Eten & drinken Media

Mijn top 5 | Food magazines

25 maart 2013

Food magazines
Ik ben echt gek op lezen en krijg de laatste maanden ook meer en meer zin om vaker te koken en wat nieuws te proberen in de keuken. Liet ik jullie de vorige keer nog mijn favoriete feel good magazines zien, vandaag zijn mijn favoriete food magazines aan de beurt. Koken is iets wat ik vroeger heel regelmatig en met veel liefde deekd, maar waar ik steeds minder de tijd voor neem. En daar komt weer verandering in want wat vind ik het toch leuk om te koken en te bakken! Ik vind het heerlijk om inspiratie en ideeën op te doen in tijdschriften voor nieuwe recepten en nieuwe smaakcombinaties, een boodschappenlijstje op te stellen, boodschapjes te halen en vervolgens lekker aan de slag te gaan. Perfecte besteding van een weekendmiddag, zeker als je het koken en opeten gezellig samen met vrienden/familie doet.
Food magazines
Foodies is een maandblad en deze kost los €4,99. De afgelopen maand stonden er onder andere artikelen in over de Indiase keuken, winterse gerechten, hoe je een perfecte wienerschnitzel en mayonaise kan maken en verschillende verrassende kipgerechten maar ook een reportage over een dag meelopen bij een Antwerpse chocolatier, een reportage over ‘foodie’ Sabine Koning van de blog OhMyFoodness.nl en een interview met meesterkok Rudolph van Veen.
Food magazines
Delicious is een maandblad en deze kost los €6,95. De afgelopen maand stonden er onder andere artikelen in over makkelijke maar toch verrassende recepten voor doordeweeks, winterse seizoensgroenten, een voorproefje uit het kookboek Jeruzalem van Yotam Ottolenghi, verschillende gerechten met gehakt door kok Eke Mariën en lekkere toetjesrecepten van Yolanda van der Jagt maar ook alles over wijnreizen, feelgoodfood en Hollandse vleeswaren.
Food magazines
Jamie Magazine komt 8x per jaar uit en deze kost los €5,99. De afgelopen maand stonden er onder andere artikelen in over alles voor een perfecte paasbrunch, een reportage over de hechte vrienschap van Jamie Oliver en Gennaro, een kijkje achter de schermen bij VanHarte Resto’s, een reportage over de nieuwe generatie kaasmakers, een cityguide Rotterdam en veel handige tips & tricks voor in de keuken. Er stonden meer dan 80 recepten in, elk voorzien van prachtige foodfoto’s.
Food magazines
Gezond Eten is een maandblad en deze kost los €4,99. De afgelopen maand stonden er onder andere artikelen in over de gezonde Japanse levensstijl, heerlijke en snelle freshfood gerechten, lekkere eenpersoonsgerechten en een lekker recept om samen met je kind de keuken in te duiken, maar ook een informatief artikel van het Voedingscentrum over de zin en onzin van het diëten, tips om gezond te kunnen eten in een druk schema, informatie over het Metabool Syndroom en veel leuke/handige weetjes over bepaalde ingrediënten en vitamines.
Food magazines
Elle Eten komt 6x per jaar uit en deze kost los €5,99. De afgelopen editie stonden er onder andere artikelen in over tips voor een prachtontbijt, zelf dumplings maken, een reportage over vega-chef Pietro Leemann, een interview met kooktalent Stevie Parle, een koffiespecial, fijne food destinations San Francisco en Los Angeles, maar ook tig heerlijke recepten. Van een luchtige avondomelet, comfort soep en worstgerechten tot aan recepten uit het hoge Noorden en een Maya-indianenmenu.

Lees jij regelmatig food tijdschriften? Of haal je je inspiratie liever van internet of uit een kookboek? Mocht je leuke tips qua websites, magazines of kookboeken hebben.. Deel deze dan via de reacties onder dit artikel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van marije
  Reply marije 14 mei 2013 at 15:11

  oeeh ik denk dat ik de Gezond eten vanmiddag maar even ga halen:)

 • Avatar van Mary-ann
  Reply Mary-ann 27 maart 2013 at 02:15

  Ik haal vooral veel recepten van Pinterest, of van de kookblog van een goede vriendin van mij. Maar ik heb de titels van deze magazines opgeslagen, for future reference ;3

 • Avatar van Esther - Mango Sorbetto
  Reply Esther - Mango Sorbetto 25 maart 2013 at 22:12

  Ik lees niet heel vaak food magazines, maar in Delicious staan wel vaak mooie foto’s die ik dan aan mijn keukenmuur hang haha

 • Avatar van debby
  Reply debby 25 maart 2013 at 21:36

  Oh ja de Jamie. Ik ben een groot jamie fan en ik ben dol op zijn recepten….

