Media

SEO voor dummies

24 januari 2013

SEO voor dummies
Ook vandaag heb ik weer een leuke boekentip voor je als je een eigen blog, online magazine, nieuwssite, community of wellicht een eigen webwinkel hebt: SEO voor dummies. SEO staat voor Search Engine Optimization en als je je hier wat meer in verdiept dan kan je direct aan de slag om ervoor te zorgen dat jouw website sneller en beter gevonden zal worden door Google en je zo ook meer bezoekers zal aantrekken. Kijk mee voor meer informatie en een winactie, want ik mag maar liefst 5 exemplaren van dit boekje verloten onder de lezers van Curvacious.

Het boek is heel erg up-to-date (uit 2013!), telt 159 pagina’s en heeft een handig formaat. Het boek neemt je in 13 hoofdstukken mee langs veel informatie, tips en technieken waarmee je direct aan het werk kan gaan met je eigen website. Of je nu meer wil weten over hoe een online zoekmachine als Google werkt, welke zoekwoorden je het beste kunt gebruiken, hoe je je website sneller kan maken en welke tags er zijn en wat ze voor je kunnen betekenen of als je meer wil weten over Google Analytics, mobiele SEO, welke sites je het beste kan volgen voor de nieuwste ontwikkelingen en tips en voorbeelden van hoe SEO vooral niet moet… Je kan in ieder geval direct aan de slag na het lezen van dit boek, handig!
SEO voor dummies
“Om meer bezoekers op jouw website te krijgen, is het van groot belang dat jouw site zichtbaar is in zoekmachines. Dit boekje staat vol tips en technieken waarmee je de vindbaarheid van jouw website aanzienlijk kan verbeteren. Je leest hoe zoekmachines precies werken en hoe je hoog eindigt in Google’s lijst van zoekresultaten. Maar ook welk woordgebruik je op je pagina moet gebruiken, hoe je een goede gebruikerservaring voor je bezoeker creëert en ervoor zorgt dat websites naar jouw site gaan linken.”

Winactie
Wil jij 1 van de 5 exemplaren van dit handige ‘SEO voor dummies’ boek winnen? Ga dan naar de Voor Dummies Facebookpagina en lees de stappen om kans te maken. Meedoen kan t/m maandag 28 januari 2013, 12.00 uur. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Heb jij een eigen website? Dan geef ik je hieronder direct de kans om deze alvast een klein beetje te promoten. Laat in de comments een linkje naar je site achter en omschrijf kort & bondig waar deze over gaat :)

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Sanja
    Reply Sanja 19 januari 2015 at 10:49

    Wat een leuk artikel! Ik weet nooit zo goed hoe SEO werkt, dus denk dat ik dit boek wel ga aanschaffen. Nog even gebruik maken van je gratis reclame ;) Mijn blog is http://www.serbolicious.nl (under construction) hier schrijf ik over persoonlijke dingen, moederschap & lifestyle.

    Kom gezellig langs, de koffie/thee staat al klaar ;)

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 19 januari 2015 at 10:59

      Leuke blog! Ik ben je gelijk gaan volgen, ook op Twitter :)

  • Avatar van pretty beauty land
    Reply pretty beauty land 28 januari 2013 at 16:20

    Ik ga direct meedoen, maar dat wist je vast al ;)

    Bij deze ook nog even legaal spammen! http://www.prettybeautyland.nl/ is een blog voor voor iedereen die van beauty, lifestyle of fashion houdt. Iedere ochend om 6.00 staat er weer vers leesvoer online voor de liefhebber.

  • Avatar van tineke
    Reply tineke 27 januari 2013 at 15:46

    Goed idee. Mijn blog gaat over papegaaien. Ik ben al een poosje bezig met bloggen, maar het is erg moeilijk om reacties te krijgen. Misschien is mijn onderwerp niet interessant genoeg. Neem eens een kijkje en laat een reactie achter. http://amazonepapegaaien.blogspot.com

  • Avatar van Mariska
    Reply Mariska 26 januari 2013 at 15:49

    Erg interessant zo een boek! En leuk om te winnen, ik ga kijken :)
    mijn blog is http://nailsandlifestyle.com gaat over persoonlijke artikelen, maar ook nagels en lifestyle!

  • Avatar van Evelien
    Reply Evelien 25 januari 2013 at 20:51

    Wat leuk! Ik ken helemaal geen SEO, dus zo’n boek zou wel ideaal zijn voor mij. Ik ga eens snuffelen op de FB pagina!

  • Avatar van Marije
    Reply Marije 25 januari 2013 at 09:17

    Gaaf, ik heb meteen mee gedaan aan de winactie! Van SEO heb ik écht geen kaas gegeten en het wordt tijd dat ik er wat mee ga doen!

