Reizen & vrije tijd

Inspiratie | Kamperen

7 februari 2013

Inspiratie | Kamperen
Kamperen, je zal er van houden of je vindt het verschrikkelijk. Ik vind het persoonlijk enorm leuk om te doen en ik zit er sterk aan te denken om dit jaar weer eens een weekje te gaan kamperen. Toen ik klein was ging ik zo goed als elk jaar kamperen met mijn ouders en broer, eerst in een tent en toen we groter werden met een vouwwagen. Heerlijk vond ik het! Lekker wat rondrijden, op zoek naar een mooi gebied en daar een camping op zoeken en de tent neer zetten.

Of het nu Nederland, Duitsland, België, Frankrijk of Engeland was: er was altijd veel te beleven en we verveelden ons nooit. Wildkamperen deden we niet, want het is nu eenmaal toch heel prettig om bijvoorbeeld het gemak van een toilet en douche en dergelijke op loopafstand te hebben. Omdat we nu bezig zijn om onze vakantie(s) voor dit jaar in te gaan plannen kwam ik voorbij veel leuke camping (of glamping *voor de luxepoesjes*) afbeeldingen.
Inspiratie | Kamperen Inspiratie | Kamperen Inspiratie | Kamperen Inspiratie | Kamperen Inspiratie | Kamperen Inspiratie | Kamperen Inspiratie | Kamperen Inspiratie | Kamperen Inspiratie | Kamperen Inspiratie | Kamperen Inspiratie | Kamperen Inspiratie | Kamperen
Ik krijg er in ieder geval heel erg veel zin van om een kampeertripje te gaan plannen. We hebben nog altijd een tent, slaapspullen en nog meer kampeerspul staan dus zo heel veel is er niet meer nodig om weg te kunnen gaan. We hebben deze kampeerspullen allemaal nog staan van onze kampeertrip naar Zuid Frankrijk (jaaaaaaaren geleden) waar we zo’n 3 weken hebben gekampeerd. Die drie weken leken wel maanden te duren, zo heerlijk! We kijken nog altijd met veel plezier en warme gevoelens terug naar die zomervakantie.

Lekker in de natuur, een beetje terug naar de basis zonder internet of volle agenda en alle luxe die we thuis om ons heen hebben. Veel tourtjes maken met de auto en de benenwagen, lokale marktjes afstruinen, lekker primitief koken, tot ’s avonds laat bij een campinglampje bordspelletjes spelen en kletsen met lokale hapjes en drankjes. Mmmm ♥

Ben jij iemand die graag kampeert of ben je meer van het luxere glamping, de bungalowparken, hotels of appartementjes als je op vakantie gaat? En heb je al enig idee wat je komende zomervakantie gaat doen?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Santje04
  Reply Santje04 8 februari 2013 at 07:31

  Ik hou van afwisseling. We gaan met vrienden vaak kamperen met hemelvaart, en soms voor de grote vakantie. Maar we gaan ook vliegen, met een auto naar een bungalowpark, stedentripjes, en de laatste paar jaar ook cruisen. Het komt er eigenlijk op neer dat wij gewoon van reizen in het algemeen houden geloof ik. ;)

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 7 februari 2013 at 20:27

  Ik hou van kamperen, ik kan alleen echt niet slapen op een luchtbed, dus dit ligt misschien wel wat comfortabeler.

 • Avatar van Noelle
  Reply Noelle 7 februari 2013 at 16:11

  Ik vind kamperen wel iets hebben, erg knus en gezellig kan je het maken, maar ik ben een beetje OCD met hygiene (en een schijterd als het om insecten gaat…). Een wc delen doe ik alleen met familie en allerbeste vrienden, en het liefste op een normale (schone!) wc :P Ik heb in 2008 3 maanden in Chicago op een summer camp gewerkt, hoe ik dat overleefd heb weet ik niet. Slippers en veel mijn ogen dicht doen.

  Nee, van kleins af aan hebben we altijd al veel rond de USA gereisd, ook wel Europa, maar minder. En we verbleven dan ook altijd in grote luxe hotels, en daar ligt nu ook absoluut nog steeds mijn voorkeur. Het liefste 4-5 sterren (wie niet? :P) maar ook een 2 of 3 sterrenhotelletje vind ik prima, zolang het schoon is. Deze zomer ga ik weer 2,5 weken naar Chicago en Los Angeles, met een paar verblijven in leuke hotelletjes :)

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 7 februari 2013 at 16:07

  Ik wil wel kamperen, mits het met normaal toilet/douche en een normaal bed zoals op je foto’s hahaahah!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 7 februari 2013 at 15:20

  De tent op de eerste foto ziet er mooi ingericht uit! Maar is zie geen verdere kamers er naast…..ook mis een goed grondzeil, waarvan de zijkanten, voor- en acterkant flink verhoogt zijn ivm de regenbuien die kunnen vallen! De kamers ernaast zou ik gebruik om je tuinspullen etc in op te bergen! ;-) Mijn tent moet wel horren hebben, aangezien ik altijd door muggen gestoken wordt!

 • Avatar van Sofie
  Reply Sofie 7 februari 2013 at 14:06

  De eerste tent ziet er gezellig uit! Erg leuke inspiratie foto’s :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.