Fashion

Plussize | Grote maten sportkleding

25 januari 2013

grote maten sportkleding
Het nieuwe jaar is nog maar enkele weken begonnen en de meeste mensen zitten (nog) lekker in een flow met hun goede voornemens. Veel goede voornemens hebben te maken met gezonder worden, meer bewegen, sporten en het daarbijkomende gevolg: gewicht verliezen of op gewicht blijven en sterker worden. Uit onderzoek is gebleken dat 8 van de 10 mensen het jaar in gaan met goede voornemens en op een duidelijke 1e plek staat hierbij afvallen/meer sporten. Als je een grote(re) maat hebt is het alleen nog helemaal niet zo makkelijk om aan sportkleding te komen, helemaal niet als je ook nog eens leuke sportkleding zoekt wat bovendien ook nog eens comfortabel draagt. In dit artikel wil ik enkele webwinkels met jullie delen waar je terecht kan voor sportkleding in grote maten.

Mijn toppers als het gaat om Nederlandse webwinkels waar je plussize sportkleding kan shoppen zijn:

Otto.nl
– Wehkamp.nl
– Neckermann.nl
Pixie.nl
UnlimitedSportswear.nl 
UllaPopken.nl.

Je kan bij de meeste van bovenstaande webwinkels terecht t/m maat 52/54 maar er zitten er ook tussen waar er nog voldoende keuze is t/m maat 60/8XL. Beauty-Vol heb ik aan bovenstaand rijtje toegevoegd omdat je hier terecht kan voor zwemkleding (leuke swimdresses!) t/m maat 56. Zwemmen is namelijk een erg goede sport als je (veel) overgewicht hebt omdat het je gewrichten weinig belast. Op de foto zie je het gepersonaliseerde shirt van Pixie waar ik al eens eerder over schreef. Love it!

Natuurlijk kan je ook bij de normale winkels waar ze plussize kleding verkopen terecht, hier hebben ze vaak ook fijne t-shirts, tanktops en leggings waar je eens tussen kan snuffelen om een sport outfit samen te stellen. Klik hier voor een handig plussize webwinkel overzicht.
grotematensportkleding1 grotematensportkleding4

grotematensportkleding2 grotematensportkleding3
Als je flink overgewicht hebt dan raad ik wel aan om eerst een gezondheidstest bij de huisarts of een sportschool te doen voor je zonder begeleiding begint met sporten. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je vanwege overenthousiasme de verkeerde sport/beweging voor jezelf uitzoekt en binnen de kortste keren met een blessure of blijvende schade zit aan gewrichten. Bij (flink) overgewicht is het aan te raden om wat rustiger te beginnen met bijvoorbeeld meerdere keren per week een flink stuk te gaan wandelen of fietsen, te gaan zwemmen en te beginnen met (lichte) krachttraining om de conditie alvast wat omhoog te krijgen, de spieren te laten wennen aan beweging en alvast wat sterker te worden. Kies vooral een manier van bewegen waar je plezier in hebt, zo wordt het minder een ‘moeten’ en voor je het weet vind je het nog leuk ook.

Ik wens je in ieder geval heel veel succes met jouw goede voornemens. Ga ervoor en… enjoy!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Anke
  Reply Anke 8 april 2014 at 11:45

  Interessant blog, leuk die plaatjes erbij! Je moet inderdaad een vorm van sporten kiezen waar je plezier in hebt anders houd je het niet vol. Zelf vind ik dit in hardlopen en ik haal mijn kleding bij SA wear , zij hebben mooie en kwalitatief goede kleding. De 30 Day Shred klinkt echter ook wel aantrekkelijk, hoe bevalt dit? Is dit een beetje afwisselend?

 • Avatar van Annebeth
  Reply Annebeth 29 januari 2013 at 10:14

  Ik zat te kijken op Google Afbeeldingen op: 30 Day Shred Results.
  ZOMG..dat wil ik wel! Haha!
  Succes, ik hoor wel hoe/of het je bevalt! :-)

 • Avatar van Annebeth
  Reply Annebeth 29 januari 2013 at 10:04

  Ik heb ‘m gedownload (foei!stout!) en doe het via de tv.
  Maar vanaf youtube is ook prima te doen :-)
  Ga je je eraan wagen? ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 januari 2013 at 10:09

   Ik ben er zeker benieuwd naar en heb er goede verhalen over gelezen ook. Ben benieuwd… ;)

 • Avatar van Annebeth
  Reply Annebeth 29 januari 2013 at 09:52

  Ja, het is zeker goed te doen!
  Het is maar een half uurtje per dag, maar echt effectief (lees: ik loop krom van de spierpijn)!!
  En stiekem vind ik het nog leuk ook! Woehoee! :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 januari 2013 at 09:59

   Oehhh dan ga ik dat ook maar eens proberen! Gewoon via YouTube?

 • Avatar van Annebeth
  Reply Annebeth 25 januari 2013 at 17:40

  Girl look at that body! Girl look at that body!
  Girl look at that body…I work out! ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 januari 2013 at 09:22

   Haha! Jij gaat goed met de shred zag ik? Is het een beetje te doen? :P

 • Avatar van Santje04
  Reply Santje04 25 januari 2013 at 12:37

  Hele leuke tips! Hier gaat het er nu ook van komen, volgende week ga ik beginnen bij de sportschool. Het wordt nu toch echt tijd dat ik meer conditie krijg, en dat er nog wat kilo’s af gaan. ;)

 • Avatar van Ike
  Reply Ike 25 januari 2013 at 06:33

  Pixie en Beauty-vol hebben mooie sportkleding! De sneakers op de foto van Skechers zijn super mooi! ;-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.