Beauty

Venus Naked Skin by Braun #3

14 februari 2013

Venus Naked Skin by Braun #1
In de vorige artikelen over de Gilette Venus Naked Skin by Braun kon je al meer lezen over de opzet voor het testpanel en algemene informatie over het apparaat *klik* en een stappenplan met hoe je dit IPL apparaat voor thuisgebruik dient te gebruiken *klik*. We zijn nu enkele maanden verder en ondertussen hebben we allevier het apparaat eens even goed kunnen testen over een langere periode. Benieuwd naar onze reviews en resultaten?

Venus Naked Skin by Braun #1
Ervaring van Barbara (Cosmopinie.nl)
Voorheen gebruikte ik in de strijd tegen ongewenst lichaamshaar mijn scheermesje voor het dagelijkse scheerwerk van de oksels en bikinilijn, en zodra de benen weer getoond mogen worden komt Het Gemene Brullende Monster (lees: mijn epilady) weer tevoorschijn. Een methode die effectief is en er zelfs voor heeft gezorgd dat mijn benen steeds minder haartjes terugkrijgen, maar helaas ook een ontharingsmethode die voor de delicatere lichaamszones érg pijnlijk kan zijn…

Een IPL-apparaat voor thuis klonk mij dan ook meteen als muziek in de oren. Niet alleen omdat deze methode zou zorgen voor langdurig onthaarde benen, oksels, noem maar op, maar vooral ook omdat ik dit op mijn gemak en op zelf te kiezen tijden thuis kan uitvoeren. Ik heb namelijk al eens op het punt gestaan om IPL-behandelingen bij een salon te ondergaan, maar wat de intieme zones betreft ben ik daar toch wat te preuts voor aangelegd…

Enfin, IPL kan nu dus ook thuis! Of thuis ontharen door middel van licht ook net zo effectief is als de IPL-methode in de salon kan ik voor jullie dus niet testen – hier mis ik de salonervaring – maar wel was ik erg benieuwd hoe de Naked Skin mij an sich zou bevallen.

Wat fijn is aan de Naked Skin: die blijkt helemaal geen pijn te doen! Het apparaat werkt door middel van een hele korte maar krachtige flits, die dankzij de pigmentatie metende tool de perfecte intentie heeft. De flits is niet pijnlijk. Wel voel je héél even een stootje hitte in je huid trekken, die nog even nagloeit, maar dit is zeker niet pijnlijk te noemen. Een slimme tool (en eentje die de concurrenten niet hebben) want hierdoor kun je het apparaat niet per ongeluk te hoog instellen. Ook kun je de tool in de winkel gebruiken om te meten of jouw huid uberhaupt geschikt is om met de Naked Skin te behandelen (donkere huiden of te lichte haartjes kunnen helaas niet behandeld worden). Dat kan een miskoop voorkomen.

Ook een slimmigheidje is de bijgeleverde gel. Die zorgt er niet alleen voor dat je huid verkoeld en gekalmeerd wordt, maar maakt het ook makkelijk om te zien waar je wel en niet al geflitst hebt: het apparaat laat namelijk een lichte afdruk achter in de met gel ingesmeerde huid.

Nóg een dikke plus van deze ontharingmethode is dat je hem uitvoert op reeds onthaarde huid! Waar je met harsen en epileren moet wachten tot je aanzienlijke stoppels hebt (de hars en Het Gemene Brullende Monster hebben immers iets nodig om vats te pakken), werkt IPL ónder het huidoppervlak, in het haarvaatje, en is het juist de bedoeling dat je de te behandelen zones van tevoren haarvrij hebt gemaakt. (Even scheren volstaat natuurlijk!)

Of het apparaat ook nadelen heeft? Ja, toch wel: het is iedere keer weer een flinke, tijdrovende klus! Omdat je stukje voor stukje flitst, ben je met grote oppervlakken zoals je benen toch wel een poosje zoet. Daar staat dan natuurlijk wel weer tegenover dat je op den duur nog maar eens per maand aan de slag hoeft. Ook kost het apparaat een flinke duit, al is de prijs juist weer zeer schappelijk als je die vergelijkt mer een reeks behandelingen in de salon. (Ideetje: misschien kun je zo’n apparaat ‘delen’ met je moeder of vriendin? Je hebt hem immers maar eens in de zoveel weken nodig!)

Het vergt even wat geduld, maar als je eenmaal klaar bent met ontharen en je volgt dit ritueel trouw op volgens de voorschriften, dan zou je haargroei uiteindelijk zelfs zo sterk kunnen verminderen dat ontharen nog nauwelijks nodig is. Zover ben ik nog niet, maar deze gedachte houd me wel gemotiveerd!

