Beauty

How To | Serums voor het gezicht

6 januari 2013

serum voor het gezicht - How To | Serums voor het gezicht
Ik ben zelf een enorme fan van serums en ik gebruik deze dan ook dagelijks in mijn huidverzorgingsroutine. Maar, wat is een serum eigenlijk precies en wat doet het voor de huid? Vandaag probeer ik dit zo volledig mogelijk uit te leggen en geef ik gelijk ook enkele producttips.

In een serum zitten vaak dezelfde soort ingrediënten als in een dag- en of nachtcrème maar dan in een veel hogere concentratie. Daarom zijn serums vaak aan de prijzige kant, maar door de dunnere textuur heb je er wel maar weinig van nodig om je complete gezicht (plus hals en decolleté) mee in te smeren. Je kan een serum gebruiken in een kuurvorm na de zomer en/of winter om je huid weer tot rust te brengen en er op haar mooist uit te laten zien na alle invloeden van buitenaf zoals het weer. Ik gebruik zelf elke dag een serum om mijn huid het hele jaar door een handje te helpen en wissel per seizoen (of maar net waar mijn huid meer behoefte aan heeft) de serums af met elkaar.

Door de hoge concentratie aan werkzame stoffen merk je vaak al heel erg snel een positief resultaat en krijg je huid direct een echte oppepper. Je gebruikt een serum nadat je je gezicht hebt gereinigd en voordat je je dag- en of nachtverzorging aanbrengt. Breng een kleine hoeveelheid met zachte bewegingen aan op de huid en geef het serum even de tijd om in te trekken voordat je je crème aanbrengt zodat de werkzame bestanddelen optimaal hun werk kunnen doen.

Er zijn veel verschillende soorten serums verkrijgbaar, met elk hun eigen samenstelling en doel. Zo zijn er serums om rimpels te verminderen, je huid een boost te geven of extra te hydrateren, hebben sommigen een kalmerend of een liftend effect en helpen anderen weer om pigmentvlekjes, grove poriën of roodheid te verminderen.

Op de foto zie je de volgende serums:

Rituals Awareness hydrating face serum (hydratatie)
Make-up Studio hydra balance(voedend)
Yves Rocher sérum végétal3 (met ‘plumping’ effect)
Kiehl’s clearly corrective dark spot solution (tegen pigmentvlekjes)
Sans Soucis kissed by a rose (anti age)
Kruidvat age performance (anti age)
Nivea Q10 gel serum (tegen rimpels)
ErmerginC vitamin C serum (als ultieme boost voor de huid)
Biodermal anti age (tegen rimpels)
Dr. Organic rose otto (anti age en voedend)
The Body Shop drops of youth (anti age)
Vichy idéalia pro (corrigerend)
Kiehl’s powerful-strenght line-reducing concentrate (tegen rimpels en lijntjes en als boost)
MAC moisture infusion (hydratatie).

Binnenkort zal ik in een artikel mijn persoonlijke top 5 serums voor de huid laten zien. Gebruik jij een serum voor je gezicht? Merk je verschil? Of ben je nu juist benieuwd geworden naar het gebruik van een serum?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 15 januari 2013 at 17:29

  Ik heb zelf geen serum, maar bij de behandeling bij de schoonheidssalon is er wel eentje gebruikt (ik weet niet meer welke), en mijn gezicht heeft daarna echt nog en week lang zalig zacht aangevoeld ♥

 • Avatar van Lieke
  Reply Lieke 14 januari 2013 at 16:19

  Ik heb eigenlijk nog nooit een gezichtsserum gebruikt! Ik gebruik nu gewoon dagcreme.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 januari 2013 at 08:50

   Even voor de verduidelijking: het is ook geen vervanging van een dag/nachtcrème maar een toevoeging die je eronder aanbrengt :)

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty
macapreschicwinterpursuit1 - MAC Après Chic | Mineralize eyeshadow Winter Pursuit
MAC Après Chic | Mineralize eyeshadow Winter Pursuit

Vanaf vandaag is de nieuwste limited edition collectie van MAC verkrijgbaar waarmee je gemakkelijk een warme winterlook kan creëeren. Uit...

Sluiten