Media

CD tip | Woodkid – The golden age

25 februari 2013

Woodkid - The golden age
Eerlijk gezegd had ik nog niet eerder van Woodkid gehoord, maar sinds ik enkele weken geleden de pressrelease van zijn album The Golden Age in mijn mailbox ontving luister ik deze regelmatig non stop gedurende de dag. De unieke sound, de klassieke invloeden, de bijna poëtische teksten en zijn diepe stem maken een enorme indruk op mij. Dit is een artiest die zeker meer bekendheid verdient en daarom wil ik hem en zijn nieuwe CD vandaag in de spotlight zetten.

Woodkid - The golden age

Woodkid is de artiestennaam van de Fransoos Yoann Lemoine (29 jaar) die producer was voor verschillende muziekvideo’s van onder andere Katy Perry, Taylor Swift, Yelle, The Shoes, Lana Del Rey, Moby, Drake en Rihanna, hij heeft in Cannes meerdere prijzen gewonnen en is zelfs genomineerd voor een Grammy. Naast al zijn werk voor andere artiesten heeft hij tijd gemaakt om met zijn eigen muziek aan de slag te gaan onder de naam Woodkid en vanwege zijn specifieke smaak en precisie maakte hij naast alle nummers ook zijn eigen muziekvideo’s.

Beeldmateriaal van zijn eerste single inclusief de prachtige muziekvideo Iron is voor de promotie van Ubisoft’s (een bekende gamestudio) Assassin’s Creed en voor de films Hitchcock en Django Unchained gebruikt en Dior gebruikte deze videoclip en het nummer als inspiratie voor de Dior Homme fall/winter 2013 collectie ‘a soldier on my own’. De titel komt uit het nummer Iron en dit nummer is dan ook de soundtrack van de bijpassende fashionshow geworden. Nike gebruikte de muziek van zijn 2e single Run Boy Run zelfs voor de nieuwste UK televisiecampagne, in bioscoopreclames en op het internet.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=vSkb0kDacjs?rel=0]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=lmc21V-zBq0?rel=0]

Tracklist Woodkid – The golden age
1. The Golden Age
2. Run Boy Run
3. The Great Escape
4. Boat Song
5. I Love You
6. The Shore
7. Ghost Lights
8. Shadows
9. Stabat Mater
10. Conquest Of Spaces
11. Falling
12. Where I Live
13. Iron
14. The Other Side

The Golden Age van Woodkid, EAN 0602537276264, is verkrijgbaar vanaf 15 maart bij o.a. Bol.com voor €17,99 en is hier nu al te reserveren.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 25 februari 2013 at 20:09

  Woehoe…..lady’s deze man is zeer mooi……de muziek kende ik niet maar is heel mooi…..;-)

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 25 februari 2013 at 15:56

  Oeh, I like. Kende het nog niet, maar het bevalt me wel. En een lekkere kerel, dus pluspunten ;).

 • Avatar van belllezza
  Reply belllezza 25 februari 2013 at 15:05

  Het is inderdaad een hele mooi man haha! Ik kon hem nog niet.

 • Avatar van debby
  Reply debby 25 februari 2013 at 14:10

  Wat een mooie man :) Alleen daarom vind ik de cd nu al leuk.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.