Venus Naked Skin by Braun #1
Ervaring van Sanne
Voor Cosmopinie kreeg ik de eer de Gilette Venus Naked Skin te testen – een IPL-apparaat speciaal gemaakt voor thuisgebruik! Geen dure tripjes naar de salon maar gewoon lekker zelf aan de slag met ontharen.

Het eerste dat opvalt is de ontzettend mooie verpakking waar het product in zit, namelijk een luxe witte koffer waar alles precies in past (en na gebruik ook weer in terug past – ook niet geheel onbelangrijk). De koffer verraad niet meteen wat er in zit en is nog steeds van een handzaam formaat, zodat opbergen in een kast ook geen probleem is.

Het Gilette Venus Naked Skin ‘pakket’ bestaat uit verschillende onderdelen, zo heb je de flitser, de huidsensor, wat kabels en een activating gel. De sensor is volgens mij best een uniek onderdeel van dit IPL setje. Deze meet de kleur van je huid en bepaald op deze manier op welke stand de flitser geladen moet worden. Zo kan je de flitser nooit te hoog instellen, wat brandwonden zou veroorzaken!

Het product is redelijk gemakkelijk in gebruik. Je brengt de activating gel aan, deze werkt verkoelend en zo zie je precies waar je bent geweest met de flitser. Meet met de sensor je huid en je kan gaan flitsen! Het is de bedoeling dat je huid haarvrij is voordat je met de behandeling begint. IPL werkt namelijk op de haarzakjes en niet op de haartjes zelf. Het laten staan van de haren zou – door de donkere kleur- tot een pijnlijke ervaring kunnen leiden.

De eerste keer wilde ik lekker de tijd voor mezelf nemen, dus nam ik een douche inclusief scheerbeurt en meteen daarna ging ik aan de slag met de Naked Skin. Nu moet ik wel zeggen dat mijn huid droog en gevoelig is, maar de activating gel prikte zo op mijn huid dat ik de rest van de behandeling heb moeten uitstellen. Na een halve dag te hebben gewacht kon ik zonder problemen aan de slag. Wacht dus even liever na het scheren een paar uurtjes!

De flitser is redelijk snel opgeladen voor gebruik, maar moet tussen elke flits weer even herladen. Opzich is dit helemaal niet erg, maar dit in combinatie met het kleine oppervlak dat de flitser behandelt ben ik zo’n dertig minuten bezig met één been. Je wordt trouwens wel steeds handiger in het gebruik, waardoor ik na twee behandelingen al zo geoefend was dat ik de opvolgende sessies kon doen terwijl ik een fijne serie aan het kijken was!

Ik vond het overigens wel opvallend dat er geen oogbescherming bij het pakket zat, de flitser is namelijk echt heel fel. Ik draag daarom tijdens het gebruik ook een zonnebril met filter om mijn ogen te beschermen, just in case. Hoewel de flits er behoorlijk heftig uitziet doet het voor mij geen pijn op mijn huid, het gevoel is vergelijkbaar met een klein tikje tegen de huid, helemaal niet eng of pijnlijk dus! Na gebruik hoef je het apparaat alleen maar schoon te vegen (wat heel gemakkelijk gaat) en de lamp van de flitser gaat jaren mee!

Het resultaat van de Naked Skin is zacht gezegd verbluffend te noemen. Al na een keer gebruik merkte in dat mijn haartjes zachter waren geworden en bleven ze op sommige plekken al weg – ik moet hier misschien wel bij vermelden dat dit soms ook gebeurt wanneer ik lichaamsbeharing hars of wax, geen idee waarom of hoe dat kan eigenlijk. Na de Naked Skin zo’n vier keer te hebben gebruikt ontstonden er al grotere kale plekken, groeide haartjes minder snel in en waren ze zachter. Wel zag ik verschil in resultaat op verschillende plekken, de haartjes op benen en armen verdwijnen sneller dan die onder oksels of bikinilijn (ik vermoed doordat deze dikker zijn?).

Ik denk dat de Naked Skin perfect aansluit bij de do-it-yourself trend van de afgelopen jaren en dat de kosten in vergelijking met een professionele behandeling helemaal niet verkeerd zijn. Het is een tijdrovend klusje, maar ik vind het resultaat het meer dan waard. En nu maar hopen dat vlechtjes in je okselhaar nooit meer een trend wordt..

