Beauty

Mijn beautyritueel voor het slapen gaan

27 februari 2013

Mijn beautyritueel voor het slapen gaan
Elke avond neem ik voor het slapen gaan even een paar minuten de tijd voor mijzelf. Niet alleen om mijn lichaam te verzorgen, maar ook om mijn geest tot rust te brengen om de dag beter af te kunnen sluiten. Het stappenplan wat ik volg is een fijn beautyritueel maar zorgt er dus ook voor dat ik even alles van de dag van me af kan zetten en ik daarna sneller in slaap val. Ik gebruik vaak een standaard aantal producten voor dit ritueel, maar de producten onderling wisselen nog wel eens als ik wat nieuws wil proberen of als er een product op is. Lees verder om te zien wat mijn beautyritueel voor het slapen gaan is.
Mijn beautyritueel voor het slapen gaan
Ik begin met 1/2 spraytjes van een bedmist, dit is een product wat je op je beddengoed sprayt waarin een rustgevend geurwater zit met onder andere lavendel. Daarna is het tijd om de droge delen van mijn lichaam extra in te smeren. Ik smeer mijn gehele lichaam namelijk altijd direct na het douchen in en enkele delen zoals knieën, onderarmen, onderbenen en ellebogen hebben wat meer voeding nodig. Hierna is het tijd voor het insmeren van de voeten, gevolgd door het insmeren van de handen, het insmeren van mijn lippen en het inmasseren van een nagelriemproduct. Heb ik last van stijve en/of koude spieren dan gebruik ik hier een verwarmende massageolie voor.

Ik zorg ervoor dat ik voor elke stap echt even de tijd neem met aandacht voor het lichaamsdeel en de geur en textuur van de producten waar ik mee bezig ben. Het geheel neemt zo’n 5 minuten tijd in beslag, behalve als er een spiermassage aan te pas komt natuurlijk. Mij helpt dit echt om mijn volle hoofd leeg te maken aan het eind van de dag en dat is erg prettig voor het slapen gaan.

Dit zijn de producten die ik op dit moment gebruik:
– Kneipp arnica massageolie
– L’Occitane pillow mist relaxante
L’Occitane honey whipped body cream
Hansaplast repair & care
– L’Occitane lavendel handcrème
Vichy nutriextra lipbalm
Dior crème abricot.

Heb jij een bepaald beautyritueel voor het slapen gaan? Zo ja, welke producten gebruik jij hierbij?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 10 maart 2013 at 10:42

  Leuk om te lezen! Ik heb zelf ook zo’n ritueel; douchen, lezen, handen en voeten insmeren. Ik ben benieuwd naar die bed mist! Ik gebruik zelf white musk van tbs als soort bed mist, eens per week spray ik dat op mijn kussen! :) heerlijke comfortabele geur!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 maart 2013 at 09:01

   De White Musk geur van TBS vind ik zelf ook heerlijk, echt zo’n cocoon-geur ♥

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 3 maart 2013 at 17:33

  Wow, die Bed Mist klinkt héél goed, daar ga ik eens naar op zoek! Fijn ritueeltje trouwens, mijnes is iets korter. Ik smeer m’n benen in met Dove Wintercare bodylotion (of Superdrug bodylotion, of Rozenglycerine), m’n gezicht met Kruidvat nachtcrème en onder m’n ogen Weleda Vitaliserende oogcrème, Revitalash op m’n wimpers, en tot slot een handcrème op m’n handen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 maart 2013 at 08:35

   Love de Dove wintercare geur <3

 • Avatar van Mirjam
  Reply Mirjam 28 februari 2013 at 23:34

  Goed idee om er voor het slapen gaan de tijdvoor te nemen! Ik haal vaak snel mijn make-up eraf en ga slapen..

 • Avatar van BeautyByTS
  Reply BeautyByTS 28 februari 2013 at 11:38

  Leuk om te lezen. Ik smeer altijd mijn handen in met handcreme, m’n lippen met lippenbalsem, nagelriemen met lemony flutter en gebruik de pillow mist van the body shop voordat ik ga slapen

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 28 februari 2013 at 07:42

  Ik wist niet dat het bestond die bedmist lijkt me heerlijk! Ik ga als ik gedouched heb me lichaam goed insmeren met een hele goede bodybutter….. dat heb ik wel nodig met een geteinte huid!
  De ellebogen, knieen en voeten extra goed. Daarna een heerlijke nachtcréme op en ik zal daarna snel mijn oogjes dicht doen en ben vertrokken naar dreamland! ;-) Mijn voetjes behandel ik eens in de wk wel met een scrub en doe er daarna een goede voetencréme op! Dit is ook een goede voorbereiding voor de zomer ivm het dragen van openteen slippers!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 februari 2013 at 09:32

   Nou precies, als je het hele jaar door je voeten verzorgt dan hoef je ze ook niet ineens krampachtig summerproof te maken als het zonnetje schijnt :D

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 27 februari 2013 at 20:40

  Ik doe ongeveer hetzelfde.. Ook een pillow mist, bodybutter, handcrème, nagelriemcrème, voetcrème, lipbalsem,.. soms ook nog een balsem voor wondjes.

 • Avatar van ValleyDoll
  Reply ValleyDoll 27 februari 2013 at 20:21

  Avondrituelen, I love it en zo’n fijne manier om de dag mee af te sluiten he.

 • Avatar van Marianne
  Reply Marianne 27 februari 2013 at 18:38

  Handen smeer ik in met een rozen handbutter van de Body Shop. Paar keer per week ook nog nagelriemen met Lemony Flutter. Lippen vet ik in met vaseline. Als ik ’s avonds heb gedoucht, smeer ik ook mijn lichaam in met een bodybutter en mijn voeten met een speciale voetencreme (wisselende producten).
  Gebruik ook een spray van de Body Shop, maar dat werkt niet altijd :(

 • Avatar van Enita
  Reply Enita 27 februari 2013 at 18:27

  Heerlijk artikel om te lezen en zo herkenbaar om s” avonds lekker de tijd voor je zelf te maken

 • Avatar van Jessie
  Reply Jessie 27 februari 2013 at 17:40

  Heel fijne producten om je dagje op een ontspannende manier af te sluiten. Dat is iets wat ik eigenlijk veel te weinig doe – misschien toch maar eens wat meer tijd voor nemen; dan slaap ik waarschijnlijk ook beter :-)

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 27 februari 2013 at 16:30

  Zo’n ‘slaapspray’ is echt enorm fijn! Die van mij is echt net op helaas, dus snel maar weer kijken voor een vervanger :D

 • Avatar van Evelyne
  Reply Evelyne 27 februari 2013 at 14:28

  Heerlijk die avondrituelen! Ik neem zelf een half uur voor het slapen gaan een kop kamillethee met honing citroen gember en kurkuma. Voor het slapen gaan handen insmeren, lippen invetten, hakken insmeren, haar met knipjes vastmaken en slapen maar!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 februari 2013 at 09:34

   Ik neem ook steevast een kop thee zo’n uurtje voor ik naar bed ga, heerlijk!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.