Huis & interieur

Inspiratie | Turquoise als accentkleur in je huis

17 januari 2013

home-deco-turquoise19
Als er naast Curvacious een grote passie van me is, dan is het wel interieurdecoratie/interieurstyling. Ik ben er heel erg graag mee bezig en krijg ook regelmatig de vraag van anderen of ik tips kan geven voor hun huis wat betreft opruimen/organiseren, decoreren, indelen etc. Ik heb er jaren geleden zelfs serieus aan gedacht om hier mijn beroep van te maken.

Een kleur die ik in een interieur heel erg mooi vind is turquoise en dan ook echt alle varianten hierin, van heel zacht celadon tot aan de felle tinten. Deze tinten brengen direct frisheid in huis en geven een bepaald soort ‘rust’. Of je het nu in vele verschillende tinten met elkaar combineert, of als accent in een accessoire terug laat komen. Kijk mee voor een boel inspiratiefoto’s met deze kleur èn neem een kijkje in ons huis hoe wij deze kleur erin terug laten komen.
home-deco-turquoise18 home-deco-turquoise17 home-deco-turquoise16 home-deco-turquoise15 home-deco-turquoise14 home-deco-turquoise13 home-deco-turquoise12 home-deco-turquoise11 home-deco-turquoise10 home-deco-turquoise9 home-deco-turquoise8 home-deco-turquoise7 home-deco-turquoise6 home-deco-turquoise5 home-deco-turquoise4 home-deco-turquoise3 home-deco-turquoise2 home-deco-turquoise1
Ahhh wat vind ik het toch mooi! ♥ Ik krijg er ook direct heel erg veel zin van om nog meer in deze kleur te gaan aanschaffen en dan ook meer te variëren met de diepere en donkerdere kleuren, want wij hebben het op dit moment toch meer gericht op de zachte variant in ons huis. Deze kleur is vooral mooi om te combineren met natuurtinten omdat het elkaar versterkt. Kijk mee hoe wij in ons huis turquoise als kleur terug laten komen in accentwandjes, decoraties en accessoires…
home-deco-turquoise20 home-deco-turquoise27 home-deco-turquoise26 home-deco-turquoise25 home-deco-turquoise24 home-deco-turquoise23 home-deco-turquoise22 home-deco-turquoise21
Turquoise is aan de ene kant een heel mediterraanse kleur, maar het heeft ook wat spiritueels vind ik maar het staat vooral bekend als een kleur die voor rust, tevredenheid, geluk, symphatie en bescherming staat. Zorg dat er een eenheid komt in je huis door een accentkleur als deze op meerdere plekken terug te laten komen.

Welke accentkleur zie je vooral terug in jouw interieur? Ik ben nu natuurlijk ook heel nieuwsgierig naar wat jij van turquoise in je interieur vind :)

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mary-ann
  Reply Mary-ann 19 januari 2013 at 19:58

  Wauw dit is prachtig <3

 • Avatar van Esther - Mango Sorbetto
  Reply Esther - Mango Sorbetto 17 januari 2013 at 23:13

  Mooie plaatjes! Mijn ideale huis heeft vooral veel wit maar misschien zou ik dan wel turquoise in accessoires willen.. ik vind het een heerlijke kleur!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 januari 2013 at 09:57

   Veel wit in een interieur vind ik ook prachtig trouwens, lekker fris, clean en helder!

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 17 januari 2013 at 22:40

  Van dit artikel word ik echt heel blij. Oh, de kleur turquoise vind ik zo mooi! Alle plaatjes zijn schitterend. De kleur van je wand is prachtig; zacht en rustig. Lees je de Vt wonen en de Ariadne at home weleens? Daar staan erg mooie binnenkijkers in, ik haal er altijd heel veel inspiratie uit.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 januari 2013 at 09:58

   Jaaa, die lees ik zeker wel eens. Heerlijk om doorheen te bladeren en inspiratie uit op te doen!

