Media

CD tip! | Janne Schra

28 januari 2013

Janne Schra
Janne Schra, misschien beter bekend als de zangeres van de Nederlandse band Room Eleven die in 2006 doorbrak. De band tourde door Europa, Japan, Canada en Zuid-Afrika en stond op verschillende grote jazzfestivals. Een droom die uitkwam, maar voor Janne was het vooral een heel erg heftige achtbaan. Onder de naam Schradinova bracht ze in 2010 haar album India Lima Oscar Victor Echo You uit, een wilde versie van de muziek die ze in Room Eleven maakte en waar ze de subtiliteit van haar zang niet altijd in kwijt kon.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=zGcXB2GlAZ0?rel=0]

Soms duurt het gewoon even om jezelf te worden en door te hebben wat je echt wilt. Voor Janne Schra kwam in begin 2011 een ommekeer en was ze klaar om te zeggen: ‘dit ben ik’. Na enkele gevoelige en ingetogen  covers wist ze het zeker: haar stem moest weer de ruimte krijgen en ze wilde zichzelf weer gaan begeleiden op gitaar en piano. “Langzaamaan jezelf worden op een podium, klein durven zijn en zonder masker”, aldus Janne.

Haar selftitled album Janne Schra bevat 14 kwetsbare, met melancholie omlijste optimistische nummers. Perfect voor een luie zondag of een warme lente-avond in de tuin en een momentje voor jezelf. Janne Schra, EAN 0602537211968, is verkrijgbaar voor €19,99 bij o.a. Bol.com.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 29 januari 2013 at 10:31

  Ik vind haar stem heerlijk en ben heel groot fan geweest – en dat ben ik stiekem nog steeds – van Room Eleven. Hun cd’s zitten standaard in mijn cd-speler en ik heb ze meerdere keren live bewonderd. Helaas, vind ik Janne Schra in real life echt geen leuke dame, brrrr ze is arrogant.

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 29 januari 2013 at 09:03

  Ik kende de naam, maar welke muziek erbij hoorde wist ik niet. Klinkt goed, en zeker met die clip verlang ik weer naar lekker warm weer. :-)

 • Avatar van Lin
  Reply Lin 28 januari 2013 at 18:08

  Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord… Ik ga eens wat meer opzoeken op youtube!

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 28 januari 2013 at 17:15

  Heerlijke nummers.
  Liefs, xxx

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 28 januari 2013 at 14:44

  oh nice :D ik heb lange tijd room eleven geluisterd :3

 • Avatar van Sofie
  Reply Sofie 28 januari 2013 at 14:29

  Mooie muziek maakt ze!

 • Avatar van Ike
  Reply Ike 28 januari 2013 at 14:03

  Ik kom met deze prachtige muziek al helemaal in de voorjaars stemming……;-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.