Beauty

Make-up tips voor blauwe ogen

4 februari 2013

Make-up tips voor blauwe ogen
Regelmatig krijg ik de vraag of ik enkele tips kan geven als het gaat om de kleuren oogschaduw die een bepaalde oogkleur het mooist uit laten komen. Laat ik als eerste zeggen dat ik persoonlijk niet vind dat er regels zijn in make-uppen, want als je de kleuren op de juiste manier aanbrengt en combineert (oefening baart kunst!) dan kan elke kleur oogschaduw prachtig staan bij een bepaalde oogkleur. Maar er zijn zeker enkele kleuren die een oogkleur net wat beter, intenser, dieper en mooier uit laten komen en vandaag ga ik beginnen met enkele kleurtips voor blauwe ogen.

Make-up tips voor blauwe ogen
Werk met contrasterende kleuren als het gaat om kleuren die je oogkleur het beste uit laten komen. Als je kijkt naar het kleurenwiel hierboven dan zie je direct welke kleuren dat zijn voor blauwe ogen, namelijk alles van zachtgeel tot en met dieprood. Nu is rood niet een heel erg gemakkelijke kleur om te gebruiken als oogschaduw, maar met mooie oranje/perzik/bronstinten/goudtinten zit je zeker goed.

Maar.. wees ook zeker niet te bang om dezelfde kleur oogschaduw als je oogkleur te pakken: in dit geval dus blauw. Er zijn ontiegelijk veel kleuren blauw en in de juiste combinatie kan het echt prachtig staan. Zo zorgt een subtiele blauwe eyeliner er bij mij bijvoorbeeld voor dat mijn grijsblauwe ogen ineens veel blauwer lijken, zeker als ik dit combineer met een oranje/bronzy ooglook.

Make-up tips voor blauwe ogen Make-up tips voor blauwe ogen Make-up tips voor blauwe ogen Make-up tips voor blauwe ogen Make-up tips voor blauwe ogen Make-up tips voor blauwe ogen Make-up tips voor blauwe ogen Make-up tips voor blauwe ogen Make-up tips voor blauwe ogen
Let ook op de kleurintensiteit van je ogen. Heb je midden- tot donkerblauwe ogen dan kan je gerust kiezen voor donkere kleuren in combinatie met een zwarte eyeliner en mascara. Heb je heel licht- tot middenblauwe ogen dan zullen lichtere kleuren oogschaduw in combinatie met een bruine eyeliner en mascara vaak mooier en minder hard staan.

Op de inspiratiefoto’s in dit artikel zie je dat er heel erg veel mogelijk is qua oogschaduwkleuren bij blauwe ogen en wellicht kan je er zo zelf wat mee oefenen. Het is vooral een kwestie van proberen… Have fun with it!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Jolanda
  Reply Jolanda 23 april 2023 at 09:27

  Wat is de 1 na laatste foto dat turquise groen. Prachtige kleur
  Ik wil die ook

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 april 2023 at 09:25

   Zeker prachtig! Op dit moment helaas niet meer verkrijgbaar, maar ik weet wel dat op dit moment in verschillende merken/collecties een turquoise eyeliner of oogpotlood in de collectie zit. Zoals de HEMA Metallic Mint, Bourjois Sea Blue Soon en NYX Turquoise Storm. Succes!

 • Avatar van Mona
  Reply Mona 15 september 2013 at 16:28

  i love it !!

 • Avatar van patty wagenaar
  Reply patty wagenaar 15 september 2013 at 15:44

  Beste. Zou je mij ook het merk van de ogen schaduws door kunnen sturen .bvd

 • Avatar van Agnetha
  Reply Agnetha 23 maart 2013 at 15:30

  Ja, hier zitten inderdaad wat inspiratiefoto’s tussen en vooral met rood/roze en blauw/groen vind ik altijd wel mooi staan. Soms ook bruintinten, maar dan ga je ook snel naar een wat naturel look.

  • Avatar van jassss
   Reply jassss 28 augustus 2015 at 09:40

   zelf hou ik altijd van een wat smockey look mert wat bruin en tope tinten probeer dat zelf ook eens..

 • Avatar van Esther - Mango Sorbetto
  Reply Esther - Mango Sorbetto 5 februari 2013 at 19:37

  Leuk artikel! Ik heb zelf ook blauwe ogen en vind het vaak lastig om andere kleuren dan bruin/nude tinten te gebruiken. In mijn ervaring laten veel blauwe kleuren mijn blauwe ogen juist minder opvallen.. Veel van deze foto’s zijn natuurlijk gefotoshopt ;-) En ik draag juist graag donkere kleuren bij mijn lichte ogen, omdat ze dan juist extra opvallen. Mijn ogen zijn juist blauwer dan blauw wanneer ik zwarte piet ben haha

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 februari 2013 at 08:59

   Een mooie, donkere smokey eye staat ook zeker heel erg mooi bij blauwe ogen. Zeker als je in plaats van zwart/grijstinten ook een beetje speelt met wat bruin/koper erin :)

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 4 februari 2013 at 23:43

  Ik heb bruine ogen maar er staan ontzettend mooie ooglooks tussen die ik ook zeker kan gebruiken :)

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 4 februari 2013 at 22:59

  Super mooie ooglooks!! Ik heb zelf blauwe ogen en donker haar en merk dat paars en bruin me het beste staan :)
  Leuk artikel.