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 25 maart 2013 at 19:27

  Heerlijk, deze tijdschriften! Ik lees ze ook allemaal. Ik zit vaak te kwijlen bij de foto’s. Ik kan daar echt heel erg van genieten. Tips qua kookboeken heb ik voor je. Maar misschien ken je die allemaal al? De boeken van Jamie Oliver bijvoorbeeld? Of ‘De zilveren lepel’ , dat is een klassieker onder de kookboeken. Verder zijn de boeken van Donna Hay ook erg leuk.

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 25 maart 2013 at 18:59

  Eigenlijk lees ik alleen de allerhande. Maar misschien toch eens kijken naar één van deze tijdschriften.

 • Avatar van Sandra
  Reply Sandra 25 maart 2013 at 18:57

  Toevallig heb ik een paar weken terug mijn eerste kook tijdschrift gekocht: Gezond Eten! Ik heb er nu al 3 recepten uit gemaakt, duidelijke uitleg, mooie foto’s en de extra informatie is leuk om te lezen.

 • Avatar van Sabine
  Reply Sabine 25 maart 2013 at 17:12

  Jaaaa I love them all! Maar dat is dan ook weer niet zo vreemd natuurlijk. Ik vind het leuk dat je steeds meer aandacht aan eten/voeding besteed. Nog leuker om te horen dat je weer meer enthousiast raakt voor koken en alles wat daarmee te maken heeft. :D

 • Avatar van Sofie
  Reply Sofie 25 maart 2013 at 15:49

  Ik lees eigenlijk nooit zulke tijdschriften, maar het ziet er leuk uit!

 • Avatar van Carolien
  Reply Carolien 25 maart 2013 at 15:36

  Ik heb jaren abonnementen gehad op de Tip Culinair en Delicious later. Geweldig! Laatst bij het opruimen toch die jaargangen weggedaan en van die dame kreeg ik een half jaar lang Jamie cadeau. Ook erg leuk! Enige wat ik zo jammer vind is dat ze bij al die tijdschriften niet wat tijd cadeau doen… :-x
  Ook de Allerhande lees ik heel graag en ook laat ik op internet via blogs graag inspireren. Mijn kasten staan vol kookboeken waar ik regelmatig in neus, kortom ik ben dol op koken (en eten ;-) ).

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 maart 2013 at 15:52

   Jaaa, kreeg je er inderdaad maar wat tijd bij cadeau om te lezen en aan de slag te kunnen gaan met boodschappen doen en de keuken in te duiken <3

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 25 maart 2013 at 14:50

  Ik lees nooit food tijdschriften maar kijk wel veel naar kookprogramma’s :3

 • Avatar van Jennifer
  Reply Jennifer 25 maart 2013 at 14:48

  Mijn probleem met dit soort tijdschriften is dat ik eigenlijk altijd tijdens het lezen vind dat ik een ongezonde leefstijl heb, totdat ze ineens komen met paaseitjes, etc. Dan is het schuldgevoel ineens weg. Daarnaast leef ik in mijn eentje en kook ik dus ook in mijn eentje en zijn die recepten te groot. Je zou zeggen, dan deel je het, maar je kan nergens voor één persoon die ingrediënten krijgen en ben je er redelijk wat geld aan kwijt. Soms eet ik zoiets wel meerdere dagen, maar dit is niet te vaak te doen. Ik hou ook wel van lekker snel en lekker simpel koken en van dit soort magazines krijg ik alleen maar trek!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 maart 2013 at 15:51

   Ik snap helemaal wat je bedoelt. Een vrijgezelle vriendin van mij heeft er ook moeite mee om voor één persoon te koken, zeker als je dan eens wat anders dan de standaard maaltijden wil proberen. Misschien eens wat ideetjes delen om klaar te kunnen maken via je site? Ik neem aan dat je zelf al best wat leuke tips en gerechten hebt :)

   • Avatar van Jennifer
    Reply Jennifer 25 maart 2013 at 17:11

    Ik heb elke week inderdaad een lekker receptje in de planning!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 25 maart 2013 at 14:07

  Er staan altijd van die heerlijke gerechten in die mag. en met de mooiste foto’s! ;-)
  Vooral nu het voorjaar is en ook met pasen! Shop jij extra’s voor pasen? Zoals boodschappen om te gaan gourmetten, pasteibakjes etc. en spullen om je huis te versieren? Ik doe er niets aan. Volgende mnd heb je nog een feestdag en daar doen mensen ook veel te veel voor shoppen! Ik begin er niet aan. Oranje spullen heb ik nog zat…. ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 maart 2013 at 15:50

   Ik ben dit jaar niet thuis met Pasen zelf dus doe er weinig aan, maar normaal gesproken fleur ik de boel wel op met wat gele kaarsjes en kleine details :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.