Beauty

Mijn top 5 | Serums

14 januari 2013

Mijn top 5 | Serums
Vorige week legde ik in een artikel uit wat een serum nu precies is en wat het voor je huid kan doen. In dit artikel vertelde ik ook dat ik mijn persoonlijke top 5 serums eraan zat te komen en vandaag is het zover. Let wel dat dit de favorieten van dit moment zijn en dat deze top 5 per winter/zomerseizoen wisselt omdat mijn huid dan andere behoeftes heeft. Op dit moment zijn de bovenstaande serums van Vichy, Kiehl’s, MAC en emerginC mijn favorieten. Kijk mee voor meer informatie over deze producten.
Mijn top 5 | Serums
Kiehl’s Powerful-Strenght Line-Reducing Concentrate 50ml, €55,00
In dit product zit een hoge concentratie van 10,5% pure vitamine C en zorgt voor een stralende teint, een fijnere huidstructuur en verminderd fijne lijntjes en rimpels. Daarnaast zit er o.a. glycerine in wat verzachtend en hydraterend werkt en vocht absorbeert uit de lucht en er zitten siliconen in waardoor het direct een zijdezacht gevoel achterlaat op de huid.
Mijn top 5 | Serums
Vichy Idéalia Pro deep corrector 30ml, €29,95
Dit product pakt pigmentvlekken, zonbeschadiging en roodheid aan, hydrateert, werkt ontstekingsremmend en o.a. de antioxidanten erin zorgen voor een stralende en egalere huid. Dit serum kan voor alle huidtypes gebruikt worden, trekt snel in, zorgt voor een comfortabel gevoel en de subtiele parelmoerglans zorgt voor een natuurlijke glow.
Mijn top 5 | Serums
MAC Moisture Infusion Sérum hydratant 50ml, €35,00
Dit product bevat o.a. glycerine, hyaluronzuur, extracten van algen, gist, tangerineschil, aloë, gerst, Japanse duizendknoop wortel, komkommer, druiven, rozemarijn, Selaginelle Tamariscina, hop, pauwenstaart en muru muru, zonnebloem seedcake, kokosnootolie, granaatappelsap en caffeïne. Een lange lijst aan ingrediënten die er om bekend staan de huid te verzachten, van vocht te voorzien, te beschermen tegen vrije radicalen en een boost te geven.
Mijn top 5 | Serums
Kiehl’s Clearly Corrective Dark Spot Solution 30ml, €45,00
Dit product zorgt voor een egalere en heldere huid en vermindert donkere vlekjes, hyperpigmentatie en verkleuringen. Er zit een concentraat van geactiveerde vitamine C in in een combinatie met o.a. extracten van witte berk en pioen. Geactiveerde vitamine C breekt bestaande melanineclusters af en voorkomt de vorming van nieuwe melanineclusters. Extract van witte berk staat bekend om zijn herstellend vermogen voor de vochthuishouding van de huid en om voedingsstoffen naar de diepere huidlagen te brengen. Extract van pioenroos is een antioxidant wat beschermt tegen vrije radicalen, de productie van melanine vertraagt en zorgt voor een heldere teint.
Mijn top 5 | Serums
emerginC Vitamin C Serum 15ml, €76,30
Dit product bevat maar liefst 12% pure vitamine C (in de vorm van sodium ascorbyl fosfaat, magnesium ascorbyl fosfaat en ascorbyl palmitaat) en werkt als een krachtig antioxidant, stimuleert de aanmaak van elastine en collageen, beschermt tegen vrije radicalen, heeft een positief effect op acné, littekens, rosacea en pigmentvlekken, vermindert roodheid en versnelt het genezingsproces. De vitamine C bolletjes zitten in een aanvullende combinatie van o.a. ginseng, glycolzuur, Vitamine E en F en een brightening complex.

Ik ben benieuwd welk serum jou het meest aanspreekt en wat jouw persoonlijke favoriet is die je aan kan raden eens te proberen?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Skinnovators/emerginC
  Reply Skinnovators/emerginC 15 januari 2013 at 13:59

  Beste Gerda,

  Ik kan helaas alleen voor het emerginC vitamin C serum spreken, maar deze bevat 3 soorten vitamine C; waarvan 2 wateroplosbare en 1 in vet oplosbare variant namelijk ascorbyl palmitaat, ook wel vitamine C Ester genoemd. Ascorbyl palmitaat is een type vitamine C die niet alleen wateroplosbaar, maar ook vetoplosbaar is doordat er een vetstof aan is toegevoegd (palmitaat).