 • Avatar van Sharon
  Reply Sharon 17 januari 2013 at 19:11

  Oh wat een heerlijke foto’s zeg! ik vind turquoise ook een prachtige kleur :)

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 17 januari 2013 at 17:33

  Ik hou ook erg van turquoise. Een wand in die kleur in combi met wat leuke accesoires vind ik super leuk. Mooie inspiratie foto’s.

 • Avatar van Les is more
  Reply Les is more 17 januari 2013 at 12:53

  Mijn lievelingskleur! Die eerste foto is geweldig.
  xoxo

 • Avatar van Stell
  Reply Stell 17 januari 2013 at 12:50

  Dat grote kussen (of zo iets) dat gebruikt wordt als tafeltje vind ik echt super super leuk!Wat een mooie inspiratiefoto’s!

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 17 januari 2013 at 12:22

  Wat heb je een leuk huis, vind de kleur op je muur geweldig, ik heb nu 1 lange muur paars en de schouw ook, maar mijn vriend zijn woonkamer is kleiner en ik wil graag kleur op de muur.. dus ga deze kleur zeker onthouden

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 17 januari 2013 at 11:48

  Vind dit soort foto’s echt super leuk om naar te kijken

 • Avatar van Xaviera
  Reply Xaviera 17 januari 2013 at 11:45

  Wat een prachtige kleur is het toch! Ik heb wat kaarsen in die kleur, maar verder eigenlijk niets… Daar moet verandering in komen haha! Bedankt voor de inspiratie :)

 • Avatar van Lisanneleeft
  Reply Lisanneleeft 17 januari 2013 at 10:34

  Vind ik echt super mooi! Vooral die vrolijke stoelen :) En heel licht lijkt hij me ook mooi op de muur :)

 • Avatar van Make Up For Women
  Reply Make Up For Women 17 januari 2013 at 09:59

  Niet zo’n evidente kleur, maar na het zien van deze foto’s ben ik helemaal overtuigd, ziet er prachtig uit! xoxo

 • Avatar van stacey
  Reply stacey 17 januari 2013 at 09:25

  Ik heb turquoise al een tijdje in mijn hoofd zitten – wij gaan binnen kort verbouwing en ik denk dat ik turquoise kies als accent kleur :)

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 17 januari 2013 at 09:06

  Prachtig, misschien dat ik die kleur ook wel achter mijn bed wil hebben. Rustgevend vind ik zelf. Wat een goed idee!

 • Avatar van Ike
  Reply Ike 17 januari 2013 at 07:54

  Schitterend! Dat zou ik ook graag willen! Wat een prachtige meubels! ;-)

 • Avatar van wllm kalb
  Reply wllm kalb 17 januari 2013 at 07:50

  Mooi, maar ik wordt er een beetje zeeziek van.

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 17 januari 2013 at 07:46

  Mooie inrichting heb je zeg! Ik vind dat bed met die lampjes en hout als hemelbed echt te grappig. Wilde vroeger altijd heel erg graag een echt hemelbed. Wie weet in mijn eerste koopwoning.. duurt nog even, maar ik heb geduld =)

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 17 januari 2013 at 07:46

  Ik vind dit ook een hele mooie kleur. Bij ons in huis zijn het mediterrane tinten. Hout, terracotta achtig en wat zachtgeel.

 • Avatar van Sofie
  Reply Sofie 17 januari 2013 at 06:52

  Oh wauw, mooi! Ik zou deze kleur zeker in mijn toekomstige huis willen :)

 • Avatar van steffie
  Reply steffie 17 januari 2013 at 06:32

  heel mooi! Ik neem deze mee als inspiratie ^^

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 17 januari 2013 at 00:36

  Super mooi! Ik zou er zelf niet snel opkomen om turquoise als accentkleur te gebruiken maar nu ik dit zo zie ben ik toch wel enthousiast! Haha

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.