Beauty

Mijn top 5 | Gezichtsmaskers voor de droge huid

8 maart 2013

Gezichtsmaskers voor de droge huid
Ik heb zelf een droge huid die zeker zo aan het eind van de winter zo ongeveer op haar droogst is. Ik ben dan ook gek op crèmemaskers! Lekkere, volle, rijke en romige maskers die mijn huid opslurpt als een welkom koud glas water in het heetst van de zomer. Zo door het jaar heen probeer ik heel wat verschillende maskers uit voor mijn gezicht, maar deze bovenstaande 5 gezichtsmaskers van Vichy, Clinique, Sampar, Clarins en Origins zijn toch wel echt mijn favorieten en ik wil ze vandaag graag aan jullie voorstellen. Lees verder voor meer informatie en foto’s.
Gezichtsmaskers voor de droge huid
Vichy Aqualia Thermal mask 50ml, €16,50
Dit crèmemasker bevat o.a. thermaal bronwater, verschillende mineralen, een natuurlijk vochthoudend bestanddeel dat rijk is aan serine, enteline en een kalmerend en verzachtend algenextract. Het masker geeft een fris gevoel aan de huid, hydrateert heel erg goed en kalmeert mijn huid die naast droog ook nog wat gevoelig is, dus dat is nog een pluspunt.
Gezichtsmaskers voor de droge huid
Clinique moisture surge overnight mask 100ml, €37,20
Dit crèmemasker bevat o.a. essentiële lipiden, hyaluronzuur, aloë vera, murumuru boter, olijvenextract, shea boter, mangoboter, algenextracten en antioxidanten. Het masker is lekker rijk van structuur en zorgt ervoor dat mijn droge huid direct een heel stuk beter eruit ziet na één nachtje gebruik. Mijn huid voelt direct lekker zacht, gehydrateerd en ‘vol’ aan.
Gezichtsmaskers voor de droge huid
Sampar so much to dew midnight mask 50ml, €39,00
Dit crèmemasker in een wat dunnere substantie bevat o.a. hyaluronzuur, sheaboter serum, antioxidanten en een lipidencomplex. Door de kwast kan je hem heel gemakkelijk aanbrengen en het masker trekt heel erg snel in. Perfect omdat het een ‘overnight’ masker is en je dan niet vastplakt aan je hoofdkussen. De volgende ochtend voelt mijn huid lekker zacht, gehydrateerd en ziet deze er heel rustig uit.
Gezichtsmaskers voor de droge huid
Clarins HydraQuench cream-mask 75ml, €37,11
Dit crèmemasker bevat o.a. hyaluronzuur en schorsextract van de katafrayboom wat samen zorgt voor een intensieve hydratatie voor de zeer droge huid en versterkt de huidbarrière. Een heerlijke volle crèmetextuur met een verslavend lekkere geur die zelfs in korte tijd mijn huid een direct oppepper geeft en de droogtelijntjes in mijn huid een stuk minder laat opvallen.
Gezichtsmaskers voor de droge huid
Origins drink-up intensive overnight mask 100ml, €27,00 Dit crèmemasker bevat o.a. rozenwater, abrikozenpitolie, aloë vera, mangoboter, hyaluronzuur, Japans zeegras en avocado olie. Het masker heeft de bekende milde ‘citroenkwark’ geur van Origins die ik persoonlijk wel lekker vind. Ook dit masker zorgt ervoor dat mijn huid lekker zacht aanvoelt en weer comfortabel aanvoelt, met als enig klein nadeel dat het een beetje plakkerig kan aanvoelen op de huid. Een handdoek over je kussen voor ’s nachts lost dit probleempje op.

Crèmemaskers als bovenstaande kan je gebruiken door een dikkere laag aan te brengen en deze een kwartiertje te laten zitten en vervolgens de restjes met een tissue te verwijderen, maar je kan ze ook aanbrengen als een nachtcrème en ermee naar bed gaan. Je zal merken dat de huid ’s ochtends echt weer als herboren aanvoelt. Lees ook zeker het artikel met veel tips over gezichtsmaskers en hoe je hier het maximale resultaat uit kunt halen en het artikel met informatie en tips voor de droge huid.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 15 maart 2013 at 11:11

  Die van Sampar en Clarins klinken het fijnst voor mij! Fijne reviews dit, heel handig!

 • Avatar van Maxime
  Reply Maxime 10 maart 2013 at 17:07

  Ah helemaal met je eens! Deze producten zijn zo fijn! Ben vooral fan van Clinique

 • Avatar van Esther - Mango Sorbetto
  Reply Esther - Mango Sorbetto 9 maart 2013 at 22:28

  Ik heb zelf geen droge huid (hoewel in de winter wel wat meer) maar ik vind clinique altijd wel fijn!

 • Avatar van Faat
  Reply Faat 9 maart 2013 at 12:00

  Ik ken ze geen van allen nog, maar ik vind creme maskers de laatste tijd ook veel fijner! deze lijken me in ieder geval heerlijk!

 • Avatar van debby
  Reply debby 8 maart 2013 at 19:04

  Jazeker die van Origins, ik heb hem zelf ook en ik ben er helemaal tevreden over.

 • Avatar van ValleyDoll
  Reply ValleyDoll 8 maart 2013 at 18:00

  Ik heb nog geen enkele van de vijf geprobeerd maar ze klinken wel heerlijk !

 • Avatar van Kimberly
  Reply Kimberly 8 maart 2013 at 16:17

  Het masker van Clinique lijkt me erg lekker! :)

 • Avatar van Sofie
  Reply Sofie 8 maart 2013 at 15:50

  Mooie creme’s !

 • Avatar van BeautyByTS
  Reply BeautyByTS 8 maart 2013 at 15:23

  De Cliniqe Moisture Surge wil ik graag eens proberen

 • Avatar van Belllezza
  Reply Belllezza 8 maart 2013 at 15:13

  Die van Vichy lijkt me erg fijn!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 8 maart 2013 at 15:00

  die van clinique lijkt me wel fijn!

 • Avatar van Miss Sentinelli
  Reply Miss Sentinelli 8 maart 2013 at 14:40

  Ze lijken me echt fijn en ook zeer geschikt voor mijn droge huid.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 8 maart 2013 at 14:17

  die van vichey lijkt me een goed créme ;-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.