Ik ben echt gek op lezen en krijg de laatste maanden ook meer en meer zin om vaker te koken en wat nieuws te proberen in de keuken. Liet ik jullie de vorige keer nog mijn favoriete feel good magazines zien, vandaag zijn mijn favoriete food magazines aan de beurt. Koken is iets wat ik vroeger heel regelmatig en met veel liefde deekd, maar waar ik steeds minder de tijd voor neem. En daar komt weer verandering in want wat vind ik het toch leuk om te koken en te bakken! Ik vind het heerlijk om inspiratie en ideeën op te doen in tijdschriften voor nieuwe recepten en nieuwe smaakcombinaties, een boodschappenlijstje op te stellen, boodschapjes te halen en vervolgens lekker aan de slag te gaan. Perfecte besteding van een weekendmiddag, zeker als je het koken en opeten gezellig samen met vrienden/familie doet.
Foodies is een maandblad en deze kost los €4,99. De afgelopen maand stonden er onder andere artikelen in over de Indiase keuken, winterse gerechten, hoe je een perfecte wienerschnitzel en mayonaise kan maken en verschillende verrassende kipgerechten maar ook een reportage over een dag meelopen bij een Antwerpse chocolatier, een reportage over ‘foodie’ Sabine Koning van de blog OhMyFoodness.nl en een interview met meesterkok Rudolph van Veen.
Delicious is een maandblad en deze kost los €6,95. De afgelopen maand stonden er onder andere artikelen in over makkelijke maar toch verrassende recepten voor doordeweeks, winterse seizoensgroenten, een voorproefje uit het kookboek Jeruzalem van Yotam Ottolenghi, verschillende gerechten met gehakt door kok Eke Mariën en lekkere toetjesrecepten van Yolanda van der Jagt maar ook alles over wijnreizen, feelgoodfood en Hollandse vleeswaren.
Jamie Magazine komt 8x per jaar uit en deze kost los €5,99. De afgelopen maand stonden er onder andere artikelen in over alles voor een perfecte paasbrunch, een reportage over de hechte vrienschap van Jamie Oliver en Gennaro, een kijkje achter de schermen bij VanHarte Resto’s, een reportage over de nieuwe generatie kaasmakers, een cityguide Rotterdam en veel handige tips & tricks voor in de keuken. Er stonden meer dan 80 recepten in, elk voorzien van prachtige foodfoto’s.
Gezond Eten is een maandblad en deze kost los €4,99. De afgelopen maand stonden er onder andere artikelen in over de gezonde Japanse levensstijl, heerlijke en snelle freshfood gerechten, lekkere eenpersoonsgerechten en een lekker recept om samen met je kind de keuken in te duiken, maar ook een informatief artikel van het Voedingscentrum over de zin en onzin van het diëten, tips om gezond te kunnen eten in een druk schema, informatie over het Metabool Syndroom en veel leuke/handige weetjes over bepaalde ingrediënten en vitamines.
Elle Eten komt 6x per jaar uit en deze kost los €5,99. De afgelopen editie stonden er onder andere artikelen in over tips voor een prachtontbijt, zelf dumplings maken, een reportage over vega-chef Pietro Leemann, een interview met kooktalent Stevie Parle, een koffiespecial, fijne food destinations San Francisco en Los Angeles, maar ook tig heerlijke recepten. Van een luchtige avondomelet, comfort soep en worstgerechten tot aan recepten uit het hoge Noorden en een Maya-indianenmenu.
Lees jij regelmatig food tijdschriften? Of haal je je inspiratie liever van internet of uit een kookboek? Mocht je leuke tips qua websites, magazines of kookboeken hebben.. Deel deze dan via de reacties onder dit artikel!
Reacties op dit artikel
oeeh ik denk dat ik de Gezond eten vanmiddag maar even ga halen:)
Ik haal vooral veel recepten van Pinterest, of van de kookblog van een goede vriendin van mij. Maar ik heb de titels van deze magazines opgeslagen, for future reference ;3
Ik lees niet heel vaak food magazines, maar in Delicious staan wel vaak mooie foto’s die ik dan aan mijn keukenmuur hang haha
Oh ja de Jamie. Ik ben een groot jamie fan en ik ben dol op zijn recepten….
