt ontzettend tof dat je dit hebt mogen meemaken (dat heb je ook verdiend, vind ik :)), super dat je er zo van hebt genoten :)

 • Avatar van jana
  Reply jana 5 december 2012 at 19:48

  Leuk verslag, prachtige foto’s :D

 • Avatar van MySuperSweetLife
  Reply MySuperSweetLife 5 december 2012 at 18:42

  Mooie verslag, ik hier ook ooit nog eens naartoe!
  Liefs

 • Avatar van Esmée
  Reply Esmée 5 december 2012 at 17:54

  Het zier er echt geweldig uit! Ik wil er ook een eens een keer naar toe! Mijn ouders zijn er ook geweest en hun vonden het ook schitterend :-)
  Liefs

 • Avatar van Francisca
  Reply Francisca 5 december 2012 at 17:31

  Heel wat jaartjes terug op studiereis geweest naar Praag. Zeer indrukwekkend. Ik wil zeker nog eens terug! Mooi verslag, leuke foto’s! :D

 • Avatar van Lin
  Reply Lin 5 december 2012 at 17:28

  Zeker een heel mooi verslag! Mooie foto’s heb je gemaakt ook, heel erg tof <3

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 december 2012 at 12:18

   Ik kon elk reisverslag wel volstoppen met tig foto’s, maar dat leest niet lekker dus moest een keuze maken. Blij te horen dat de foto’s geslaagd zijn :))

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 5 december 2012 at 17:25

  Trouwens, als je het leuk vindt: hier nog een boekentip die in Praag afspeelt. Het boek heet HHHH en is geschreven door een mooie Fransman, Laurent Binet. Het boek kreeg een prijs in Frankrijk (Prix Goncourt) en ook in NL werd het een bestseller. Het is een waargebeurd verhaal over twee dappere mannen; een Tjech en een Slowaak, die Himmler vermoorden. Het is echt bloedstollend spannend. Misschien een kerstcadeau voor jezelf?

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 5 december 2012 at 17:19

  Hey! Wat een ontzettend leuk verslag. Fijn joh, dat je zo’n mooie reis hebt gemaakt. Ik snap het helemaal van je emoties, het is ook een overweldigende stad. Ik beleef mijn eigen reis naar Praag weer helemaal opnieuw! Ik zou er zo weer naar toe willen. Vooral de laatste foto vind ik prachtig. Ben je ook bij de Praagse burcht geweest? De St Vituskathedraal staat daar in volle glorie. Er is meer dan 1000 jaar aan gewerkt… Mooi toch dat wij dit nu allemaal kunnen bewonderen?

 • Avatar van Xaviera
  Reply Xaviera 5 december 2012 at 16:08

  Wat een prachtige stad, heel gaaf je dit voor je werk mag doen! Ik kan me voorstellen dat je daar een beetje emotioneel van werd. Ik kijk uit naar deel twee van je verslag! :)

 • Avatar van Simone Lenselink
  Reply Simone Lenselink 5 december 2012 at 15:40

  Praag, daar wil ik ook wel eens heen. Lijkt me een hele mooie oude stad met veel geschiedenis. Ik denk dat het wel fotogeniek is.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 december 2012 at 17:07

   Het is zeker heel erg fotogeniek, je blijft maar ‘plaatjes schieten’ als je er met een camera rondloopt ♥

 • Avatar van Priscilla
  Reply Priscilla 5 december 2012 at 15:24

  Ik was vorig jaar in Praag en ben ook een beetje verliefd geworden op die stad. Ik kijk uit naar deel 2!

 • Avatar van Laura Louise - Fablouise
  Reply Laura Louise - Fablouise 5 december 2012 at 15:11

  Wauw, wat ontzettend leuk en wat is het een prachtige stad!

 • Avatar van Dhini
  Reply Dhini 5 december 2012 at 14:55

  wat superleuk zeg! Graag wil ik ooit naar Praag toe

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 5 december 2012 at 14:43

  Leuk om te lezen Dees!

 • Avatar van Marije
  Reply Marije 5 december 2012 at 14:42

  Wat heerlijk om te lezen! Praag is zóóó leuk! Ik zou er zó weer naartoe gaan. Wat ik ook fijn vind is dat het helemaal niet ver vliegen is.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 december 2012 at 17:08

   Nee precies, in ongeveer 1,5 uur ben je er al. Zooo gek eigenlijk als je er bij na denkt! In die tijd kom ik met het OV hier ook van mijn huis naar Amsterdam LOL

   • Avatar van Marije
    Reply Marije 5 december 2012 at 17:13

    Hahaha inderdaad! Ik ben zelfs sneller in Praag dan dat ik bij mijn ouders ben. Zeker gezien het feit dat ik 20 minuten rijden van Schiphol af woon. Bizar ;-)

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 5 december 2012 at 17:15

     Wow! Dat is wel een heel erg gek besef inderdaad :P

 • Avatar van Lin
  Reply Lin 5 december 2012 at 14:25

  Yay, wat ontzettend leuk om jouw verslag te lezen. Kijk uit naar deel 2!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.