    Op mijn website http://www.miss-m.nl lees je veel over beauty en lifestyle. Niet alleen mooie lakjes en fijne smeersels, maar ik schrijf ook over mijn leven met mijn overgewicht, neem je mee door middel van foto’s en laat mooie quotes zien.

  • Avatar van Tialda
    Reply Tialda 25 januari 2013 at 09:03

    Leuk dat je een boek weggeeft! Mijn tweelingzusje en ik zijn 3-4 maanden geleden met een blog begonnen. Tot nu toe is het (bijna) altijd gelukt om elke dag een artikel online te plaatsen. We willen nog werken aan de lay-out enzo, en ons nog meer verdiepen in hoe we dingen kunnen verbeteren,.dus daar lijkt me dit bork geschikt voor! Een leuk weetje misschien is dat we beide voor schoonheidsspecialiste studeren.Dat neemt ook mooi mee :)
    Ik ga zeker ook een kijkje nemen op de andere site’s!

    http://www.xbeautyfun.wordpress.com
    Mijn naam is ook aanklikbaar.

    Liefs, Tialda

  • Avatar van irma
    Reply irma 25 januari 2013 at 09:02

    nou, dit boek ga ik op mijn verjaardaglijstje zetten als ik het niet win….ben enorm onhandig met dit soort dingen…. Bedankt voor de tip!!!

  • Avatar van Jessie
    Reply Jessie 24 januari 2013 at 23:11

    Wat een fijne winactie! Hopelijk ben ik bij de gelukkige winnaars =) maar veel succes aan iedereen uiteraard. Oh en ik heb zopas (letterlijk sinds gisteren pas!) een website en youtube kanaal opgericht. Er staat nog niets op maar het zal gaan over beauty met de focus op “je goed voelen in je eigen vel” en “inner beauty”. Ik wil meiden helpen om gelukkig te zijn en te leren houden van je imperfecties.

    http://www.findinnerbeauty.com
    http://www.youtube.com/findinnerbeauty

    Eerste artikel zal er eind van de week opstaan!

  • Avatar van Yasmin
    Reply Yasmin 24 januari 2013 at 22:59

    Dit is echt wat voor mij dus ik doe zeker mee! ik heb alleen geen flauw idee hoe ik moet taggen. Ik kan het niet vinden aaargh!!!!

    Mijn blog http://yazylicious.nl gaat voornamelijk over Beauty op mijn eigen(wijze) manier :-D

  • Avatar van vief vissers
    Reply vief vissers 24 januari 2013 at 21:59

    Ik ben een digitale ramp, maar zal binnenkort toch een site moeten lanceren als ik wil dat mijn praktijk (energetisch therapeut en medium therapeut) vindbaar gaat zijn en ik klanten wil krijgen…dus dit boekje kan ik wel heeeeeeeeel goed gebruiken vermoed ik zo!

  • Avatar van Noelle
    Reply Noelle 24 januari 2013 at 20:51

    Wat een superleuke winactie! Aangezien ik binnenkort een eigen bedrijfje start en ik alle hulp kan gebruiken (zolang het DIY is) doe ik mee :)

    Eens geen beauty blog here, maar een home/office/life organization blog! Ik ben sinds kort ermee begonnen en over een paar maanden hoop ik stappen te zetten richting een eigen bedrijf als Professional Organizer! :) http://www.noellesilvia.com

  • Avatar van Make Up For Women
    Reply Make Up For Women 24 januari 2013 at 20:24

    Whoop! Lijkt me een heel handig boek! Ik heb zelf ook een beauty blog, Make Up For Women genaamd:D Een blog voor beautyaddicts, hippe en modebewuste vrouwen die steeds op zoek zijn naar de laatste tips en tricks uit beautyland. Allen welkom!

    Liefs xoxo

  • Avatar van Bianca
    Reply Bianca 24 januari 2013 at 20:12

    Lijkt me een super handig boek, ik ben niet erg goed in dat soort dingen namelijk ^^

    Ik heb zelf een webshop, http://www.beyoutiful.be waar ik Hair extensions, haarverzorgingsproducten en make-up verkoop.

  • Avatar van Angelique
    Reply Angelique 24 januari 2013 at 19:37

    ben meteen op de facebookpagina wezen kijken! Lijkt mij een waardevolle boek om te hebben met handige informatie voor een site:-) Thanks voor het delen^^

  • Avatar van Ike
    Reply Ike 24 januari 2013 at 18:23

    Leuk en erg handig om er veel van te leren…..voor mijn blog! ;-)

  • Avatar van Lin
    Reply Lin 24 januari 2013 at 18:09

    Ik ga zeker meedoen aan de winactie!!