Venus Naked Skin by Braun
Ervaring van Sarah
Sinds eind oktober heb ik de Naked Skin van Braun x Gilette in mijn bezit. Doordat er Italiaans bloed door mijn lichaam stroomt heb ik een lichtere huid en donkere haren en dit is een goede combinatie voor het uitproberen van de Naked Skin. Na een duidelijke uitleg over de werking van het toestel ging ik razend enthousiast met het mooie witte koffertje huiswaarts!

In het stijlvolle witlederen koffertje zit een ‘stationnetje’ waar de huidtintsensor in klikt en de Naked Skin in ligt die met een kabel verbonden is aan het station. Het is een stijlvol vormgegeven apparaat in klinisch wit. Daarnaast heb je nog een adapter met stekker voor in het stopcontact. Het toestel werkt niet op batterijen en hoeft daarom niet opgeladen te worden. Dat heeft als voordeel dat je aan één stuk door kan flitsen zonder te hoeven opladen, maar als nadeel dat je gebonden bent aan een dikke kabel van ongeveer een meter en je het stationnetje steeds moet verplaatsen naarmate je andere lichaamsdelen wil behandelen.

De flitsen zelf zijn helemaal niet pijnlijk al voel je er wel meer van op je okselhuid dan die van je benen omdat je huid hier gevoeliger is, de bijgeleverde gel werkt hierin echt verfrissend. Het gebruiksgemak? Ik heb pro’s & con’s ondervonden. Omdat het oppervlak waarmee je flitst 2,5 x 1,2cm groot is moet ik voor mijn curvy benen heel wat flitsen voordat ik één been achter de rug heb en mijzelf in onmogelijke bochten draaien om aan de achterkant van mijn benen te flitsen en zo werd ik al snel ontmoedigd in mijn veldstrijd. Idyllische toekomstbeelden van haarvrije benen ebden lichtjes weg. Ik besloot kleinere zones te pakken zoals oksels, handen en bikinizone. Dat ging al een pak beter! De bikinizone vereist nog steeds wat bochtenwerk, maar het is te doen. Omdat je goed moet kunnen zien dat de flitsoppervlaktes telkens netjes aansluiten is een goed zicht op de te behandelen zone een must.

Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik niet altijd mooi 2 weken tussen de behandelingen had. Soms was ik de tel kwijt over welke week ik nu wel of niet geflitst had en na verloop van tijd ging ik mijn agenda ervoor gebruiken. Dat kan ik trouwens zeker aanraden: zet herinneringen in je agenda (en/of herinneringen in je telefoon), zodat je niet vergeet te flitsen!

De resultaten. Ik merk zichtbaar verschil! Zoals ik al aangaf, heb ik niet de volledige 3 maanden mooi om de twee weken geflitst dus het resultaat had waarschijnlijk nog beter kunnen zijn, maar ik ga gewoon lekker door en kijk de toekomst rooskleurig tegemoet met gladde, haarvrije oksels & bikinizone! Het Naked Skin toestel werkt dus zéker en maakt z’n beloftes waar wat mij betreft.

Mijn algemene kijk op het toestel. Het is bedoeld voor thuisgebruik, maar voor bepaalde zones moet je veel tijd uitrekken & iemand onder de arm nemen die de moeilijk bereikbare stukken voor jou behandelt. Wanneer je dit doet en de termijnen mooi aanhoudt, kan je zeker zo goed als haarvrij door het leven gaan. Ik ben in ieder geval blij dat ik de kans kreeg dit toestel zelf te mogen proberen en heb nu al een mooi resultaat op de zones die ik in behandeling heb. Ik ga er zeker nog mee door, nu ik mooi op dreef ben.

Heb ik er zelf een kostprijs van +/- 500€ voor over? Dat helaas niet. Maar dat is heel persoonlijk en heeft ook te maken met mijn inkomen en de kosten die ik in mijn dagelijkse leven heb (Hallo, toekomstig huis!). In een ‘ander leven’ zou ik het er zeker wel aan kunnen geven, het geeft namelijk een zichtbaar resultaat en dat is wat voor mij telt. Zo zou je de investering bijvoorbeeld kunnen delen met je moeder/zus/vriendin en het toestel om de beurt gebruiken.
Venus Naked Skin by Braun
Ervaring van mijzelf
Ik heb dit apparaat nu zo’n 5 maanden in gebruik en ik kan als eerste zeggen dat ik de vormgeving heel erg mooi vind, het is zeker geen lelijk obstakel in je slaapkamer en dat komt voornamelijk door de witte koffer waarin je alles stylisch op kan bergen. Mijn huidtype is perfect voor dit apparaat aangezien ik een heel lichte huid heb en een donkere beharing en ik ging de uitdaging dan ook heel erg graag aan want zo goed als haarvrij door het leven gaan lijkt me heerlijk, zeker met de lente- en zomermaanden weer in aankomst!

