Beauty

Dior crème abricot

17 januari 2013

Dior crème abricot
Toen ik een paar weken geleden naar mijn nagelriemen keek en huiverde bij de aanblik van velletjes en droogheid was het tijd om eens wat anders in te gaan zetten qua nagelriemverzorging dan de Lemony Flutter van Lush. Deze staat hoog aangeschreven en is een grote favoriet van velen, maar mijn potje was half leeg en rook toch echt niet meer goed helaas (dat potje is gewoon way to big als je kijkt naar hoe weinig product je maar nodig hebt).

Tijd voor iets nieuws! Na wat rondgesnuffeld te hebben op internet kwam ik de Crème Abricot van Dior tegen waar ik mooie reviews over las. Ik ging naar Douglas en kocht dit prachtige doosje. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en een review.
Dior crème abricot
Het eerste wat opvalt is het klassieke kartonnen doosje waaruit een mooi, rond doosje tevoorschijn komt wat is vormgegeven als een klein sieradendoosje. Met een – wat lijkt op een – parelketting randje en het Christian Dior CD logo in het midden. Je kan dit product bij luxe warenhuizen en parfumerieën vinden bij de manicureproducten van de luxe merken en het is via o.a. de webwinkel van Douglas ook online te bestellen.

Dit product bestaat al sinds 1963 en is sindsdien niet aangepast qua ingrediënten, het is bij velen geliefd en heeft hierdoor een zogenaamde cultstatus gekregen. Er zijn zelfs mensen die het als multi-tasker gebruiken voor de lippen en droge plekjes zoals ellebogen etc.
Dior crème abricot
Het product wordt omschreven als een ‘buitengewoon doeltreffende crème die de groei van de nagels bevordert en hun weerstand verbetert’. Ik denk dat dit product de naam heeft gekregen door de kleur, het zachte zalmroze van zomerzoete abrikoosjes! De geur is echter eerder rozen-achtig te noemen. Als ik verder naar de ingrediënten kijk dan zie ik niks bijzonders (en niks verwijst naar abrikozenolie, -extract of iets dergelijks) en zijn dit voornamelijk vettende en hydraterende bestanddelen en dat vettende kan je ook direct ervaren zodra je het product gebruikt. Het voelt namelijk lekker sticky, perfect om zo de hele nacht in te kunnen laten trekken.
Dior crème abricot
Ondanks dat de ingrediënten niet heel bijzonder zijn en het product zo plakkerig is merk ik toch dat het heel veel goeds doet voor mijn nagelriemen èn nagels. Je hebt maar een klein beetje (!) nodig om alle nagelriemen en nagels in te smeren en door de lichaamswarmte wordt het iets dunner en kan je het makkelijker verdelen. Direct na de 1e keer gebruik werd ik ’s ochtends wakker met zachte nagelriemen en leken de velletjes al een stuk minder.

Nu, na enige tijd gebruik, zien niet alleen mijn nagelriemen er voor het eerst sinds heel lange tijd weer toonbaar uit, ook voelen mijn nagels veel sterker aan en groeien ze harder dan ooit. Ook op droge plekjes zoals de ellebogen voelt dit product heel prettig aan. Wat mij betreft dus zeker een musthave! Gelukkig verzacht het de prijs voor mijzelf ook wat door te weten dat ik een heel lange tijd vooruit kan met dit potje.

Dior Crème Abricot fortifying cream for nails bevat 10ml product, kost €21,60 en is verkrijgbaar bij luxe parfumerieën en warenhuizen.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Anouk
  Reply Anouk 5 februari 2013 at 13:13

  Deze heb ik al een paar keer zien voorbijkomen op verschillende blogs. Stiekem denk ik dat deze zelfs fijner is dan die van Lush. Het is ook gewoon zo’n mooi product, de verpakking, de kleur. Ja, ik ben over de lijn. Deze wordt mijn volgende nagelcrème. :)

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 25 januari 2013 at 20:59

  Wat klinkt dit goed zeg! En wat fijn dat je zichtbaar verschil ziet ook. Dit zou zeker iets voor mij zijn!