    Mijn blog vind je op http://linsloves.nl
    Op Lin’s Loves schrijf ik elke dag over beauty. Dat kan gaan over nagellak, het kan een fototutorial zijn, een review, een filmpje… Noem het maar op, alles komt voorbij!
    Ik zou het leuk vinden als je eens langs komt :)

    • Avatar van Lin
      Reply Lin 24 januari 2013 at 18:29

      Oh… ik ben zelfs een te grote n00b om mezelf te taggen op FB.. hoe doe je dat? Kneus-alert ;)

  • Avatar van Lisanneleeft
    Reply Lisanneleeft 24 januari 2013 at 17:54

    Leuk! Goed dat hij up to date is nu, want het verandert echt super snel allemaal :p Maar da’s juist wel leuk! Ik ken de basics op zich wel… dus weet niet of ik hem nodig heb :P

  • Avatar van NailTalk
    Reply NailTalk 24 januari 2013 at 17:34

    Hahaha duurde al even voordat ik ’t taggen had uitgevonden (oh wat erg…) dus zo’n boekje is wel een heel goed idee voor me….

  • Avatar van knutselsmurf
    Reply knutselsmurf 24 januari 2013 at 17:21

    Leuk ! Ik wil dat boek. Mijn website is de origineelste van allemaal, want hij lijkt niet op de reclamefolder van de Etos. Maar de site waar ik hier reclame voor wil maken is : http://onafhankelijke-bloggers-associatie.nl

  • Avatar van Nathalie
    Reply Nathalie 24 januari 2013 at 17:18

    Super handige en leuke actie! Heb zelf een Ebay fashionblog met op het moment een leuke WIN-actie! Kijk snel op http://ebayblush.blogspot.com om te zien hoe je kans maakt op maar liefst 3 frisse fashionitems!

  • Avatar van femketje
    Reply femketje 24 januari 2013 at 16:41

    oeh spammen XD

    http://femketje.nl/ gaat over alles wat mij bezighoudt zoals make-up, beauty, lifestyle, fotografie en modellenwerk en er worden vooral veel reviewartikelen gepost en vaak ook wat winacties! :3

  • Avatar van Bianca
    Reply Bianca 24 januari 2013 at 16:36

    Hoi Desirée,

    Graag maak ik gebruik van jouw spamactie :-)

    Ik ben schoonheidsspecialiste en heb een certificaat dermatologie op zak en heb naast mijn salon een webshop en sinds kort ook een beautyblog, hier komen ze:

    Mijn salon: http://www.salonbellissima.nl (spreekt voor zich denk ik ;-))

    Mijn webshop: http://www.webshop4beauty.nl met huidverzorging/-verbetering op natuurlijke basis (Payot en Dr. Murad) en sinds december ook minerale make-up van Buigine

    Mijn blog: http://www.blog4beauty.nl ik schrijf over uiteenlopende onderwerpen en ga dieper in op huidproblemen, ingredienten/werkstoffen, antiaging, make-up, beautytips enz…. Just take a look en beter nog laat een reactie achter :-D!

    Groetjes!!!
    Bianca

  • Avatar van debby
    Reply debby 24 januari 2013 at 16:21

    Oeh altijd leuk! Ik heb zelf een blog waar ik met veel liefde en passie schrijf over voornamelijk beauty en fashion. Deze week bestaat mijn bblog een jaar en daarom allemaal leuke winacties deze week. Je kunt me vinden op http://www.dppzmyworld.nl

  • Avatar van steffie
    Reply steffie 24 januari 2013 at 16:19

    LEUK!! ik vind dit hele interessante stof! Mijn website is http://www.miss073.com de hoofdmoot is beauty met hier en daar een denkstroom, fasion, lifestyle en persoonlijke artikelen.,

    • Avatar van steffie
      Reply steffie 24 januari 2013 at 16:20

      Ik bedoel natuurlijk Fashion hahah xD

  • Avatar van Miss Sentinelli
    Reply Miss Sentinelli 24 januari 2013 at 16:19

    Ontzettend handig boekje lijkt me dat :)
    Leuk! Mijn website: http://www.sentinelli.nl is een blog over fotografie, fashion en beauty, lifestyle, gadgets, games en apps!

  • Avatar van Miranda
    Reply Miranda 24 januari 2013 at 16:14

    O die zou ik erg interresant vinden om te lezen, ben net begonnen met bloggen
    http://blogsvanmiranda@wordpress.com
    Mijn blog gaat over het leven als alleenstaande moeder met Fibromyalgie , maar ik schrijf over alles wat me bezig houd en wat ik leuk vind.

  • Avatar van Vera
    Reply Vera 24 januari 2013 at 16:13

    Ontzettend leuk boekje (en leerzaam!). Ik doe niet mee aan de actie, want heb hem zelf ook al aangeschaft. Maar van geoorloofd spammen maak ik graag gebruik.

    Mijn site, BeautyNL, bestaat uit een dagelijkse portie (of twee) beauty, fashion en lifestyle voor de kritische en bewuste, hedendaagse vrouw: http://www.beautynl.nl

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.