Eten & drinken

Hotspot | Binnen eten & drinken Zwolle

22 februari 2013

Binnen eten & drinken Zwolle
Als het om uit eten gaat dan ben ik totaal niet moeilijk aangezien ik graag van verschillende keukens geniet en een restaurant kies ik dan ook voornamelijk op de menukaart en een gezellig interieur. Afgelopen dinsdag was het tijd voor een girls night out met Elly om lekker te gaan uit eten en er een gezellig avondje van te gaan maken. We hadden afgesproken in Zwolle en nadat Elly enkele restaurantjes voorlegde kwamen we uit bij Binnen eten & drinken. Ik vond de sfeer in het restaurant zo gezellig en de gerechten erg lekker en wil daarom dit restaurant graag als hotspot tippen. Lees verder voor meer informatie en onze ervaring van deze avond.

Binnen zit aan de Kamperstraat 31 in Zwolle en je kan hier terecht voor een drankje, een hapje en/of een uitgebreid diner. Wij gingen voor drankjes en een diner en het was nog even lastig om tussen alle gerechten van de menukaart een keuze te maken. Of je nu een grote of een kleine eter bent, je kan hier beide goed terecht vanwege de keuze bij elk gerecht tussen een formaat small, medium en large. Maar je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om verschillende small gerechten te bestellen en zo meerdere gerechten te proeven. Elly had al eens eerder gegeten bij Binnen en raadde deze laatste optie aan en zo maakten we onze keuzes uit de ongeveer 16 verschillende gerechten. Mocht je wat avontuurlijker ingesteld zijn en graag verrast willen worden dan kan je er ook voor kiezen om te gaan voor een 3, 4 of 5 gangen diner waarbij je je laat verrassen door de kok.
Binnen eten & drinken Zwolle
We besloten om beide te gaan voor de volgende 3 gerechten:

Het zwarte goud – een rucolasalade met ossenhaascarpaccio en parmezaanse kaas
Older Wets – gegrilde zalm met een taartje van aardappelpuree en zuurkool
Ajam speciaal – kipsate met kroepoek, friet en een frisse komkommersalade.

De gerechten smaakten stuk voor stuk heerlijk waarbij Older Wets een verrassend lekkere combinatie was van het zuurkooltaartje met de zalm. Zeker iets om te onthouden om ook thuis eens te gaan maken. Maak je trouwens geen zorgen dat je met het bestellen van small echt kleine gerechtjes krijgt, want 2 small gerechten waren ook voldoende geweest voor ons – *de ogen zijn groter dan de maag zullen we maar zeggen* – en we hebben dan ook geen dessert genomen achteraf. Als ik één nadeel mag opnoemen van deze avond: het serveren van het laatste gerecht liet wel heel erg lang op zich wachten… Om een kleine indicatie van de prijzen te geven: Elly en ik betaalden voor bovenstaande gerechten en 4 drankjes in totaal €68,70.

Vriendelijk personeel, een fijne sfeer, een goede menukaart èn lekker eten.. Hier ga ik zeker nog eens naar terug komen als ik in Zwolle ben!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mirjam
  Reply Mirjam 22 februari 2013 at 23:24

  Hoi! Dit is echt een leuke tent! 9 febr heb ik hier mijn 30e verjaardag gevierd! Het eten was heerlijk en het personeel is heel erg leuk! Mn vriend had hier een besloten suprise party georganiseerd en alles was echt perfect geregeld! Een aanrader!

 • Avatar van Santje04
  Reply Santje04 22 februari 2013 at 21:20

  Ik heb een vriendin in Zwolle wonen, waar we met meerdere vriendinnen nog wel eens blijven blijven slapen, goede tip voor de volgende keer. :-)

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 22 februari 2013 at 20:01

  Ik woon dichtbij Zwolle, en al aantal keer uit eten geweest, deze ook keer bekijken maar uiteindelijk besloot een vriendin er niet heen te willen maar als ik dit zo lees wil ik er zeker een keer heen!

 • Avatar van Laura Louise - Fablouise
  Reply Laura Louise - Fablouise 22 februari 2013 at 19:50

  Interessant artikel, ik woon in de buurt van Zwolle, leuk om is te kijken!

 • Avatar van Thea
  Reply Thea 22 februari 2013 at 16:29

  Leuke tip om in Zwolle uit eten te gaan, ik vind de optie dat je small gerechten kan bestellen wel heel erg top!

 • Avatar van Aranka
  Reply Aranka 22 februari 2013 at 14:43

  Ik woon in Zwolle en wist niet eens af van dit restaurant! Mijn vriend en ik zochten nog een leuke tent om heen te gaan, hier gaan we snel een keer heen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 februari 2013 at 14:50

   Leuk! Ik ben alvast heel benieuwd naar jullie ervaring :))

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.