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 4 februari 2013 at 13:33

  ik heb zelf ook blauwe ogen :3 koper en paarse tinten staan altijd super pretty!

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 4 februari 2013 at 12:56

  Paars vind ik zo’n mooie tint voor blauwe ogen. Leuk artikel.
  Liefs, xxx

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 februari 2013 at 21:39

   Ik vond het ook een erg leuk artikel om te schrijven, afbeeldingen voor te zoeken etc. Dankjewel!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 4 februari 2013 at 11:05

  Wat heb je mooie voorbeelden gevonden! Ik ben nu al benieuwd naar al je tips voor bruine ogen ;) Ik doe altijd waar ik zin in heb die dag. Hou ervan een beetje te experimenteren. Zo doe ik vaak wat bij mijn kleding past van die dag, maar lang niet altijd. Vooral voor een speciale gelegenheid of klein feestje vind ik het leuk om de ogen lekker opvallend op te maken met lekker veel kleur of smokey. Smokey is echt mijn favoriet eigenlijk. Blauw staat lekker fris bij mijn ogen (zeer donker bruin) en dagelijks doe ik bruintinten (naturel). Dit combineer ik met tinten die een tikkeltje paars zijn of soms juist grijs. Favoriet is tot nu toe mat zwart op bewegend ooglid en koperbruin daarboven in en boven mijn crease (heb hangende oogleden). Een winged eyeliner en lekker veel mascara, donker bruin op de waterlijn voor dramatisch effect en ik ben klaar voor een feest haha =)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 februari 2013 at 21:40

   Haha, ik zal als volgende oogkleur de bruine ogen pakken ;) Een smokey look is natuurlijk altijd perfect voor een feestje en staat bijna iedereen wel (afhankelijk van kleurgebruik en manier van aanbrengen natuurlijk) ^^

 • Avatar van Make Up For Women
  Reply Make Up For Women 4 februari 2013 at 09:18

  Oohh waauw wat een prachtige ooglooks!

  xoxo

 • Avatar van Nathalie
  Reply Nathalie 4 februari 2013 at 09:09

  Ik vind vooral die warmere tinten erg mooi combineren! Ik heb zelf ook helder blauw/grijze ogen maar ga eigenlijk nooit voor zulke kleuren, toch maar eens proberen :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 februari 2013 at 21:50

   Gewoon lekker mee spelen en kritisch in de spiegel kijken en oefenen, oefenen, oefenen. Voor je het weet gebruik je steeds vaker andere kleurtjes :)

 • Avatar van lin
  Reply lin 4 februari 2013 at 08:57

  Oeh, wat staan er mooie ooglooks tussen!
  Ik vind ook niet dat er speciale kleuren bij een oogkleur passen. Vroeger werd daar wel aan vastgehouden, maar dat is echt een beetje passé.
  Maar: mooie plaatjes!

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 4 februari 2013 at 08:18

  Goede tips, leuk om te zien ook, heb felblauwe ogen, en donkerder haar en merk bij mezelf dat juist paars en blauw mijn ogen kunnen accentueren en wat donkergrijs… maar dat ligt echt aan het merk oogschaduw ook…

 • Avatar van Sofie
  Reply Sofie 4 februari 2013 at 06:25

  Goede tips!

 • Avatar van Esther
  Reply Esther 4 februari 2013 at 00:42

  Oogschaduwinspiratie is altijd leuk. Zelf denk ik alleen dat je niet alleen je oogkleur, maar ook je haar ermee te maken heeft. Toen ik zwart haar had stonden echt alle kleuren. Nu ik roodbruin heb, vloekt er meer. Persoonlijk vind ik goud/koper en paars echt knallen bij blauwe ogen. :D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 februari 2013 at 21:52

   Daar heb je zeker gelijk in. Als je een meer neutrale haarkleur hebt zoals blond, bruin en zwart dan staan veel meer kleuren mooier omdat je er minder rekening mee hoeft te houden of iets vloekt bijvoorbeeld. Maar ik ben wel benieuwd naar je roodbruine haar nu ^^

 • Avatar van Ike
  Reply Ike 4 februari 2013 at 00:07

  Handige tips…..Ik maak me op hoe ik het zelf mooi vindt en heb er al vele complimenten over gehad! ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 februari 2013 at 21:53

   Dat is altijd leuk als je er complimenten op krijgt, dan doe je zeker iets goed :D

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.