Reizen & vrije tijd

Tip! Activity International

26 maart 2013

Activity International
Via een persbericht werd ik op de hoogte gesteld van Activity International en ik wilde dit graag als tip met jullie delen. Activity International helpt al 25 jaar iedereen op weg die plannen heeft voor een bijzondere reis of vakantie. Wil je eens ervaren hoe het is om op een andere manier te reizen dan als een gewone toerist, ben je op zoek naar een werkvakantie, vrijwilligerswerk in het buitenland, stage lopen in het buitenland, au-pair werk of taalreizen dan kan je hier terecht. Wellicht zelfs een idee voor als je er even tussenuit wil, een tussenjaar hebt of denkt aan een sabbatical.

Activity International bestaat sinds 1988 en heeft sinds de oprichting al meer dan 20.000 mensen de kans gegeven om internationale ervaring op te doen. Waar ze begonnen als au-pairorganisatie werd het aanbod al snel uitgebreid en het is één van de grootste uitwisselingsorganisaties. Het doel van Activity International is om mensen een unieke ervaring in het buitenland te bieden, al dan niet gecombineerd met het leveren van een maatschappelijke bijdrage. Zo worden deelnemers in contact gebracht met andere culturen en krijg je er een onvergetelijke ervaring voor terug. De verschillende programma’s bieden zekerheid, kwaliteit en gemak en de organisatie kenmerkt zich door de persoonlijke en informele benadering met aandacht voor service, begeleiding en ervaring.

Enkele weetjes:
– 60% van de deelnemers is tussen de 18 en 24 jaar
– 40% van de deelnemers is tussen de 25 en 39 jaar
– meer dan de helft van de deelnemers reist alleen af naar het buitenland
– in het buitenland kan je altijd terugvallen op partnerorganisaties voor hulp en informatie
– vaak zijn er workshops, oriëntaties of taalcursussen inbegrepen bij de programma’s.

Mocht je geïnteresseerd zijn dan kan je via de agenda op ActivityInternational.nl terecht voor data over infodagen, beurzen en vrijwilligersbijeenkomsten.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Marieke
    Reply Marieke 26 maart 2013 at 15:48

    Nice, ik heb ooit (11 jaar geleden alweer!) via deze organisatie vrijwilligerswerk in Ghana gedaan :-)

  • Avatar van Esther - Mango Sorbetto
    Reply Esther - Mango Sorbetto 26 maart 2013 at 15:08

    Deze site had ik al eens gezien, ze hebben veel mooie mogelijkheden! Lijkt me heel leuk om via hen eens een tijdje naar het buitenland te gaan.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.