Media

Boektip! | Abigail Gibbs – Violet, heldin van de duisternis

30 april 2013

Abigail Gibbs - Violet, heldin van de duisternis
De laatste tijd ben ik weer steeds meer en meer aan het lezen, ik kan er eindelijk weer de rust voor vinden. Yay! Het boek wat ik nèt uit heb wil ik graag met jullie delen, want als jij – net als ik – fan bent van spannende boeken en alles wat met vampieren te maken heeft dan is dit echt een aanrader. Het boek Violet, heldin van de duisternis is geschreven door Abigail Gibbs, een Young Adult auteur van 18 jaar. Ze plaatste enkele hoofdstukken van Violet op het online verhalennetwerk Wattpad en kreeg in 3 jaar meer dan 17 miljoen hits. Nu is dan eindelijk de Nederlandse vertaling van het boek te lezen.

“Op een verlaten plein midden in de nacht wordt Violet gevangen genomen. Ze komt terecht in een elegante wereld waar aristocratische vampiers in schoonheid en luxe leven. Op het eerste oog een aantrekkelijke wereld, maar Violet moet niets hebben van die decadentie. Zelfs als ze de charismatische en onweerstaanbare Kaspar Varn ontmoet, erfgenaam van dit koninkrijk, is een ontsnapping het enige waar zij aan denkt. Want onder al die pracht en praal gaat een duisternis schuil, een duisternis die ook in Kaspar zelf zit. Zal Violet zich overgeven aan de passie die ze ondanks zichzelf voor Kaspar begint te voelen? Lijkt ze misschien meer op deze wezens dan ze wil toegeven? En als een oorlog tussen mens en vampier uitbreekt, voor wie kiest Violet?”

Ik vond dit boek persoonlijk echt een page-turner en kon zo ‘nog even voor het slapen gaan’ 80 pagina’s achter elkaar lezen. Je kan wel zeggen dat het verhaal mij wist vast te houden. Er zitten spannende en verrassende verhaallijnen in en hoe verder je in het boek komt, hoe meer interessante persoonlijkheden er in voorkomen en dan komt er ook nog een Profetie om de hoek kijken.. Ja, als jij van een spannend en goed vampierenverhaal houdt, dan is Violet echt wat voor jou om te lezen. Ik kan alvast niet wachten tot het vervolg, Autumn Rose, uit zal gaan komen in het Nederlands!

Violet, heldin van de duisternis (ISBN 9789401600552) is een vertaling van het origineel The Dark Heroine: Dinner with a Vampire, telt 461 pagina’s, is uitgebracht door Xander Uitgevers en is o.a. bij bol.com verkrijgbaar voor €17,90.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Esther - Mango Sorbetto
  Reply Esther - Mango Sorbetto 1 mei 2013 at 21:33

  Dit is dus echt nikssss voor mij haha ik hou absoluut niet van vampierenverhalen enzo ;-)

 • Avatar van Joanydvv
  Reply Joanydvv 1 mei 2013 at 14:03

  Ik vond dit ook zo’n gaaf boek. Ik heb het als boekenblogger/booktuber mogen recenseren van de uitgever en kon er geen genoeg van krijgen. Ik vond het dan ook super leuk dat ik vorige maand de schrijfster mocht ontmoeten tijdens een lunch in Amsterdam. Was mijn eerste meet en greet met een schrijfster en ben nadien alleen maar nog nieuwsgieriger geworden naar het vervolg op Violet :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 mei 2013 at 14:14

   Supertof dat je haar hebt mogen ontmoeten! Leuke blog heb je :))

 • Avatar van Natasja
  Reply Natasja 30 april 2013 at 21:29

  Klinkt erg leuk. Ik ben gek op dit soort boeken!

 • Avatar van Marlies
  Reply Marlies 30 april 2013 at 14:35

  Ik ben gek op lezen en dit boek klinkt spannend, maar ik ben wel een beetje klaar met de vampier verhalen.

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 30 april 2013 at 14:21

  Ik hou van thrillers! Vampieren verhalen spreken me alleen iets minder aan, haha.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.