Ik ben een liefhebber van vis en ik vind het dan ook leuk om in het weekend lekker de tijd te nemen voor een gerecht waar een vissoort in verwerkt zit, of schaal- en schelpdieren. Afgelopen weekend kregen we zin om weer eens wat lekkers te gaan maken en na het boodschappen doen was het dan ook tijd om lekker de keuken in te duiken. We kozen ervoor om krabkoekjes te gaan maken, iets wat we nog niet eerder gedaan hebben. Kijk mee voor het recept van de krabkoekjes.
Je hebt nodig:
– 300 gram gekookte en gepureerde aardappels
– 600 gram gekookt krabbenvlees (of surimi)
– 3 fijngehakte bosuitjes
– 2 eetlepels fijngehakte peterselie
– 1 theelepel cayennepeper
– 1 geklopt ei
– 1 eetlepel tarwebloem
– olijfolie
– zeezout
– zwarte peper
– extra toevoeging: een flinke scheut citroensap.
Volgens het kookboek is dit voldoende voor 2 porties krabkoekjes, maar Paul en ik vonden het beide wel erg veel voor bij één maaltijd (terwijl we ernaast enkel een groene salade hadden). Volgens ons is het dus genoeg voor 4 personen als je er vervolgens een salade bij serveert.
Je begint met het mengen van de aardappels, krabvlees (of surimi), bosuitjes, peterselie, cayennepeper, citroensap, peper, zout en het ei. Dit mengsel zet je voor een half uurtje in de koelkast. Vervolgens draai je er ballen van die je plat drukt en zo krijg je bovenstaande ‘schijven’. Deze moet je nog met een klein beetje tarwebloem bestuiven net voordat ze in de hete pan met olijfolie gaan.
Je bakt de krabkoekjes aan beide kanten zo’n 5 minuten tot ze goudbruin van kleur zijn. Laat ze hierna even afdruipen op keukenpapier en ze zijn klaar om te serveren. Omdat er in deze krabkoekjes al wat aardappel verwerkt zit, vonden wij een salade ernaast voldoende. Deze kan je samenstellen zoals je dat het lekkerst vindt met bijvoorbeeld feta, zongedroogde tomaatjes, een eitje, tomaten en/of komkommer. In totaal ben je met dit recept zo’n half uurtje bezig.
Zo zagen onze krabkoekjes eruit: ze waren echt heerlijk! *krijg er tijdens het schrijven van dit artikel spontaan weer trek van* Dit recept komt uit het Tasty Days kookboek van Andy Harris. Andy Harris is de oprichter en hoofdredacteur van het Britse Jamie Magazine en stond aan de wieg van de beste culinaire tijdschriften ter wereld zoals Vogue Entertaining and Travel, Gourmet Traveller, Williams-Sonoma Taste en Jamie Magazine.
Reacties op dit artikel
Het ziet er echt lekker uit.
Liefs, xxx
Ohhh die zien er heerlijk uit! Ik houd van vis en dit ziet er echt heerlijk uit!
oh, wat ziet dit er heerlijk uit. Ik ben gek op krab, in salade is dat ook altijd zo lekker. Heb spontaan zin om de keuken in te duiken voor een nachtelijk hapje.. haha.
En? Ben je er nog aan het bakken geweest vannacht? ;)
Haha, nee hoor, ik kon me gelukkig beheersen. :-)
Lekker! Ik hou enorm van vis, dit ziet er erg smakelijk uit.
Woooow, dat ziet er wel heel erg lekker uit zeg! Als ik ooit weer eens ga koken dan weet ik wat ik ga maken, haha :P
Je foto’s zijn ook heel mooi :) Krijg er trek van, haha :p
Leuk om te horen! :D
Ik ben gek op krab, ze lijken heerlijk!!!
Oeeh dat ziet er héérlijk uit! Nom!
Ik hou niet zo van krab, maar zou het toch wel een keer willen proberen :) Ik heb vandaag een artikel online staan over het zelf maken van sushi, ook een deel met krab toevallig. Ook erg lekker :)
Oehhh sushi is ook zo lekker! ^^
Dat ziet er echt heerlijk uit!
Oooh I love crabcakes!
Lijkt me echt super lekker!
euhm tja ik hou zo van vis,maar als alsnog ziet het er niet verkeerd uit !
Leuk…. en wat zijn de heerlijke koekjes goed gelukt! Yammie…..;-)
Brrr, dit is niets voor mij, ben zo’n lastige eter! Maar toch wel heel leuk zo’n recept, moet je vaker doen!
Ik ben niet zo van krabbenvlees, maar ze zien er toch wel erg verleidelijk uit moet ik zeggen!
Oh, dat ziet er echt heerlijk uit zeg! x