  Daardoor heeft het een veel grotere en effectievere werking, de vetstof werkt als een transportmiddel om de vitamine C dieper te brengen. Net zoals liposomen aan cremes worden toegevoegd om de werkstoffen dieper in de huid te brengen. Wateroplosbare werkstoffen dringen niet door de huidcelwand heen, vetoplosbare werkstoffen wel.

  Omdat deze vorm van vitamine C tot in de huidcel weet door te dringen, is het emerginC vitamine C serum zowel binnen als buiten de huidcellen werkzaam. Voor meer informatie klik hier: http://www.skinnovators.com/winkel/serums/vitamin+c+serum

  Hopelijk verheldert dit de boel een beetje!

  Vriendelijke groet,
  Caroline
  SKINNOVATORS

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 januari 2013 at 14:07

   Dankjewel voor je uitgebreide reactie, top!

  • Avatar van Gerda
   Reply Gerda 15 januari 2013 at 19:21

   Wow, dit vind ik echt heel leuk om te lezen. Het verheldert het zeker! Heel veel dank voor de info. Nu snap ik ook waarom het aan de prijzige kant is, er komt zo te horen een heel scheikundig proces bij kijken. Ascorbyl palmitaat, die ga ik onthouden!

 • Avatar van Esther - Mango Sorbetto
  Reply Esther - Mango Sorbetto 15 januari 2013 at 12:47

  Ik heb ze geen van allen ooit gebruikt maar die van Vichy lijkt me erg fijn!

 • Avatar van ValleyDoll
  Reply ValleyDoll 14 januari 2013 at 22:22

  Ze klinken alle vijf erg fijn !

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 14 januari 2013 at 21:45

  Mooi artikel! De eerste van Kiehl’s lijkt me heerlijk. Handig met zo’n pompflacon, ook niet onbelangrijk. Maar Vit. C is een niet in vet-oplosbare vitamine, dus hoe lang kan je huid dit dragen? Dat vraag ik me wel af. Het kost ook wat voor zo’n klein flesje. Maar hoe dan ook, deze lijkt me het fijnst en wil ik zeker een keer uit gaan proberen. Hoop dat ik binnenkort de loterij win, hahah.

 • Avatar van Liesbeth (candyandtreats)
  Reply Liesbeth (candyandtreats) 14 januari 2013 at 19:31

  Ik ben naar allemaal best benieuwd, maar die Dark Spot correction van Kiehl’s het meest :-)
  Ik heb eigenlijk weinig last van donkere vlekjes, integendeel, merk de laatste tijd enkele ‘witte’ vlekjes op tegen de haarlijn :-S

  <3

 • Avatar van danique
  Reply danique 14 januari 2013 at 17:15

  jammer dat het allemaal zo duur is anders wou ik best een gokje wagen,mijn huid kan best een opkikker gebruiken !
  zijn er niet budget variaanten ( nivea,dove ofiets dergelijks ) die ook goed zijn ?
  xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 januari 2013 at 08:49

   Hi Danique, een serum is over het algemeen door de hoge concentratie werkzame bestanddelen altijd wat duurder maar je zou er natuurlijk altijd eentje kunnen proberen. Kruidvat heeft ook van het eigen merk waar ik geen verkeerde verhalen over gehoord heb :)

   • Avatar van danique
    Reply danique 19 januari 2013 at 21:41

    ah oke,dan zal ik eens naar die kijken !
    bedankt voor de tip (:

 • Avatar van Inclassable
  Reply Inclassable 14 januari 2013 at 16:34

  Yay op dit artikel zat ik te wachten :D EmerginC Vitamin C Serum lijkt me echt heel fijn voor mijn huid dus die ga ik zeker weten proberen!

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 14 januari 2013 at 08:32

  Ik heb eens een tester van het eerste concentrate van Kiehls gehad, was fijn spul!

 • Avatar van Sofie
  Reply Sofie 14 januari 2013 at 06:55

  Ik gebruik eigenlijk geen serum, maar die van MAC lijkt me erg fijn.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.