Persoonlijk Reizen & vrije tijd

Reisverslag | Stedentrip Praag #1

5 december 2012

stedentrippraag9 - Reisverslag | Stedentrip Praag #1
In de laatste persoonlijke update vertelde ik jullie al over mijn persreis naar Praag en als je mij volgt via Twitter en/of Instagram dan heb je niet kunnen missen dat het van 1 t/m 3 december zover was want ik heb jullie met verschillende tweets en foto’s op de hoogte gehouden van mijn belevenissen. Vandaag het eerste deel hiervan en het leek mij het leukst om een verslag per dag te maken met daarbij wat extra informatie en tips voor een citytrip naar Praag. Kijk mee voor meer informatie, het dagprogramma en foto’s.

We hadden deze zaterdag op Schiphol afgesproken om 08.15u zodat we met de gehele groep journalisten en bloggers Lindsey (dailylin.nl), Marie-Christien (happymoms.nl) en Mara (damespraatjes.nl), Anna (annadeleeuw.com) als fotografe en Roos (influencedbystyle.com) van het persbureau lekker op tijd konden vertrekken. Je vliegt in 1,5 uur naar Praag en je bent dan ook direct in een compleet andere wereld. Het was mijn 1e vlucht en alles verliep helemaal soepeltjes, de zenuwen waren voor niks geweest :)

We werden met een busje naar NH Hotel Prague gebracht, wat onze thuisbasis zou zijn voor dit weekendje weg, en kregen elk een afzonderlijke kamer toegewezen. We werden met een kabelbaantje naar het 2e gebouw gebracht waar onze kamers zich bevonden, een leuk detail omdat je zo al een mooi uitzicht over de stad kreeg. De kamer was voorzien van alle gemakken; vers fruit bij aankomst, een riant en comfortabel bed, een bad en douche, fijne relaxstoel, televisie met o.a. HBO zenders, minibar, kluisje, een tafel om aan te kunnen werken en gratis draadloos internet. Vanuit de kamer had ik een prachtig uitzicht over de stad en werd direct mijn ontdekkingshonger aangewakkerd.

praag1dag133 - Reisverslag | Stedentrip Praag #1

stedentrippraag2 - Reisverslag | Stedentrip Praag #1

stedentrippraag3 - Reisverslag | Stedentrip Praag #1

stedentrippraag6 - Reisverslag | Stedentrip Praag #1

stedentrippraag5 - Reisverslag | Stedentrip Praag #1
Met een kort taxiritje naar de stad was het tijd om te gaan lunchen in Grand Café Oriënt, in een prachtig gebouw waar veel geïnspireerd was op het kubisme, en ik koos voor een frisse salade met zalm en een homemade ice-tea. Na een rondleiding van zo’n 3 uur met de Nederlandstalige gids door het historische gedeelte van de stad waarbij we veel highlights en hotspots van Praag konden bewonderen (zoals het Oudestadsplein, de gouden straatjes, de burcht, het astronomisch uurwerk en de Karelsbrug) eindigden we op het Wenceslausplein om het ‘aansteken’ van de kerstboom mee te maken. Dit is een hele happening in Praag waar veel mensen op af komen. Wil je het hele gebeuren kunnen zien dan raad ik je aan om op tijd een plekje te gaan zoeken (met een hot wine, hot chocolate of hot apple juice in je handen om lekker warm te blijven natuurlijk!).

stedentrippraag4 - Reisverslag | Stedentrip Praag #1

stedentrippraag7 - Reisverslag | Stedentrip Praag #1

stedentrippraag8 - Reisverslag | Stedentrip Praag #1

Het restaurant wat er voor deze avond op de planning stond is een typisch Tsjechisch restaurant, genaamd Zlaty Klas, waar je zo goed als geen toeristen zag en je kon genieten van de sfeer van de stad en de mensen die er leven. Er stonden veel traditionele gerechten op de kaart, maar ik koos voor een heerlijke steak die goed smaakte na zo’n eerste, indrukwekkende dag. Na een korte wandeling waren we terug in ons hotel waar sommigen van ons nog een heerlijke cocktail dronken om de dag af te sluiten en was het tijd om naar bed te gaan.

Praag is de hoofdstad van Tsjechië, telt zo’n 1,2 miljoen inwoners, is 496km2 groot en wordt beschouwd als één van de mooiste steden van Europa. Het historische centrum van de Gouden Stad (zoals Praag wordt genoemd) staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, er zijn gebouwen uit verschillende stijlen (barok, gotisch, brutalistisch en jugendstil) te vinden en de stad draagt door o.a. de honderden kerken die deze stad telt ook wel de naam ‘de stad van de honderd torens’. Een beetje een onderschatting, want het zijn er inmiddels meer dan 550!! Bekijk ook zeker de website van Czech Tourism voor meer informatie en de website van TravelBird voor een goede aanbieding voor een stedentrip.

praag1dag24 - Reisverslag | Stedentrip Praag #1

Ik vond de eerste dag direct heel indrukwekkend en was aan het eind van de dag zelfs een beetje emotioneel. Niet alleen door de pracht van de stad met de mooie geaccessoireerde gebouwen, de romantiek wat het geheel uitstraalt en de ge-wel-di-ge groep waarmee we er waren, maar ook dat ik een trip als deze mee mag maken voor mijn site, mijn werk. Dat had ik nooit kunnen dromen en het voelt nog steeds een beetje onwerkelijk en ik ben er heel erg dankbaar voor.

Ik hoop dat jullie dit eerste verslag leuk vonden om te lezen. Tot morgen, voor deel 2!

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 6 december 2012 at 21:01

  We zaten in Kemer, zeker qua natuur een mooie omgeving vonden wij, alhoewel ik voor echt mooie natuur toch eerder ergens anders naar toe zou gaan, zoals bijv. Noorwegen. Turkije vinden we vooral leuk om een weekje te ontspannen in een resort, en een paar excursies doen. Bodrum vonden wij ook erg leuk.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 december 2012 at 10:21

   Noorwegen staat hier ook nog op de reisplanning om eens aan te gaan doen, lijkt me prachtig! Maar zo een weekje in de zon om puur te ontspannen lijkt me ook heerlijk ^^

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Persoonlijk, Reizen & vrije tijd
letsgetpersonal18 3 - Let's get personal! #18 | Vakantie, in de Grazia & gezelligheid
Let’s get personal! #18 | Vakantie, in de Grazia & gezelligheid

Het is weer tijd voor een persoonlijke update met wat fotootjes om te laten zien waar ik de laatste tijd...

Close