Persoonlijk Reizen & vrije tijd

Reisverslag | Stedentrip Berlijn #1

18 februari 2013

Berlijn
Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, heeft bijna 3,5 miljoen inwoners en is hiermee niet alleen de grootste stad van Duitsland maar ook de op één na grootste stad in de Europese Unie (Londen staat op de 1e plek met bijna 8 miljoen inwoners). Het centrum van Berlijn is opgedeeld in 8 toeristische gebieden en elk gebied heeft zo haar eigen charmes, bezienswaardigheden en toeristische trekpleisters en het is een perfecte stad als je op zoek bent naar een mix van ‘oud en nieuw’ op het gebied van cultuur, festivals, nachtleven, musea en kunsttentoonstellingen. In het laatste weekend van januari ben ik hier samen met mijn man naartoe geweest voor een stedentrip en de komende dagen gaan jullie meer lezen over deze stad en onze belevenissen en tips.

Reisverslag | Stedentrip Berlijn #2 Berlijn
VisitBerlin
Berlijn is een gigantisch grote stad, maar alles is met het openbaar vervoer heel erg goed te bereiken. Ik kan dan ook zeker aanraden om een Berlin Welcome Card aan te schaffen voor de tijd dat je er bent. Een kaart voor 3 dagen (72 uur) kost €26,50 en je mag hiermee in alle zones van de stad reizen met de bus, trein en metro. Daarnaast krijg je bij aanschaf ook nog een stad- en metrokaart en krijg je er leuke kortingen mee bij meer dan 200 attracties, bezienswaardigheden en winkels/restaurants. Dit bespaart je veel kosten van losse openbaar vervoer tickets en de taxi, want je kan hiermee ook vanaf het vliegveld naar het centrum van de stad reizen.
Berlijn
Reisverslag
Vanaf Schiphol is het ruim 1 uur naar Berlijn en met het openbaar vervoer ben je met een klein half uurtje midden in het centrum. Na het inchecken bij het hotel, Park Plaza Wallstreet Hotel Berlin, en onze koffers uitpakken zijn we direct de stad in gegaan naar Alexanderplatz om de sfeer in het centrum op te snuiven. Heb je zin om te shoppen? Dan is hier ook de Alexa shoppingmall te vinden met meer dan 180 winkels en 17 restaurants. Na wat gewinkeld te hebben bij Alexa en Galeria Kaufhof, een lekker broodje (mèt de bekende curryworst) gegeten te hebben en een flinke stadswandeling zijn we naar het hotel gegaan en zochten we via internet een restaurantje in de buurt op. We kwamen terecht bij Shezan, een Indiaas restaurant. De sfeer en het eten was heerlijk (en betaalbaar) en het ligt op loopafstand van het hotel, dus zeker een aanrader als je hier verblijft.

Na het eten hebben we nog lekker een drankje gedaan in de bar van het hotel en zijn we na het uitstippelen van het plan voor de volgende dag en een warm bad lekker gaan slapen. De eerste dag met Expedia naar Berlijn zat er alweer op!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Wil
  Reply Wil 16 november 2015 at 13:06

  Haha Belllezza, ik weet precies wat je bedoeld. Ze kleden zich echt als 10 jaar terug en dat is nog steeds zo.

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 19 februari 2013 at 12:37

  Mooie foto’s. Wat leuk dat je zo’n verslag schrijft over Berlijn. Ik ben er nog nooit geweest maar wil er zeker nog eens heen gaan voor een weekendje weg :) Heb nogal wat steden die ik wil bezoeken voor weekendjes weg, zoals nog een keer Parijs en Londen en Antwerpen en Brussel. Parijs ben ik in 2008 verliefd op geworden. Ga daar dit jaar nog eens heen voor een week of langer :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 februari 2013 at 10:05

   Parijs is voor mij alweer veels te lang geleden, wil ik echt nog eens naartoe <3

 • Avatar van Moniek
  Reply Moniek 18 februari 2013 at 21:35

  Berlijn is echt leuk!

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 18 februari 2013 at 19:23

  Wat leuk dat je naar Berlijn bent geweest. Mooie foto’s en leuk verslagje.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 18 februari 2013 at 18:50

  Leuke foto’s……. Geweldige stad, daar wil ik heen! Het eten ziet er heerlijk uit……;-) Het hotel ziet er mooi en netjes uit! Leuke ingerichte kamer!

 • Avatar van Esther - Mango Sorbetto
  Reply Esther - Mango Sorbetto 18 februari 2013 at 16:00

  Leuk!! Ik ben één keer in de zomer spontaan 2 dagen naar Berlijn geweest met de auto, was heel leuk maar heb lang niet alles gezien. Moet eigenlijk nog maar een keer :)

 • Avatar van Laura Louise - Fablouise
  Reply Laura Louise - Fablouise 18 februari 2013 at 15:59

  Wat leuk om te zien, ik vind Berlijn echt geweldig. Vorig jaar 1 week geweest en keek mijn ogen uit. Kan zo weer terug!

 • Avatar van Esmée
  Reply Esmée 18 februari 2013 at 15:16

  Berlijn is echt een geweldige stad, ik ben er vorig jaar geweest :-)

  Liefs, Esmée

 • Avatar van debby
  Reply debby 18 februari 2013 at 15:04

  Berlijn is een pracht van een stad, ik ben er vorig jaar geweest met mijn lover…

 • Avatar van Stell
  Reply Stell 18 februari 2013 at 14:26

  Wat heerlijk, Berlijn is zo’n mooie stad!

 • Avatar van Sofie
  Reply Sofie 18 februari 2013 at 14:23

  Jullie hotel ziet er gaaf uit! Veel plezier daar :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 februari 2013 at 14:36

   We zijn (helaas) alweer terug, we waren er het laatste weekend van januari :)

 • Avatar van Tedje
  Reply Tedje 18 februari 2013 at 14:22

  Het hotel ziet er echt super mooi uit!

 • Avatar van Jessie
  Reply Jessie 18 februari 2013 at 14:16

  Ik kijk al uit naar het vervolg van dit artikel – ik hou enorm van reizen en dan zeker van citytrips omdat een weekendje weg iets gemakkelijker is om te boeken. Leuk artikel en toffe tips, keep it coming!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 februari 2013 at 14:37

   Ja precies! Ok, met een citytrip kom je niet echt tot rust omdat je (ik in ieder geval) het maximale uit die paar dagen wil halen met dingen bekijken etc. maar ik krijg er zoveel inspiratie en energie van. Love it! ♥

   • Avatar van Jessie
    Reply Jessie 18 februari 2013 at 16:40

    Ja, tot rust komen is het echt wel niet. Ik ben met mijn man een dagje naar Parijs gegaan en wij hadden toen zoveel gezien maar de dag erna kon ik amper nog stappen van de spierpijn! Het was het wel dubbel en dik waard :-) er zijn zoveel mooie steden te ontdekken in Europa tegen een redelijke prijs; super toch hè!

 • Avatar van Belllezza
  Reply Belllezza 18 februari 2013 at 14:16

  Ziet er gezellig uit! Ik ben al eens in Berlijn geweest, vond het er toen ook erg leuk. Was het nu nog steeds zo dat het lijkt alsof iedereen 10 jaar onder een steen heeft geleefd wat betreft mode :P?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 februari 2013 at 14:39

   Haha! Het viel wel mee geloof ik, het is me in ieder geval niet heel erg opgevallen ;)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.