Beauty

Tips voor een goede nachtrust #2

20 maart 2013

Tips voor een goede nachtrust
Een goede nachtrust is heel erg belangrijk, ik denk dat dit vaak door mensen onderschat wordt en het niet als een echt probleem wordt gezien als je te weinig slaap krijgt. Gelukkig zijn er veel dingen die je kan doen om een betere nachtrust te gaan krijgen en aan voldoende slaapuren te komen. Mocht je echt slaapproblemen hebben dan zal je pas verbetering merken na enige tijd structuur in je nieuwe bedritueel, maar voor de meeste mensen zullen onderstaande tips direct al een positief resultaat boeken.

Tips voor een goede nachtrust

Neem niet je stress en zorgen van de dag mee naar bed en ga in bed ook niet liggen malen over de eventuele stress voor de dag erna of wat je allemaal moet doen de volgende dag. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar een tip die mij hierbij heel erg goed geholpen heeft is een praatmomentje met je partner of een schrijfmomentje in je schrift om over de afgelopen dag te praten/van je af te schrijven èn een to do list maken voor de dag erna. Zo creëer je direct veel meer rust in je hoofd en zal je sneller en lekkerder in slaap vallen.

Zorg dat je niet met een volle buik naar bed gaat, dat je geen alcohol of koffie hebt gedronken in de laatste 1,5 uur voor het slapen gaan en dat je nog even naar het toilet bent gegaan voor je bent gaan liggen. Zo creëer je voor je lichaam een prettig gevoel om bij te gaan rusten, hoeft het niet veel te verwerken en zal je gemakkelijker doorslapen.
Tips voor een goede nachtrust
Iets wat niet vaak in verband wordt gebracht met een goede nachtrust, maar hier zeker aan bijdraagt is voldoende bewegen. Daarmee bedoel ik niet dat je nog voor het slapen gaan even flink moet gaan sporten, maar als je overdag voldoende beweging krijgt zal dat positief uitpakken op je nachtrust.

Terwijl je ligt kan je jezelf in 5 minuutjes vaak compleet ontspannen krijgen door het luisteren naar zachte ontspanningsmuziek en het doen van ontspanningsoefeningen en/of ademhalingsoefenen. Dit is sowieso een heel erg prettige manier om de dag mee af te sluiten. Je kan hier op internet en via YouTube veel voorbeelden van vinden.
Tips voor een goede nachtrust
Zorg voor een goed bed en dan bedoel ik hiermee voornamelijk een goede matras en een goed hoofdkussen. Je brengt ongeveer een derde van je leven door in bed en een goede houding en ondersteuning is hierbij heel erg belangrijk. Trek eens een dagje uit om verschillende beddenzaken en woonwinkels af te gaan om je te laten adviseren, aan het eind van de dag heb je zo een goed beeld van wat voor jouw lichaam en houding het beste is.

Kan je echt niet slapen dan is blijven liggen piekeren en draaien geen goed plan, je kan op zo’n moment beter even wat ‘saais’ doen zoals door een tijdschriftje bladeren bij gedempt licht, met zo min mogelijk licht aan een kopje kruidenthee zetten en op de bank opdrinken etc.

Tips voor een goede nachtrust
Dit was het tweede deel vol tips voor een goede nachtrust, vorige week stond deel 1 online. Ik hoop dat je er bruikbare tips uit kunt halen en dat je snel zal merken dat je sneller in zal slapen, beter door kan slapen en uitgeruster wakker wordt. Mocht jij nog een tip hebben die je wil delen met de andere lezers, laat deze dan zeker achter bij de reacties onder dit artikel :)

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Jasmine
  Reply Jasmine 23 maart 2013 at 19:59

  Echt handig. Morgen naar de Ikea voor een goed kussen =]

 • Avatar van Jonne
  Reply Jonne 21 maart 2013 at 17:22

  Nog een tip: een goede nachtcrème gebruiken!

 • Avatar van Esther - Mango Sorbetto
  Reply Esther - Mango Sorbetto 21 maart 2013 at 16:16

  Aaaahhhh die plaaaaatjes! Zo lief haha en goede tips, die ik zeker goed kan gebruiken! Ik las laatst over een spray van the body shop die helpt bij het slapen, die ga ik ook maar eens uitproberen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 maart 2013 at 11:36

   Die spray heb ik ook laatst nog op mijn shoplijstje gezet, klinkt goed!

 • Avatar van Stell
  Reply Stell 21 maart 2013 at 09:25

  Alweer dankjewel voor de tips, de vorige waren ook erg fijn! En die foto’s, zooooo lief!

 • Avatar van Vivianne
  Reply Vivianne 21 maart 2013 at 00:54

  een druppeltje etherische lavendel olie op je dekbed…wel echte etherische of essentiele olie, en niet van die goedkope, chemische parfum olie

 • Avatar van Joni
  Reply Joni 20 maart 2013 at 22:47

  Ik heb een slaapcursus gevolgd, dus even wat extra tips :) Dat schrijfmomentje is een heel goed idee, maar dit moet je minstens anderhalf uur voor je gaat slapen doen (en liefst op een vast moment en een vaste plek altijd), zodat je daarna nog kan ontspannen. En koffie/cola/… best niet na 19u/niet na je avondeten. Caffeïne kan zelfs tot 3 uur in je lichaam zitten – ook al voel je je er niet wakkerder van, kan het je nog steeds wakker houden.

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 20 maart 2013 at 21:38

  Handig! Wat ik altijd heb is als ik bijvoorbeeld vroeger ga slapen dan anders omdat ik de volgende dag vroeger op moet, dat ik dan echt geen oog dicht doe. Ik probeer zo hard in slaap te raken dat ik er enorme stress door krijg en dan lukt het zeker niet meer. Dus beter pas gaan slapen als je echt moe bent en dan maar een paar uurtjes minder slaap, dan te vroeg gaan slapen en vervolgens geen oog dicht doen de hele nacht. Tenminste, dit is bij mij het geval :)

 • Avatar van Amy
  Reply Amy 20 maart 2013 at 19:39

  Handig artikel! Slaap de laatste tijd echt erg slecht (stress enzo) dus hopen dat het helpt! :D

 • Avatar van Xaviera
  Reply Xaviera 20 maart 2013 at 14:52

  Handig artikel! Ik merk dat dingen opschrijven voor je gaat slapen inderdaad goed werkt om je hoofd leeg te maken. Geweldige foto’s heb je erbij gezet, daar wordt ook al slaperig van haha!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 20 maart 2013 at 14:31

  inderdaad schattige foto’s :3
  dat piekeren en blijven malen over dingen is iets wat ik me probeer af te leren als ik ga slapen

 • Avatar van Sofie
  Reply Sofie 20 maart 2013 at 14:15

  Wat een fijn geschreven artikel! Erg lieve foto’s ook erbij :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 maart 2013 at 23:39

   Wat fijn om te horen, dankjewel! :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.