Carrière & Geld Media

Boektip! | Miss Marketing

12 februari 2013

Miss Marketing
Omdat ik merk dat er onder de lezers van Curvacious.nl veel interesse (en vraag) is naar informatie en tips over (online) marketing, wil ik vandaag weer een leuke boektip met jullie delen: Miss Marketing. De schrijvers (Mabel Nummerdor en Mijke de Vette) komen beide uit het marketing en reclamevak, maar maak je geen zorgen dat het boek saai en stug om door te komen is want alles is geschreven op een leuke, begrijpelijke manier en is goed te volgen. De mooie en vrouwelijke vormgeving van dit marketingboek maakt het naast leerzaam en informatief ook nog eens fun om te lezen. De vormgeving is verzorgd door Studio 100%, bekend van o.a. Happinez, Flow, de 100% stedengidsen en Hoe-overleef-ik series.
Miss Marketing
Miss Marketing
“Waarom zou je in hemelsnaam een boek over feminine marketing lezen als je

a. een vent bent en weinig aanleiding ziet om je onder te dompelen in een bad van oestrogenen en vrouwenpraat?
b. een vrouw bent en niemand jou meer iets hoeft uit te leggen over deze hoedanigheid?

Het antwoord luidt: vrouwen zijn de nummer 1 business opportunity, want vrouwen zijn, chargerend gezegd, bemoeizuchtige controlfreaks die over bijna alles beslissen in zo ongeveer iedere denkbare sector. Alleen heeft nog steeds niet iedereen dit door. Minstens zo belangrijk is dat vrouwen en mannen radicaal verschillend zijn en het beter begrijpen van deze verschillen helpt je om deze business opportunity volop te benutten.

Zelfs als je zelf vrouw bent, zul je versteld staan van wat genderkennis jou aan inzichten kan opleveren. De Evanomie is namelijk groter dan vrouwen alleen, aangezien we midden in de megatrend van een feminiserende wereld leven. Miss Marketing is een kans om eindelijk antwoord te krijgen op de vraag die Freud en zijn makkers tot waanzin dreef: Was will das Weib? En degene die deze kennis het best kan toepassen, kan straks een tropisch eiland kopen, of twee. Dus houd je vast, zelfs al ben je geen marketeer of reclamemens, deze management glossy in boekvorm opent de weg van ‘mismarketing naar Miss Marketing’.”
Miss Marketing
Het boek neemt je in 11 hoofdstukken mee langs veel leerzame informatie over marketing, het verschil tussen mannen en vrouwen in de marketing, verschillende interviews van onder andere Roos Wouters (Fuck ik ben een feminist), Kluun (Haantjes) en Jan Heemskerk (Playboy), business cases over onder meer Harley Davidson, Go Super Model en Eliza was Here en bevat verschillende werkbladen, checklists en brainstormideeën voor een quickstart ‘Miss Marketing’. Ik vond het in ieder geval een heel leerzaam en leuk boek om te lezen en het had hier en daar leuke eye-openers waarvan ik zeker wat opgestoken heb.

Miss Marketing van Mabel Nummerdor en Mijke de Vette (ISBN 9789491560170) is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com voor €24,95 en telt 336 pagina’s.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 12 maart 2013 at 17:12

  Wat leuk! Ik heb hier net ook een blogpost over geschreven en kwam door google ‘research’ weer bij curvacious terecht! Erg handig boek, en leuk dat veel vrouwelijke bloggers ook zo’n interesse in marketing hebben :)

 • Avatar van pretty beauty land
  Reply pretty beauty land 13 februari 2013 at 19:37

  klinkt super interessant! Ik ben nu in SEO voor dummies bezig :) hihi

 • Avatar van Angela
  Reply Angela 13 februari 2013 at 15:31

  Bedankt voor de tip!!
  Hij gaat zeker op mijn wish-list…

 • Avatar van lin
  Reply lin 13 februari 2013 at 09:48

  Ziet er interessant uit! Ik heb hier alleen nog 2 boeken liggen over marketing die ik nog uit moet lezen, dus ik skip even ;)

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 12 februari 2013 at 22:33

  Klinkt erg goed en leuk om te lezen. Handig, ga er eens naar kijken.

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 12 februari 2013 at 18:11

  Lijkt me een heel erg nuttig boek!

 • Avatar van Make Up For Women
  Reply Make Up For Women 12 februari 2013 at 17:22

  Lijkt me wel leuk!
  Liefs
  xoxo

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 12 februari 2013 at 17:05

  Floep! Daar ging hij naar mijn verjaardagswensenlijstje!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 12 februari 2013 at 15:06

  Lijkt me een super handig boek waar ik veel uit zou kunnen leren! ;-)

 • Avatar van Sofie
  Reply Sofie 12 februari 2013 at 15:00

  Leuk! Lijkt me interessant :)

 • Avatar van Jessie
  Reply Jessie 12 februari 2013 at 14:38

  Ziet er mij een interessant boek uit!

 • Avatar van Esther - Mango Sorbetto
  Reply Esther - Mango Sorbetto 12 februari 2013 at 14:33

  Had al veel gehoord over dit boek, lijkt me heel interessant!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 12 februari 2013 at 14:19

  lijkt me wel erg handig!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.