Beauty

Beauty ingrediënt | Vitamine A (Retinol)

17 maart 2013

Beauty ingrediënt | Vitamine A (Retinol)
Vitamine A is eigenlijk een onmisbaar ingrediënt in een huidverzorgingsroutine, het is namelijk zo ongeveer het enige ingrediënt waarvan is bewezen dat het huidverjongend kan werken. Dit is trouwens bij toeval ontdekt doordat Vitamine A zuur (tretinoïne) ingezet werd bij acne. Het opvallende was dat de gebruikers hiervan niet alleen minder last kregen van acne, maar er ook nog eens jonger gingen uitzien. Sinds deze tijd is er veel onderzoek gedaan naar de werking van vitamine A zuur en producten met dit ingrediënt zijn nu alleen op recept verkrijgbaar via de huis- of huidarts.

Een iets minder effectief ingrediënt maar nog steeds heel populair in crèmes is vitamine A (retinol). Doordat retinol helaas instabiel is en irriterend kan werken op de huid, kiezen fabrikanten ervoor om maar een laag percentage in hun producten te gebruiken waardoor het helaas minder effectief zal werken. Wel komen er steeds nieuwe producten op de markt waarin hogere percentages verwerkt zitten, waarvan ik er één aan het eind van dit artikel zal laten zien.

Vitamine A zorgt voor:
– een verbeterde huidstructuur
– minder opvallende rimpels
– een vermindering van pigmentvlekken
– een gladdere en egalere huid
– een stevigere huid
– een verbeterde huiddikte
– een snellere herstelling van wondjes
– minder opvallende oude littekentjes
– fijnere poriën
– een vermindering van acne en onzuiverheden
– een verbeterde doorbloeding van de huid.
Beauty ingrediënt | Vitamine A (Retinol) Beauty ingrediënt | Vitamine A (Retinol)
La Roche-Posay redermic R intensive anti-aging corrective treatment
Sinds ongeveer een half jaar gebruik ik met regelmaat bovenstaand product en het is een product waar ik niet meer zonder kan omdat ik zeker weet dat dit mijn huid zoveel mooier heeft gemaakt. Ik merk het namelijk ook bijna direct als ik het even niet meer gebruik omdat ik andere gezichtsverzorgingsproducten aan het testen ben. In dit serum zit retinol die zelfs is geschikt voor de meest gevoelige huidjes.

In dit product zit namelijk Retinol + Retinol met Progressieve Afgifte. “Retinol met progressieve afgifte is een molecule die wordt gemetaboliseerd door de vele esterassen van de huid, om uiteindelijk twee stoffen op te leveren: retinol om rimpels te corrigeren en linolzuur om de barrièrefunctie van de huid intact te houden. Door de retinol geleidelijk te laten vrijkomen kan een hoge, corrigerende dosis worden aangewend en wordt deze toch onder de tolerantiedrempel van de huid gehouden.”

In de formule zit verder LHA (lipo-hydroxy-acid), dit is afgeleid van salicylzuur en heeft een 6 x hogere peelingwerking dan die van salicylzuur, terwijl de tolerantie optimaal blijft en er zit ook thermaal bronwater in verwerkt wat werkt als een antioxidant en een kalmerende en verzachtende werking heeft.

Je hebt maar een heel klein beetje product nodig per keer en brengt dit aan op een schone, gereinigde huid. Als het product volledig is ingetrokken kan je zoals normaal je nachtcrème aanbrengen. Ik gebruik het product zelf zo’n 3 tot 4 keer in de week en merkte na een weekje al verschil. Ik ben ondertussen halverwege de 2e tube en merk dat mijn huid echt een stuk egaler is, zachter aanvoelt, er ‘fijner’ uit ziet en pigmentvlekjes en oude littekentjes minder opvallen. Wat mij betreft een musthave!

La Roche-Posay redermic R intensive anti-aging corrective treatment komt in een tube van 30ml, kost €28,95 en is verkrijgbaar bij de apotheek.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Roos
  Reply Roos 21 maart 2013 at 17:20

  Leuk artikel!

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 18 maart 2013 at 11:01

  Wat ik echt leuk vind: de werking van vitamine A wordt steeds bekender en meer toegepast, maar mijn stagebegeleidster wist het 10 jaar geleden al. Zij ging werken met Environ en de resultaten waren verbluffend. Het serum dat je beschrijft klinkt erg goed, die gaat op mijn lijstje!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 maart 2013 at 12:46

   Environ is ook echt een prachtig merk, heb daar ook enkele heel fijne producten van gehad :) Mocht je Redermic aanschaffen, dan kijk ik alvast enorm uit naar je ervaring!

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 17 maart 2013 at 21:23

  Yay voor Vitamine A! En dat product klinkt ook erg goed zeg :)

 • Avatar van BeautyByTS
  Reply BeautyByTS 17 maart 2013 at 20:27

  Interessant artikel!

 • Avatar van Esther - Mango Sorbetto
  Reply Esther - Mango Sorbetto 17 maart 2013 at 16:09

  Wauw dat klinkt echt als een heel fijn product!

 • Avatar van Zoë
  Reply Zoë 17 maart 2013 at 13:40

  Klinkt heerlijk! Ik heb eigenlijk nog geen ervaring met Vitamine A in producten …

 • Avatar van ValleyDoll
  Reply ValleyDoll 17 maart 2013 at 12:53

  Vitamine A is wel helemaal in nu geloof ik ! Met mijn 25 lentes wordt het wel eens tijd om serieus aan anti-aging te denken :d !

 • Avatar van pretty beauty land
  Reply pretty beauty land 17 maart 2013 at 12:08

  interessant hoor!!

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 17 maart 2013 at 09:10

  Wow, die La Roche-Posay redermic R intensive anti-aging corrective treatment klinkt echt als een uitkomst. En ik vind de prijs ook nog wel meevallen.

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 17 maart 2013 at 04:41

  Jammer dat het in sterkere mate alleen op recept te krijgen is XD klinkt wel erg goed die vitamine a!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.