Heerlijk, deze tijdschriften! Ik lees ze ook allemaal. Ik zit vaak te kwijlen bij de foto’s. Ik kan daar echt heel erg van genieten. Tips qua kookboeken heb ik voor je. Maar misschien ken je die allemaal al? De boeken van Jamie Oliver bijvoorbeeld? Of ‘De zilveren lepel’ , dat is een klassieker onder de kookboeken. Verder zijn de boeken van Donna Hay ook erg leuk.
Eigenlijk lees ik alleen de allerhande. Maar misschien toch eens kijken naar één van deze tijdschriften.
Toevallig heb ik een paar weken terug mijn eerste kook tijdschrift gekocht: Gezond Eten! Ik heb er nu al 3 recepten uit gemaakt, duidelijke uitleg, mooie foto’s en de extra informatie is leuk om te lezen.
Jaaaa I love them all! Maar dat is dan ook weer niet zo vreemd natuurlijk. Ik vind het leuk dat je steeds meer aandacht aan eten/voeding besteed. Nog leuker om te horen dat je weer meer enthousiast raakt voor koken en alles wat daarmee te maken heeft. :D
Ik lees eigenlijk nooit zulke tijdschriften, maar het ziet er leuk uit!
Ik heb jaren abonnementen gehad op de Tip Culinair en Delicious later. Geweldig! Laatst bij het opruimen toch die jaargangen weggedaan en van die dame kreeg ik een half jaar lang Jamie cadeau. Ook erg leuk! Enige wat ik zo jammer vind is dat ze bij al die tijdschriften niet wat tijd cadeau doen… :-x
Ook de Allerhande lees ik heel graag en ook laat ik op internet via blogs graag inspireren. Mijn kasten staan vol kookboeken waar ik regelmatig in neus, kortom ik ben dol op koken (en eten ;-) ).
Jaaa, kreeg je er inderdaad maar wat tijd bij cadeau om te lezen en aan de slag te kunnen gaan met boodschappen doen en de keuken in te duiken <3
Ik lees nooit food tijdschriften maar kijk wel veel naar kookprogramma’s :3
Mijn probleem met dit soort tijdschriften is dat ik eigenlijk altijd tijdens het lezen vind dat ik een ongezonde leefstijl heb, totdat ze ineens komen met paaseitjes, etc. Dan is het schuldgevoel ineens weg. Daarnaast leef ik in mijn eentje en kook ik dus ook in mijn eentje en zijn die recepten te groot. Je zou zeggen, dan deel je het, maar je kan nergens voor één persoon die ingrediënten krijgen en ben je er redelijk wat geld aan kwijt. Soms eet ik zoiets wel meerdere dagen, maar dit is niet te vaak te doen. Ik hou ook wel van lekker snel en lekker simpel koken en van dit soort magazines krijg ik alleen maar trek!
Ik snap helemaal wat je bedoelt. Een vrijgezelle vriendin van mij heeft er ook moeite mee om voor één persoon te koken, zeker als je dan eens wat anders dan de standaard maaltijden wil proberen. Misschien eens wat ideetjes delen om klaar te kunnen maken via je site? Ik neem aan dat je zelf al best wat leuke tips en gerechten hebt :)
Ik heb elke week inderdaad een lekker receptje in de planning!
Er staan altijd van die heerlijke gerechten in die mag. en met de mooiste foto’s! ;-)
Vooral nu het voorjaar is en ook met pasen! Shop jij extra’s voor pasen? Zoals boodschappen om te gaan gourmetten, pasteibakjes etc. en spullen om je huis te versieren? Ik doe er niets aan. Volgende mnd heb je nog een feestdag en daar doen mensen ook veel te veel voor shoppen! Ik begin er niet aan. Oranje spullen heb ik nog zat…. ;-)
Ik ben dit jaar niet thuis met Pasen zelf dus doe er weinig aan, maar normaal gesproken fleur ik de boel wel op met wat gele kaarsjes en kleine details :)