Na het testen van het huidoppervlak met de sensor stelt het apparaat zich in op de juiste intensiteit en na het insmeren van het te behandelen huidoppervlak met de verkoelende gel die meegeleverd wordt (en ook los aan te schaffen is als deze leeg is) kan het flitsen beginnen. Voor mijn onderarmen, oksels en onderbenen gaat het allemaal prima en ik neem er gewoon even de tijd voor door op bed of op de vloer te gaan zitten met een muziekje aan. Helaas zijn mijn bovenbenen en bikinizone voor mij persoonlijk minder goed te doen door mijn overgewicht en moet ik mijzelf voor deze zones in vreemde bochten draaien om ervoor te zorgen dat de flitsoppervlaktes goed op elkaar aansluiten. Dit is eigenlijk niet te doen en daar komt een lieve partner goed bij van pas ;) Pijn doen de flitsen bij mij niet, dit heeft natuurlijk te maken met je persoonlijke pijngrens maar op de hoogste stand is het bij mij alsnog goed te doen. Je voelt de huid eventjes warm worden, maar dit trekt ook snel weer weg. Op sommige lichaamsdelen waar de huid wat gevoeliger is voelt het misschien ietsjes vervelender, maar dit is maar van korte duur en trekt snel weg.

Of ik resultaat merk? Jazeker! Als ik me goed aan het schema hou dan merk ik een flinke vermindering in haargroei en hoe meer behandelingen ik verder ben en hoe haarvrijer sommige gebieden blijven. Dit is ook zeker het resultaat wat je mag verwachten van een apparaat in deze prijsklasse vind ik persoonlijk. Enig nadeel is dat het dus even tijd kost om per keer alles te flitsen: je moet er dus wel even tijd voor vrijmaken in de agenda en het op schema bijhouden voor het beste resultaat.
Venus Naked Skin by Braun
De Gillette Venus Naked Skin designed by Braun is verkrijgbaar in elektronicawinkels voor €499,00, dit is inclusief 2 tubes van 100ml Activating Gel. Deze duoverpakking Activating Gel is ook los verkrijgbaar voor €4,99. Tip: binnenkort start er een geld-terug-actie en krijg je bij aankoop van dit apparaat tussen 1 maart en 31 juli 2013 maar liefst €200,00 teruggestort op je rekening. Meer informatie en het formulier is hiervoor in de winkels verkrijgbaar.

Lees voor de volledige informatie over dit apparaat ook zeker de eerdere artikelen hierover:
Venus Naked Skin by Braun #1
Venus Naked Skin by Braun #2.

Ben jij onder de indruk van de resultaten van dit apparaat? Ben je er nieuwsgierig naar geworden om deze wellicht zelf eens te gaan proberen?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van karenfdes
  Reply karenfdes 10 juni 2013 at 22:44

  Gillette Venus Naked Skin ontworpen door Braun is duur! Heb je geprobeerd Braun Silk Epil 7175 WD?

  Ik vergeleek de Silk epil 7 wet & dry met een epilator van een ander merk die ik normaal gebruik. Deze epilator kan in de douche is draadloos en heeft 40 pincets vergeleken met mijn andere epilator die deze kenmerken niet heeft. Epileren onder de douche is minder pijnlijk in vergelijking met droog epileren. Deze Silk epil 7 die bijzonder de poten en heeft een flexibele kop die kan aanpassen aan de contouren van de benen. De pijn niveaus is hetzelfde als de eerder epilator hoewel Silk epil 7 heeft meer pincets. Dit resulteert in een snellere epileren en mijn benen zijn schoner. Het exfolieert ook mijn benen voor een soepeler benen. Ik krijg resultaten voor ongeveer 2 weken na die mijn haar begint weer te groeien wat hetzelfde is als mijn eerdere epilator. Silk epil 7 is minder pijnlijk in de douche en sneller dan mijn eerdere epilator.

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 14 februari 2013 at 19:50

  Lijkt mij een fijn apparaat en vergelijking met de salon helemaal niet zo duur!

 • Avatar van Lin
  Reply Lin 14 februari 2013 at 15:47

  Tof, de verschillende meningen zo onder elkaar. Fijn te horen dat je echt resultaat er van hebt!

 • Avatar van Laura Louise - Fablouise
  Reply Laura Louise - Fablouise 14 februari 2013 at 14:31

  Wauw, wat heb je een mooie review gemaakt!!! Klinkt ontzettend interessant!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 14 februari 2013 at 14:22

  Mooie review. Het moet wat een kosten zo een apparaat! In ieder geval heb jij er profijt van! ;-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.