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 18 januari 2013 at 00:25

  jammer dat hij plakkerig is maar ben er zeker wel benieuwd naar omdat de verpakking niet zo groot is al lemoney flutter

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 januari 2013 at 09:57

   Dat is voor mij ook een voordeel inderdaad :)

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 17 januari 2013 at 22:45

  Deze gaat direct op mijn wish-list. Prachtig potje, mooie kleur en als ie dan ook nog eens goed werkt… dat wordt rennen naar de winkel..
  Leuk dat een voorganger schreef dat ze haar 12e potje al gekocht heeft. Dat zegt heel wat. En ook dat het sinds 1963 al wordt gemaakt. Kijk, zulke informatie kan ik echt niet weerstaan. :-)

 • Avatar van Esther - Mango Sorbetto
  Reply Esther - Mango Sorbetto 17 januari 2013 at 22:45

  Fijn product! Ik vind dit potje er zo leuk uit zien! Ze hebben ook een lippenbalsem in zo’n potje.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 januari 2013 at 09:58

   Oh, echt? Dan ben ik nu gelijk heel nieuwsgierig naar die lippenbalsem haha!

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 17 januari 2013 at 21:53

  Ik vind de prijs eigenlijk reuze meevallen. Ik had verwacht dat het duurder zou zijn!

 • Avatar van Nena
  Reply Nena 17 januari 2013 at 21:18

  Lijkt mij ook een erg fijn product! Eigenlijk valt het qua prijs nog wel mee vind ik. Ik gebruik nu eigenlijk altijd de lemony flutter voor mijn nagels en vind die ook erg goed. X

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 17 januari 2013 at 20:35

  Hmm vind hem wel wat prijzig, maar als hij echt werkt vind ik het ’t ook wel waard!

 • Avatar van ValleyDoll
  Reply ValleyDoll 17 januari 2013 at 18:01

  Klinkt héérlijk ! Lemony Flutter doet het precies niet meer voor mij.

 • Avatar van Brenda Andriese
  Reply Brenda Andriese 17 januari 2013 at 17:24

  Ik heb gisteren misschien wel mijn 12e potje gehaald. Kan absoluut niet zonder. Heb tussendoor vele andere merken geprobeerd. Maar niets, maar dan ook he-le-maal niets kan hieraan tippen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 januari 2013 at 10:02

   Wow! Dan moet je er wel heel erg tevreden over zijn. Doe je nog iets met de bewaarde potjes? (Ik zou er moeite mee hebben die schattige potjes weg te gooien haha.)

   • Avatar van Brenda Andriese
    Reply Brenda Andriese 19 januari 2013 at 00:55

    Ik gooi ze eerlijk gezegd weg. Ik heb een van mijn eerste lege potjes in de vaatwasser gezet, maar het spul is zo sticky dat het gewoon niet schoon werd. Maar prachtig zijn ze. Ik ben ook eigenlijk best wel benieuwd naar Creme de Rose. Ik zag onlangs dat een van de Pixiwoo-zusjes het bij een vrouw gebruikte en dat zag er behoorlijk mooi en naturel uit.

    Dior stelt me eigenlijk nauwelijks teleur. Gewoon een mooi merk, al heb ik de huidverzorging nog nooit geprobeerd, wel zo goed als alle make-up en dus dit wonderschone potje ;-)

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 21 januari 2013 at 10:19

     Ik ben zelf ook heel benieuwd geworden naar de Crème de Rose na enkele reviews erover gelezen te hebben.. Het is ook zeker een mooi merk ♥

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 17 januari 2013 at 16:44

  Lijkt me echt een super product! nog nooit geprobeerd maar ben toch wel heel niewsgierig nu :D

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 17 januari 2013 at 16:06

  Hij lijkt me erg fijn, maar is toch wel erg prijzig.

 • Avatar van Les is more
  Reply Les is more 17 januari 2013 at 14:54

  Deze is zo fijn. Blijft me altijd bij naar mijn bijbaantje @ bijenkorf cosmetica.
  xoxo

 • Avatar van Moniek
  Reply Moniek 17 januari 2013 at 14:54

  Klinkt goed, misschien toch maar eens gaan kijken!

 • Avatar van Sofie
  Reply Sofie 17 januari 2013 at 14:50

  Mooie crème, lijkt me erg fijn!

 • Avatar van Ike
  Reply Ike 17 januari 2013 at 14:13

  Super….. wonder product! Zuinig in gebruik…..;-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.