Fashion Media

Plussize | Libelle XL en een nieuwe Dyanne+ collectie

22 februari 2013

Libelle XL en een nieuwe Dyanne+ collectie
Afgelopen woensdag werd tijdens een feestelijke modeshow in Magna Plaza in Amsterdam de nieuwe Dyanne+ Libelle collectie geshowd – een collectie die is ontworpen door lezeressen van Libelle in samenwerking met Dyanne Beekman – kon je genieten van een optreden van Berget Lewis en werd het XXL themanummer van Libelle gelanceerd. Lees verder voor meer informatie over deze nieuwe Libelle XL en de grote maten collectie van Dyanne.

Libelle XL
Het thema van deze uitgave is ‘Big = Beautiful’ en is op dit moment verkrijgbaar voor €3,10. Onderwerpen die onder andere aan bod komen:

– mag het ietsje meer zijn?
– dikke mensen leven langer
–  groot denken, wordt het niet eens tijd?
– taboes: te groot, te klein, wat is normaal?
– en nu is het afgelopen: we hebben gewoon maat 42
– opvallende vormen in de voorjaarsmode
– XL-maaltijdsoepen
– XL wonen in een rijtjeshuis
– interviews met Catherine Keyl, Berget Lewis, Jack Wouterse en Eva van der Gucht.

En… het boek ‘Dik in orde’ van Anne Elzinga wordt vernoemd. Dit is een boek waarvoor ondere andere ik zelf (spannend!!) ben geïnterviewd en ik ga jullie hier binnenkort zeker nog meer over vertellen. Het boek staat vol met feiten en fabels over overgewicht en er komen nog veel meer onderwerpen aan bod zoals kledingtips en dergelijke.
Libelle XL en een nieuwe Dyanne+ collectie

Libelle XL en een nieuwe Dyanne+ collectie
Foto 1: Dyanne Beekman, Catherine Keyl, Berget Lewis en Franska Stuy (hoofdredacteur Libelle). Foto 2: ontwerpster Dyanne Beekman en de Libelle XL ambassadrices die de kleding showden. Deze foto’s zijn gemaakt door Margriet Hoekstra.

Libelle XL en een nieuwe Dyanne+ collectie
Dyanne+ collectie
Deze grote maten mode collectie is ontworpen door Libelle lezeressen in samenwerking met Dyanne Beekman. Leuk! Dyanne had eerder al een pluscollectie en ik had hier toen redelijk wat items van in mijn kast hangen en was dan ook heel erg benieuwd naar de nieuwe collectie. De kleding is verkrijgbaar in maat 44 t/m 52, bestaat uit 21 basisstukken en is verkrijgbaar in 35 winkels en via de website van Dyanne. Ik zie er persoonlijk veel leuke items in, maar had het toch wel interessanter gevonden als de maatvoering nog wat ruimer was geweest..

Mijn favorieten? De blauwe blazer Cas (€189,95), de heel donkerblauwe blousejurk/tuniek Byan (€129,95) en de zomerse jeans Dewi (€99,95).

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Esmée
  Reply Esmée 24 februari 2013 at 21:02

  Ik vind Dyanne echt een geweldig merk. Maar in ieder geval, mooi de nieuwe + collectie :-)

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 24 februari 2013 at 19:02

  Leuke kledingstukken! Alleen voor mij wel te duur, maar wel leuk om te zien!

 • Avatar van Santje04
  Reply Santje04 22 februari 2013 at 21:17

  ik ben benieuwd naar het blad, maar vooral ook naar het boek. In de collectie van Dyanne zie ik leuke basis stukken, maar moet ook zeggen dat ik meestal niet zoveel geld aan 1 stuk uitgeef.

 • Avatar van Stell
  Reply Stell 22 februari 2013 at 17:42

  Leuke onderwerpen, ik ben erg benieuwd geworden vooral nu je al dat gedoe ziet over Adele en Kelly Clarkson..dat plussize vrouwen niet succesvol moeten zijn omdat ze dan de jongere meiden slecht beinvloeden? Laten we dan wat doen aan de onzekerheid van deze meiden! Ik vind de blousejurk trouwens ook super leuk!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 februari 2013 at 08:59

   Ik vind het heel erg jammer dat er zulke dingen in de media gezegd worden over de volle(re) mensen die succesvol zijn. Je laat hiermee toch alleen maar zien dat je ondanks een vol(ler) figuur ook kan bereiken wat je wil? Dat moet toch de boodschap zijn lijkt me, dat geeft toch meer zelfvertrouwen en een goed gevoel over jezelf :)

 • Avatar van Dionne
  Reply Dionne 22 februari 2013 at 15:53

  Wel leuk, maar wel duur! En het lijkt er op dat het niet geschikt is voor korte dikke vrouwen. Zo’n oversized overhemd staat mij helaas niet (maat 48, 1.62m)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 februari 2013 at 09:00

   En als je het lange overhemd dan zou dragen met een dun riempje zodat je het geheel breekt en hem dan boven het riempje wat kan ‘blousen’ zodat hij ook korter valt?

   • Avatar van Dionne
    Reply Dionne 25 februari 2013 at 09:05

    Dat zou kunnen wellicht, maar dan houd ik nog steeds zo weinig been over. Heb verhoudingsgewijs erg korte benen (broeklengte 27/28 inch) dus ik sla even voor. maar bedankt voor de tip!

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 25 februari 2013 at 09:06

     Het is natuurlijk ook het belangrijkste dat je draagt waar jij je lekker in voelt :)

 • Avatar van Daniëla
  Reply Daniëla 22 februari 2013 at 13:00

  Ik word er niet echt blij van, tikje oubollig en erg duur. Vind het ook jammer dat maat 52 de grootste maat is.

 • Avatar van Shanna
  Reply Shanna 22 februari 2013 at 09:08

  Superleuk! Alleen die prijzen. Vooral voor broeken, daar ga ik geen 100 euro uit aan geven, want die slijten supersnel tussen je benen.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 22 februari 2013 at 06:43

  Wat een leuke blazer en de blouse ook! ;-)

 • Avatar van Belllezza
  Reply Belllezza 22 februari 2013 at 02:31

  Ik ben benieuwd naar het boek!

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.