Persoonlijk Reizen & vrije tijd

Reisverslag | Stedentrip Praag #3

7 december 2012


Vandaag alweer het laatste artikel over de geweldige stedentrip naar Praag die ik beleefde afgelopen weekend van 1 t/m 3 december. Deze laatste dag was compleet vrij om door onszelf in te delen en ik koos ervoor om nog wat door de stad te gaan wandelen (nog even goed de sfeer en de pracht op te snuiven) en te kijken of er ook nog een beetje goed te shoppen valt in deze wereldstad. Roos (influencedbystyle.com) had dezelfde plannen en we besloten tijdens het heerlijke hotelontbijt om er dan ook samen op uit te gaan trekken deze maandag.

Of je in Praag goed kan shoppen? JA! Daar is geen twijfel over mogelijk! Niet alleen heb je er verschillende winkelstraten met bekende en minder bekende winkelketens (H&M, ZARA, Reserved, Newyorker, Vero Moda en bijvoorbeeld ook Topshop), ook is er Palladium: een shoppingmall met meer dan 200 winkels! Menig beautyliefhebber kan hier goed terecht met winkels als Sephora (waar ze o.a. ook NARS verkopen), Douglas (waar ze o.a. ook Armani make-up verkopen), L’Occitane, The Body Shop, een afzonderlijke Clinique en afzonderlijke Estée Lauder winkel, een beautyhoek in de Topshop, Yves Rocher en nog veel meer – en van meerdere ketens, meerdere vestigingen verspreid door de stad -. Ook kan je er als je goed kijkt voor een prikkie terecht voor een manicure, pedicure of massage. Heerlijk!


Heb je wat meer te besteden en wil je helemaal los gaan dan is er ook nog eens de Parijs Straat met boetiekjes en winkels van o.a. Tiffany & Co, Louis Vuitton, Jimmy Choo, Dior en Hermès. De etalagefoto van de (eetbare!) items is van de Bottega Veneta winkel. Loved it!

Na een gezellige ochtend hebben we gelunched en gekletst bij UNO met een salade en vertrokken we weer via een andere route door de stad om nog wat te wandelen, rond te snuffelen en langzamerhand uit te kijken naar een taxi om terug te gaan naar het hotel en de rest van het reisgezelschap op te wachten. Hier hebben we vervolgens samen nog wat gedronken in de bar en werden we met een taxibusje naar het vliegveld gebracht. De persreis naar Praag was helaas ten einde, maar is een trip geweest welke ik niet snel zal vergeten! ♥


Natuurlijk kon ik het niet laten om ook wat kleine aankoopjes te doen; zo kocht ik bij Topshop een paar oorbellen en een oogschaduwpalette (binnenkort in een artikel met review en kerstlook), bij Kubista 2 kubistische hangers voor in de kerstboom als ‘souvenirtje’ en om de Tsjechische Kronen op te maken kocht ik op het vliegveld een L’Oréal Color Riche Serum lipstick in de kleur S106 Freshly Rosy. Door het serumgedeelte voedt deze lipstick de lippen direct, perfect voor de winter.

Tsjechië is een enorm betaalbaar land en in Praag ben je vanaf Schiphol in slechts 1,5 uur vliegen. Praag is wel iets prijziger dan de rest van het land, uit eigen ervaring na 2 eerdere vakanties, maar het is alsnog heel erg betaalbaar. Het is een prachtige stad met een Parijs gevoel en een sfeer alsof de tijd er stil gestaan heeft, terwijl het wel van alle moderne gemakken voorzien is qua hippe eettentjes, op veel plekken gratis wifi, moderne winkels etc.

Nogmaals wil ik CzechTourism en TravelBird bedanken voor de mogelijkheid om deze persreis mee te hebben mogen maken. Ook wil ik het gehele reisgezelschap bedanken: Roos (influencedbystyle.com) van het persbureau, Lindsey (dailylin.nl), Mara (damespraatjes.nl), Marie-Christien (happymoms.nl – nog bedankt voor deze leuke groepsfoto! -) en Anna (annadeleeuw.com). Zonder jullie was deze ervaring niet hetzelfde geweest!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om ‘mee op reis te gaan’ met mij. Naar welke stad zou jij nog eens graag op vakantie gaan?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van LindaB
  Reply LindaB 13 december 2012 at 22:39

  Na al je reisverslagen over Praag gelezen te hebben om nogmaals in de herhaling te vallen, ik wil terug!!!! Nu nog een slachtoffer zoeken :)

 • Avatar van Marije
  Reply Marije 8 december 2012 at 09:37

  Ziet er weer hartstikke leuk uit! Heerlijk beautyshoppen daar hè? Die oorbellen die je hebt gekocht vind ik echt heel erg mooi!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 december 2012 at 09:27

   Jaaa het is echt heerlijk beautyshoppen daar, sowieso veel leuke winkeltjes!

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 8 december 2012 at 09:35

  Ook ik heb genoten van je verslagen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 december 2012 at 09:27

   Wat enorm leuk om te horen, dankjewel!

 • Avatar van Miss Sentinelli
  Reply Miss Sentinelli 7 december 2012 at 23:19

  Leuk reisverslag! Echt tof dat je daar bent geweest. Ik zou ook nog wel een keer naar Praag willen gaan :)

 • Avatar van Annelien
  Reply Annelien 7 december 2012 at 20:43

  Super leuke verslagjes! Tsjechie en Slowakije zijn allebei ontzettend mooie landen die ook nog is enorm voorlopen qua wifi. Ik was zelf in Bratislava een paar maanden geleden en zelfs de stadsbankjes (!!!) zijn daar wifi hotspots.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 december 2012 at 09:29

   Het viel mij dus ook op dat je daar overal wel een wifi hotspot hebt, dat heb ik in andere Europese steden wel anders gemerkt tot nu toe helaas..

 • Avatar van jana
  Reply jana 7 december 2012 at 20:25

  Mooie aankopen & mooie foto’s :D x

 • Avatar van Xaviera
  Reply Xaviera 7 december 2012 at 19:14

  Heel leuk om al je reisverslagen van Praag te lezen! Leuke dingen heb je gekocht :)

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 7 december 2012 at 15:46

  Leuke dingen he je gekocht! En vond de verslagen heel leuk om te lezen :).

 • Avatar van Nathalie -worldly treasury-
  Reply Nathalie -worldly treasury- 7 december 2012 at 15:31

  Genoten van je verslagen. Wat een heerlijke perstrip joh! Zelf zo’n 6 jaar geleden voor het laatst in Praag geweest. Heb wel zin gekregen om weer te gaan nu!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 december 2012 at 09:32

   Ik zie mijzelf komend voorjaar ook nog wel terug gaan met Paul, ben echt onder de indruk van deze stad.

 • Avatar van Lin
  Reply Lin 7 december 2012 at 14:44

  Superleuk, de drie reisverslagen! Top dat je het zo naar je zin hebt gehad, dat is goed om te horen :)

 • Avatar van Lisette
  Reply Lisette 7 december 2012 at 14:12

  Leuuuuk! :-) Praag staat ook nog op mijn lijstje. Maar goed, de halve wereld staat daar, haha.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.