Persoonlijk Reizen & vrije tijd

Reisverslag | Stedentrip Praag #2

6 december 2012


Gisteren hebben jullie het reisverslag van de 1e dag in Praag kunnen lezen, vandaag is de tweede dag aan de beurt. Een dag die begon met een heerlijk uitgebreid ontbijt in het NH Hotel waarna de gehele groep met goede moed de volle planning tegemoet kon. Ook deze dag begon met een rondleiding door Praag, maar nu was het langs moderne designwinkeltjes en galerieën. De gids voor dit weekend was echt een innemende man die we, als ik zo vrij mag zijn om voor de hele groep te spreken, allemaal een beetje in ons hart gesloten hebben. Hij vertelde met zoveel passie en pretoogjes over ‘zijn stad’ met allemaal leuke weetjes en tips…

Na de stadswandeling was het tijd voor een lunch bij restaurant & lounge Dynamo, waar ik koos voor een vegetarisch gerechtje van allemaal verschillende gegrilde groentes met een knoflookbroodje. Op de foto (met dank aan Roos!) zie je van links naar rechts Mara (damespraatjes.nl), Marie-Christien (happymoms.nl), Lindsey (dailylin.nl), ikzelf en Roos (influencedbystyle.com) van het persbureau. Anna (annadeleeuw.com) was deze dag in haar eentje op pad om zo lekker de tijd te kunnen nemen om de mooiste foto’s te kunnen maken van de stad, ze was deze keer mee voor een aankomende reportage in Margriet.


“First a thousand wooden skewers were shot. In the meantime a thousand arrows flew through the air. And then a thousand things somewhere and somehow… Everything had and has some order. And then?”

Na een korte wandeling langs de rivier Vltava kwamen we, in het verlengde van de Karelsbrug, uit bij de hotspot voor ‘Contemporary Art’ AMoYA (Artbanka Museum of Young Art) waar we vervolgens een bezoek aan hebben gebracht. Dit is een museum van zo’n 4.000m2 verdeeld over 3 gebouwen waar verschillende jonge kunstenaars hun werk kunnen tentoonstellen. Het is gevestigd in een oud (prachtig!) pand waar vanaf de binnenkomst al een bijzonder sfeertje hangt. De kunst is heel wisselend, maar de meeste dingen hebben wel een beetje een weird en freaky randje. Ik laat de foto’s voor zich spreken (en dan heb ik de meest ‘gekke’ kunstwerken er nog uit gelaten)..

Nadat we gezellig met de groep een warm drankje hebben gedronken op een buitenterras (slim & knus met al die fleecekleedjes en terrasverwarmers) liepen we door naar restaurant Kotleta aan het plein van Malá Strana waar we die avond zouden dineren. In het restaurant hing een gezellige sfeer en ik koos voor de in parmazaanse kaas gepaneerde zalmmoot. Na wat drankjes en een café latte was het tijd om naar de Sint-Nicolaaskerk te gaan voor een kerstconcert. Dit werd gegeven in de pure vorm van een paar blaasinstrumenten afwisselend met orgelmuziek. Prachtig om tussen de mooie klanken door alvast de indrukken van de stedentrip naar Praag te verwerken.

Iedereen koos er deze avond voor om lekker op tijd naar de hotelkamer te gaan. Na een warm bad ben ik het grote bed ingedoken, heb ik wat gewerkt en ben ik met een leuke film op één van de HBO zenders in slaap gevallen. Wat een heerlijke dag was het weer!

Bekijk de website van Czech Tourism voor meer informatie en de website van TravelBird voor een goede aanbieding voor een stedentrip. Travelbird is een website met een aanbod dat is gebaseerd op persoonlijke ervaringen met elke dag scherpe nieuwe acties en werkt als een intermedair tussen de consument en de reisaanbieder. Elke avond om 00.00 uur worden er nieuwe aanbiedingen online gezet en tegen een heel scherpe prijs kan je deze inboeken tot de deal voorbij is of het arrangement is uitverkocht.

Morgen ga ik in het 3e verslag meer vertellen over shoppen in Praag, vertel ik nog enkele tips voor een tripje naar deze mooie stad en laat ik mijn aankoopjes zien.

Ben jij al eens in Praag geweest? Is het een stad die jou aanspreekt om eens te gaan bekijken?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 6 december 2012 at 23:24

  Ziet er super gezellig uit! Ik vond het ook een prachtige stad afgelopen zomer

 • Avatar van Dhini
  Reply Dhini 6 december 2012 at 22:24

  super mooie foto`s. Geweldig om daar te zijn

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 december 2012 at 10:19

   Het was ook zeker een trip om nooit meer te vergeten :))

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 6 december 2012 at 21:09

  Erg leuk verslag weer, ik krijg steeds meer zin om naar Praag te gaan. Nog niet geweest dus, maar zie nu dat het nog afwisselender is dan dat ik verwacht had.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 december 2012 at 10:20

   Het is inderdaad een heel afwisselende stad, ik denk dat oud en jong zich er goed kunnen vermaken. Of je nu van een historische stadswandeling houdt of van hippe eettentjes en shoppen: het is er allemaal!

 • Avatar van jana
  Reply jana 6 december 2012 at 19:54

  Ooh weer leuke foto’s , wel eng dat museum :p x

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 december 2012 at 10:23

   Haha! Ja er hing echt een bepaald creepy sfeertje ook, wel leuk om gezien/meegemaakt te hebben.

 • Avatar van LinvanT
  Reply LinvanT 6 december 2012 at 19:01

  Ik krijg helemaal heimwee van je reisverslag. Al die foto’s van Staromesky Namesti.
  Ik heb er een aantal dingetjes van mucha gekocht en heb er een mucha museum bezocht.
  Wil er graag weer eens heen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 december 2012 at 10:25

   Dat ga ik de volgende keer ook zeker bekijken, mooie stijl zeg! (Even Gegoogled ;))

 • Avatar van Xaviera
  Reply Xaviera 6 december 2012 at 18:39

  Mooi verslag weer om te lezen! De kunst ziet er heel apart uit haha.

 • Avatar van Ike
  Reply Ike 6 december 2012 at 16:08

  Wat een prachtige foto’s! Zo leuk! Ik ben er nooit geweest! Moet er toch eens snel heen! ;-)

 • Avatar van Lin
  Reply Lin 6 december 2012 at 14:42

  Die dude in die bak! Freaky!
  Gave foto’s weer! Ik zou zo een tripje naar Praag maken als ik dit zo zie <3

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 6 december 2012 at 14:35

  Ik ben nog nooit in Praag geweest (in fact, nog nooit buiten NL of BE ergens geweest) maar Praag lijkt me een mooie stad!

 • Avatar van Marije
  Reply Marije 6 december 2012 at 14:15

  Wat een mooi verslag weer! Ik heb toen ik in Praag was ook gegeten bij Dynamo. Leuk tentje met lekker eten! De volgende keer dat ik in Praag ben ga ik ook naar een klassiek concert, daar staat de stad om bekend en eigenlijk is het best slecht dat we dat toen niet hebben gedaan.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.