Eten & drinken

Hotspot | Scossa mediterranean restaurant Amsterdam

11 februari 2013

Scossa mediterranean restaurant
Afgelopen zaterdag kreeg ik samen met mijn man de kans om alvast het Valentijnsmenu van Scossa mediterranean restaurant in Amsterdam voor te gaan proeven en ik wil jullie vandaag graag wat meer hierover vertellen. Scossa is het restaurant wat te vinden is in het prachtige Renaissance Hotel, op een paar minuten loopafstand van het Centraal Station van Amsterdam. Ik had al wel van dit hotel gehoord, maar dat er ook een prachtige lounge en een mediterraans restaurant in te vinden is wist ik nog niet. Na onze ervaring van afgelopen zaterdag wil ik deze hotspot dan ook graag met jullie delen!
Scossa mediterranean restaurant
Na een warm en hartelijk welkom werden we naar onze tafel geleid waar we de welkomstcocktail kregen, heel romantisch in een groot glas met 2 rietjes. De cocktail was precies goed van smaak: lekker zoet – maar niet ’te’ -, een beetje fris en niet te sterk. Tijdens het genieten van ovenverse broodjes met o.a. olijventapenade en de cocktail konden we de prettige sfeer van het restaurant goed in ons opnemen en kwamen we helemaal tot rust.

Vooraf mochten we gebruik maken van het Scossa antipasti buffet waarbij je kan kiezen uit veel verschillende gerechtjes. Alles is overduidelijk heel erg vers en we hebben er van genoten. Onze aanraders: de gamba’s, zongedroogde tomaten, zalm en artisjok. Bij het hoofdgerecht maak je de keuze uit geroosterde rode zeebaars, gele caponata, polenta & garnalenbeignets of gegrilde Ierse Angus entrecôte, groentespaghetti, knoflookaardappelen en chili amandelboter. Speciaal voor ons had de kok deze avond alletwee de keuzes bereid in een kleinere portie, zodat we beide mogelijkheden konden proeven. Als nagerecht werd er een verrukkelijke Amaretto parfait voor 2 met gesuikerde zoete kersen aan tafel gebracht. Na het heerlijke antipasti buffet en het hoofdgerecht was dit samen met een kopje cappuccino de perfecte afsluiting van het diner.
Scossa mediterranean restaurant
Mijn man en ik hebben echt genoten van deze heerlijke culinaire verwennerij tijdens het Scossa Valentijnsdiner en we kunnen dan ook aanraden om dit zelf te gaan beleven komende donderdag. Mocht je al andere plannen hebben hou Scossa dan zeker in je achterhoofd voor een andere gelegenheid om eens te gaan dineren of een lekker drankje te drinken in de prachtige en knusse loungebar. Bovenstaand menu is komende Valentijnsdag (donderdag) verkrijgbaar voor €65,00 voor 2 personen. Tip: reserveren is wellicht handig om teleurstellingen te voorkomen.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Esther - Mango Sorbetto
  Reply Esther - Mango Sorbetto 11 februari 2013 at 21:24

  Ziet er goed uit zeg! Kende dit restaurant nog niet, maar zal het zeker onthouden.

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 11 februari 2013 at 16:23

  Wat ziet dat er lekker en goed uit yum yum

 • Avatar van Make Up For Women
  Reply Make Up For Women 11 februari 2013 at 15:21

  Waauw wat ziet dat er heerlijk uit! xoxo

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 11 februari 2013 at 14:30

  Eigenlijk kan je er uit dineren en heerlijk eten van diverse gerechten! Het zie er goed uit! ;-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.