Beauty

Bottega Veneta eau légère

20 maart 2013

Bottega Veneta eau légère
Bottega Veneta komt met een nieuwe eau de toilette – Bottega Veneta eau légère – een lichtere variant van zijn originele parfum. Maar als je hiermee een standaard lentegeur verwacht dan zit je mis. Wat een unieke en verfijnde geur brengt deze prachtige en eenvoudige flacon met zich mee. Zoals je kan merken ben ik er aangenaam door verrast en ik wil jullie dan ook graag kennis laten maken met deze geur. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en een review.
Bottega Veneta eau légère
“De Bottega Veneta geur is geïnspireerd op een droombeeld van het Venetiaanse platteland. De soepele sensualiteit van de lederwaren, waar het modehuis zo bekend om staat, worden in deze droom overgoten met warmte, zonnestralen en een zomerse bries die doet denken aan hooi, aarde, bos en bloemen. Een elegante en onverwachte balans tussen natuur en kunst, een geur die in de geest blijft hangen als de herinnering aan een onvergetelijke vrouw.”

Creative director Tomas Maier over zijn inspiratie voor deze nieuwe geur: “Ik wilde iets compleet nieuws, een creatie die de sensualiteit van de originele Bottega Veneta-geur combineert met de helderheid en frisheid van water.” Meesterparfumeur Michel Almairac wilde de ziel van de originele Bottega Venete geur behouden en met deze Eau Légère het doen lijken alsof de originele geur onder een waterval wordt gehaald. Een frisse variant van het origineel dus, perfect voor de lente en zomer of voor mensen die niet van al te zware parfums houden.
Bottega Veneta eau légère Bottega Veneta eau légère Bottega Veneta eau légère
De prachtige flacon voelt zwaar, maar door de wafelstructuur op de bodem vangt de flacon licht en krijgt het geheel toch een frisse uitstraling. De eenvoud van de verpakking vind ik persoonlijk heel erg mooi en ook het kleurgebruik oogt heel chique. In de eau de toilette ruik je gardenia, muskus, eikenmos, bergamot, roze peper en jasmijn terug wat samen zorgt voor een leer-achtige en bloemige geur. Je ruikt er zeker de originele Bottega Veneta in terug en deze lichtere Eau Légère variant is perfect geschikt voor overdag en de aankomende seizoenen.

Aan het begin kan de geur even scherp overkomen, maar geef het even de tijd en de geur gaat over in een warme bloemengeur die heel sophisticated is. Het maakt zeker geen standaard lentegeur en dat vind ik persoonlijk een groot pluspunt, ik ben fan! Ondanks dat het een eau de toilette is blijft de geur op mijn huid toch zeker tot begin van de avond aanwezig als ik hem ’s ochtends heb aangebracht. Even bijsprayen voor de avond en ik kan weer door naar een etentje of avondje uit.

Bottega Veneta eau légère is vanaf halverwege deze maand verkrijgbaar bij luxe parfumerieën en warenhuizen in verschillende formaten:

– eau de toilette 30ml, €50,00
– eau de toilette 50ml, €70,00
– eau de toilette 75ml, €90,00.

Tip! Deze geur is waarschijnlijk wat voor jou als je één (of meerdere) van de volgende geuren lekker vindt: Hermes – terre d’Hermes, Balenciaga – Florabotanica, Prada – infusion d’Iris, Diptyque – Philosykos & Guerlain – Shalimar.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Santje04
  Reply Santje04 21 maart 2013 at 21:14

  Ik ben ook meer van de lichte geuren, ben wel benieuwd naar deze.

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 20 maart 2013 at 22:18

  Ik ben heel benieuwd!

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 20 maart 2013 at 13:38

  In het begin vond ik hem inderdaad scherp, zoals je omschrijft, maar na een dag was ik verkocht!

 • Avatar van pretty beauty land
  Reply pretty beauty land 20 maart 2013 at 13:27

  klinkt erg lekker!!!

 • Avatar van Merin Veronique
  Reply Merin Veronique 20 maart 2013 at 11:08

  Ik ben wel fan van de kleding van Bottega Veneta, maar nooit echt van de parfum. Ze zijn altijd zo zwaar. Toch ben ik stiekem wel weer heel nieuwsgierig naar dit parfum..

 • Avatar van Moniek
  Reply Moniek 20 maart 2013 at 10:58

  Die klinkt erg fijn!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 20 maart 2013 at 10:02

  ik ben nu ook wel erg benieuwd naar de geur :D

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 20 maart 2013 at 09:53

  Ik heb m ook en ben er, tegen de verwachting in, weg van. Het is een zomergeur met iets aparts. Je nieuwe layout is prachtig, maar dat had ik al via andere wegen laten weten ^^

 • Avatar van ValleyDoll
  Reply ValleyDoll 20 maart 2013 at 07:27

  Nu ben ik toch benieuwd geworden naar de geur !

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 20 maart 2013 at 06:42

  Lijkt me een heerlijke geur! In het voorjaar kan je het beste een lichte geuer op doen! ;-)

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 20 maart 2013 at 00:43

  Hij lijkt me heerlijk ruiken, ondanks dat het geen lichte geur is! Ik ben heel benieuwd :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.