Media

Boektip! | Blog inc.

15 januari 2013

joy deangdeelert cho blog inc1 - Boektip! | Blog inc.
Joy Deangdeelert Cho, bekend van haar blog OhJoy.blogs.com heeft een handig boek geschreven voor bloggers die graag meer uit hun site willen halen: Blog inc. Ik hoorde via via van dit boek dat eind vorig jaar uit kwam en ik bestelde deze online bij Bol.com. Het boek kwam de volgende dag binnen en ik ben direct begonnen met lezen. Ik pakte er pen en papier bij om tips uit op te schrijven om mee aan de slag te gaan en voor ik het wist was het uren later en was het boek uit. Als iemand die van haar website haar fulltime bedrijf heeft kunnen maken lees ik altijd graag over onderwerpen die hiermee te maken hebben en ik weet zeker dat dit boek voor veel lezers interessant zal zijn.

joy deangdeelert cho blog inc3 - Boektip! | Blog inc.
Het boek neemt je in 7 hoofdstukken mee langs alles wat interessant is voor een gepassioneerd blogger, of je er nu wel of niet je werk van wil maken. De onderwerpen die zoal aan bod komen zijn:

– waarom bloggen?
– de persoonlijkheid van je blog
– authentiek zijn
– waarom unieke content zo belangrijk is
– regelmatig updaten met nieuwe artikelen
– actief zijn online
– contact met andere bloggers
– social media
– geld verdienen met je blog met advertorials, sponsorships, bannering, affiliate en meer
– tips voor het beheren van de comments
– statistieken leren lezen en begrijpen
– SEO
– fulltime gaan met je blog/site
– blogger’s block (en hoe hier uit te komen)
– omgaan met copycats en negatieve comments
– hoe de balans tussen bloggen en privéleven te houden…

En dit zijn slechts enkele onderwerpen die ik hier uitlicht. Zoals je ziet komt er echt veel voorbij in het boek en dat allemaal in begrijpelijke taal, niks langdradig maar lekker to-the-point zodat je er direct mee aan de slag kunt.
joy deangdeelert cho blog inc4 - Boektip! | Blog inc.
Naast de verschillende onderwerpen die ik hierboven aanhaalde komen er ook tips van blogexperts voorbij, interviews met bloggers en ook komen er enkele bedrijven aan het woord die over hun samenwerking met blogs vertellen. Heel erg interessant en leuk om te lezen in ieder geval.

Als jij een blog, website of online magazine hebt en je wil er verder mee komen dan kan ik je zeker aanraden om dit boek te lezen. Het is volledig Engelstalig, maar de schrijfstijl is gemakkelijk te volgen. Blog inc. van Joy Deangdeelert Cho (ISBN 9781452107202) is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com voor €15,99 en telt 184 pagina’s.

Edit: op dit moment is het boek bij Bol.com nog enkel als e-book te bestellen, wellicht is Amazon.com een optie voor een fysiek exemplaar.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 17 januari 2013 at 09:24

  Lijkt me een erg interessant boek! Op dit moment is ‘ie weer te koop bij Bol.com als fysiek boek…. ik zal zeker eens kijken of ik deze ga kopen, want kan nog ontzettend veel leren op het gebied van bloggen :)

 • Avatar van Armande
  Reply Armande 16 januari 2013 at 23:40

  Klinkt als een heel nuttig boek. Ook goed voor de mensen die denken dat een beetje leuk bloggen vanzelf gaat. Je moet er echt wel voor werken!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 januari 2013 at 08:50

   Daar heb je helemaal gelijk in! Als je echt serieus met je blog/website bezig bent en er van wil leven dan moet er zeker gewerkt worden :))

 • Avatar van Esther - Mango Sorbetto
  Reply Esther - Mango Sorbetto 16 januari 2013 at 10:25

  Goede tip, dank je!

 • Avatar van Moniek
  Reply Moniek 16 januari 2013 at 00:46

  Klinkt best interessant!

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 16 januari 2013 at 00:02

  Oh dit lijkt me echt een handig boek. Na 2,5j bloggen zit ik toch nog met een aantal vragen zo af en toe.

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Media
Weekoverzicht week 2

Elke week vind je hier een handig weekoverzicht met daarin alle artikelen die de week ervoor online zijn verschenen. Zo...

Sluiten