Beauty

Make-up tips voor bruine ogen

5 maart 2013

make-up-tips-bruine-ogen-12
Vorige maand vertelde ik in een artikel met make-up tips voor blauwe ogen over hoe je de meest flatterende oogschaduwkleur voor bij blauwe ogen kan vinden en ik liet daarbij inspiratiefoto’s zien van verschillende oogmake-up bij vrouwen met blauwe ogen. Vandaag zijn de bruine ogen aan de beurt! Nogmaals: persoonlijk vind ik niet dat je je met make-up aan bepaalde regeltjes moet houden (je moet gewoon vooral lekker oefenen, spelen en durven) maar er zijn nu eenmaal kleuren die jouw oogkleur het mooist accentueren waardoor je bruine ogen meer opvallen, sprekender lijken en mooier uitkomen.

Make-up tips voor blauwe ogen
Werk met contrasterende kleuren als het gaat om oogschaduwkleuren die je oogkleur het beste uit laten komen. Nu staat er in het kleurenwiel hierboven niet direct een bruine kleur, maar het is wel een tip om ook naar de accentkleuren in je iris te kijken. Vaak hebben bruine ogen ergens een hint van goud of groen erin verwerkt en dat maakt het kiezen al gelijk iets makkelijker: deze kleine kleuraccenten in je iris geven vaak precies de kleuren aan die heel goed matchen met het overgrote bruine deel van de iris. Dit werkt ook zo bij andere oogkleuren!

make-up-tips-bruine-ogen-17 make-up-tips-bruine-ogen-16 make-up-tips-bruine-ogen-15 make-up-tips-bruine-ogen-14 make-up-tips-bruine-ogen-13 make-up-tips-bruine-ogen-11 make-up-tips-bruine-ogen-10 make-up-tips-bruine-ogen-9 make-up-tips-bruine-ogen-8 make-up-tips-bruine-ogen-7 make-up-tips-bruine-ogen-6 make-up-tips-bruine-ogen-5 make-up-tips-bruine-ogen-4 make-up-tips-bruine-ogen-3 make-up-tips-bruine-ogen-2 make-up-tips-bruine-ogen-1
Bruine ogen komen het meest tot hun recht met blauwe, groene en paarse oogschaduwkleuren. Hou je er niet van om met kleur te werken of vind je dat nog een beetje spannend, dan kan je ook voor een klein accent kiezen door je neutrale ooglook af te maken met een gekleurde eyeliner of bijvoorbeeld een blauw oogpotlood op de waterlijn. Hierdoor lijkt het oogwit nog witter en frisser waardoor de kleur van je iris mooi tot haar recht komt.

Op de inspiratiefoto’s in dit artikel zie je dat er heel erg veel mogelijk is qua oogschaduwkleuren bij bruine ogen en wellicht kan je er zo zelf wat mee oefenen. Het is vooral een kwestie van proberen… Have fun with it!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 15 maart 2013 at 11:12

  Yeaaah, bruine ogen! :D Mooie looks, handige tips!

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 5 maart 2013 at 18:36

  Wauw er zitten mooie looks bij, vooral madame nr. 4 (bovenste dame niet meegerekend + sorry voor dat ik niet weet wie ze is). Haar bruine ooglook vind ik super mooi.

 • Avatar van Stell
  Reply Stell 5 maart 2013 at 16:21

  Wat een mooie foto’s, ik ben altijd een beetje jaloers geweest op dames met bruine ogen.. je kan er zoveel mee!:)

 • Avatar van BeautyByTS
  Reply BeautyByTS 5 maart 2013 at 12:35

  Ikzelf heb bruine ogen en gebruik vaak bruintinten of een alleen een fel blauwe eyeliner

 • Avatar van Tamaar
  Reply Tamaar 5 maart 2013 at 10:38

  Ik heb zelf bruine/groene ogen, maar blauw vind ik er niet mooi bij staan. Ik draag meestal iets van donkergroen of een paarstint.

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 5 maart 2013 at 10:34

  oeh pretty looks allemaal :D zelf hou ik me niet aan die kleurencirkel XD

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 5 maart 2013 at 10:01

  Wat een leuke en handige tips…..ik heb bruine ogen en gebruik al jaren blauwe, roze en groene eyeshadows, ook eyeliners die gekleurd zijn en blauwe mascara…..
  Mensen geven me ook complimenten over de manier hoe ik me opgemaakt heb.
  ;-)

 • Avatar van Faat
  Reply Faat 5 maart 2013 at 09:49

  oh die zachtblauwe kleur op de tweede foto…zo mooi! Weet iemand welke kleur dit is of een vergelijkbare? Ik moet hem hebben!

  Ik vind turquouise en groen in alle tinten altijd prachtig bij bruine ogen. Zelf gebruik ik meestal aardetinten en groen.

 • Avatar van Muireann
  Reply Muireann 5 maart 2013 at 08:27

  Mij werd bij make-up advies vaak de kleur groen aangeraden. Onlangs heb ik ook paars gekocht en ik gebruik dat kleurtje ook heel graag! Iets frisser en minder opvallend dan groen :) En naar mijn mening beter te combineren met mijn outfits!

  Vroeger gebruikte ik vaak bruine tinten, wat mijn ogen heel zwaar maakte, maar dat vond ik zelf ook wel leuk :) Mijn ogen en mijn haar zijn bruin, maar mijn huid heel licht, dus dat was een leuk contrast!

 • Avatar van Sofie
  Reply Sofie 5 maart 2013 at 06:02

  Fijne tips! Ik heb alleen blauwe ogen haha :)

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 5 maart 2013 at 01:15

  Ik kom altijd goed weg met blauw en paars, staat heel fris bij mijn donkerbruine ogen :)

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 5 maart 2013 at 00:49

  Altijd leuk om verschillende ooglooks te zien. Ik vind persoonlijk groen altijd erg mooi bij bruine ogen staan of juist zoals de laatste foto donkerbruin/zwart met goud.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.