Persoonlijk Reizen & vrije tijd

Reisverslag | Stedentrip Berlijn #2

19 februari 2013

Reisverslag | Stedentrip Berlijn #2
Klik hier voor het eerste deel van het reisverslag van onze citytrip naar Berlijn. Na een heerlijke nachtrust en een goed ontbijt in het hotel was het tijd om de jassen, shawls, mutsen en handschoenen aan te trekken want het was die nacht ervoor -15 C0 geweest. We hadden een boel leuks voor deze dag uitgezocht om te gaan doen en we vertrokken met de metro naar het centrum van de stad om de printjes via internet in te gaan wisselen voor de activiteiten van deze dag. Je kan via Expedia namelijk ook heel erg handig leuke acitiveiten in een stad bijboeken, zodat je tijdens de citytrip minder uitzoekwerk hebt. Kijk mee voor het verslag èn een filmpje van het verloop van ons weekendje weg naar Berlijn.

Berlin Zoo
Als eerste acitiveit stond de dierentuin van Berlijn op het programma om te bezoeken. Ondanks het koude weer en dat we wisten dat er in de buitenverblijven weinig dieren te vinden zouden zijn, zijn we toch gegaan want we zijn nu eenmaal gek op dieren en dierentuinen en wilden deze kans niet voorbij laten gaan nu we toch in Berlijn waren. De dierentuin ligt echt midden in de stad en het is een heel erg gek idee dat je aan de ene kant alle drukte van de stad hoort en de hoge gebouwen ziet en aan de andere kant langs de wilde beesten loopt. We vonden het een prachtig aangelegde dierentuin en het moet tijdens de lente/zomer prachtig zijn om hier doorheen te wandelen. De meeste dieren waren tijdens ons bezoek in de binnenverblijven te vinden, maar dat kon voor ons de pret niet drukken.

Reisverslag | Stedentrip Berlijn #2 Reisverslag | Stedentrip Berlijn #2
Hop-on hop-off City Circle Tour
Na een lekkere verwarmende lunch bij de Kartoffelkiste in het Europa Center liepen we naar het begin van de Kurfürstendamm vanwaar de Sightseeing bustour zou beginnen. Ik kan deze bustouren echt aanraden als je een citytrip maakt want ze zijn in elke grote stad wel te vinden. Je rijdt ermee langs alle bezienswaardigheden van de stad, luistert via de koptelefoontjes over de historie en de bezienswaardigheden waar je langs rijdt en je kan overal uitstappen en weer instappen. Een ticket kost €22,00 en je mag hiervoor 2 dagen (48 uur) gebruik maken van deze bussen. Vanaf elke halte zijn er meerdere leuke bezienswaardigheden te voet aan te doen. Een volledige busrit uitzitten duurt in Berlijn ongeveer 2,5 uur.

We hadden voor deze avond het grillrestaurant Escados bij Alexanderplatz uitgekozen en we hebben hier genoten van een goede mixxed grill, ook dit restaurant is weer een aanrader. Goed eten in goede porties, een gezellige sfeer en wederom goed betaalbaar. Na een avondwandeling door de stad doken we lekker op tijd onder de dekens.

Reisverslag | Stedentrip Berlijn #2
De laatste dag hadden we tot ongeveer 15.00 uur de tijd voor we weer naar het vliegveld moesten om terug naar Nederland te gaan en zijn we in de Fernsehturm (televisietoren) geweest waarin je met de lift in 40 seconden tot ruim 200 meter boven de grond kan genieten van een prachtig uitzicht boven de stad. Dit was een unieke ervaring en bij helemaal helder weer moet dit nog mooier zijn, ook weer een aanrader om zeker te doen als je in Berlijn bent. Na een winkelbezoekje en lunch in KaDeWe, een wandeling langs LaFayette, de Ritter Sport winkel en de Brandenburger Tor was het toch echt (helaas!) tijd om afscheid te nemen van Berlijn.

Sorry voor de wat schokkerige beelden van het filmpje, maar ik wilde graag een filmpje maken als herinnering en moest hiervoor deze camera voor het eerst uitproberen met filmen en heb voor het eerst een filmpje echt bewerkt. Ik hoop dat je het alsnog leuk vond om het uitzicht vanuit de televisietoren te zien en een stukje mee te rijden in de bustour langs o.a. Checkpoint Charlie en de East Side Gallery. Vergeet niet de kwaliteit op 1080p te zetten voor het mooiste beeld.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Johanna
  Reply Johanna 6 maart 2013 at 16:34

  Hoi Desirée! Ik zie nu pas dat we in dat weekend beide in hetzelfde restaurant gegeten hebben! Jullie een dagje later dan wij. Erg grappig. Leuk verslag!
  Groetjes Johanna

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 maart 2013 at 17:31

   Leuk! Dankjewel voor je compliment. Ik hoop dat het jullie ook zo goed bevallen was? :)

 • Avatar van Santje04
  Reply Santje04 22 februari 2013 at 21:00

  Wat een erg leuk verslag, met goede tips. We zijn nog niet in Berlijn geweest, maar willen dat wel binnen nu en een paar jaar doen, dus dit wordt opgeslagen. ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 februari 2013 at 08:57

   Dankjewel voor je leuke reactie, ik wens je alvast veel voorplezier met het uistippelen van de trip!

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 19 februari 2013 at 17:00

  berlijn wil ik zeker nog een keer heen! *zet op nog heen te gaan lijst*

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 februari 2013 at 10:03

   Ik kan het je zeker aanraden, het is een geweldige stad om naartoe te zijn geweest!

 • Avatar van Belllezza
  Reply Belllezza 19 februari 2013 at 15:41

  Ik ben gek op dierentuinen!

 • Avatar van Esther - Mango Sorbetto
  Reply Esther - Mango Sorbetto 19 februari 2013 at 14:37

  Brrr wat koud zeg! Ik vind de Dom echt prachtig! Ben toen helemaal in het topje van de koepel geweest, pff wat een klim haha

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 februari 2013 at 10:04

   Maar dat moet vast wel een prachtig uitzicht gegeven hebben denk ik zo?

   • Avatar van Esther - Mango Sorbetto
    Reply Esther - Mango Sorbetto 20 februari 2013 at 10:18

    Ja dat wel! Het was toen midden in de zomer en bloedheet. Wel even een ander uitzicht dan het winterse landschap op jouw foto’s haha

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 20 februari 2013 at 10:22

     Jaaa, het was nu echt flink fris. Maar ook dat heeft weer zo zijn charmes :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 19 februari 2013 at 14:26

  Wat is daar veel te doen! Prachtige foto’s! Leuk dat jullie nog wat hadden gedaan op de dag van vertrek! ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 februari 2013 at 10:04

   Haha, we wilden inderdaad elke minuut benutten dat we er waren :D

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.