Beauty

Beauty ingrediënt | Hyaluronzuur

11 april 2013

hyaluronzuur
Hyaluronzuur (hyaluronan of hyaluronic acid) is een huideigen ingrediënt, verbetert de bloedcirculatie en opname van actieve ingrediënten in de huid en is belangrijk in de vochthuishouding. Het kan namelijk tot wel meer dan 1.000 keer zijn eigen gewicht aan water binden. Aangebracht op de huid kan het water aantrekken en vasthouden als een spons en dit geeft meer volume aan de huid waardoor het zorgt voor een flinke hydratatieboost en een opvulling van rimpels van binnenuit. Hyaluronzuur wordt ook aangeraden om te gebruiken in kuurvorm na een acnébehandeling, bij veel stress of na een intense blootstelling aan de zon. Het is hiermee een perfect ingrediënt om toe te voegen aan je dagelijkse verzorgingsroutine als je een droge en of rijpe(re) huid hebt.

Ik gebruik zelf sinds een ruime maand dagelijks de LW Hyaluronic acid 200mg van Etat Pur in de ochtend. Volgens de website van Etat Pur zouden er ‘pluisjes’ kunnen ontstaan als je dit product tegelijkertijd met een dagcrème gebruikt en zou een aanvullende crème niet nodig zijn omdat het product een hydraterend en beschermend laagje op de huid achterlaat, maar mijn drogere huid heeft een crème (met SPF!) toch echt wel nodig. Ik reinig mijn gezicht, breng 3/4 druppels hyaluronzuur aan op mijn gezicht, hals en decolleté en wacht een minuutje tot dit droog is en ik breng mijn dagverzorging aan. Ik heb op deze manier geen last van die zogenaamde ‘pluisjes’.

hyaluronzuur
Ik merk dat mijn huid in deze maand een stuk zachter aanvoelt, vooral op de ruwere plekjes zoals op mijn kaken merk ik een groot verschil. Ook lijken droogterimpeltjes minder op te vallen en ben ik voor mijn doen verrassend snel zo goed als volledig van de zonne-allergie in mijn gezicht hersteld. Omdat ik wist dat hyaluronzuur als kuur na intensieve blootstelling aan de zon gebruikt kon worden, heb ik deze dan ook de afgelopen week 2 x per dag aangebracht. Mijn huid slurpt het jelly-goedje op en voelt direct rustig, gekalmeerd en zachter aan.

Op de website van Etat Pur kan ik de 200mg variant niet meer zien staan, maar ze hebben wel een 100mg variant. In een druppelflacon van 15ml kost deze €14,80 en in een druppelflacon van 30ml kost deze €22,40. Door de fijne flacon waardoor je heel precies de druppels kan afmeten is het product heel erg zuinig in gebruik. Zoals je ook kan zien op de 1e foto, er lijkt na ruim een maand gebruik amper wat product uit het flesje te zijn. Voor mijn droge en gevoeligere huid is hyaluronzuur in ieder geval een onmisbaar product geworden. Love it!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 22 april 2013 at 16:58

  Ik gebruik ook zo’n product als dezeopdit moment. Vind het ook zo fijn in gebruik. Mijn huid was enorm droog geworden door de droge winter maanden!

 • Avatar van Jonne
  Reply Jonne 15 april 2013 at 13:47

  Eucerin heeft ook fijne producten waar hyaluronzuur in zit (Eucerin Hyaluron-Filler)!

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 13 april 2013 at 00:01

  Mijn huid kan ook wel wat van deze substantie gebruiken, die is namelijk ook zo droog! Fijn artikel zeg! De prijs valt ook erg mee trouwens, ik was bang dat hij een stuk duurder zou zijn.

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 12 april 2013 at 12:17

  Dat klinkt echt erg fijn voor een huid die zo droog is als de mijne. De prijs valt me ook alleszins mee!

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 12 april 2013 at 11:38

  Lijkt me fijn spul! Heb je het ook rondom je ogen gebruikt?

 • Avatar van macblogster
  Reply macblogster 12 april 2013 at 07:04

  Klinkt goed. Mijn huid kan wel wat vocht gebruiken.

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 11 april 2013 at 18:09

  Dit klinkt erg goed. Ik ben sowieso wel benieuwd naar de producten van Etat pur.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.